Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Ukas breddekamp: Kampen om bydelen!

Et ordentlig nabooppgjør i Stavanger mellom Tasta og Vardeneset er ukas breddekamp!

Foto: Digitalsport

UKAS BREDDEKAMP: Tasta - Vardeneset (torsdag 26.mai kl. 14.00)

Ny uke, ny breddekamp. Og vi holder oss i Rogaland! For torsdag har vi et virkelig nabooppgjør i Stavanger når lillebror Tasta møter storebror Vardeneset i 4.divisjon!

For første gang på 20 år møtes de to naboene til tellende kamp. For etter at Tasta har rotet rundt lavere i divisjonene har Vardeneset som regel vært i 3.divisjon. Og det er liten tvil om at Tasta er mer lystne på å møte naboen enn motsatt.

Og det er ingen tvil om at denne kampen betyr mye for de to naboene.

– Vardeneset er uten tvil vår argeste rival. Disse kampene betyr mer enn en vanlig kamp. Vi har alt å vinne, mens det vil være direkte pinlig med nederlag for Vardeneset, sier Tasta-kaptein Jon Christian Harestad til Stavanger Aftenblad.

– Vi er godt forberedt på at de har lyst å ødelegge for oss, men vi er ikke bekymret. Gjør vi jobben, så kommer det til å bli grei skuring. Vår oppgave blir å jekke dem ned og forhåpentlig få noen tidlige mål, slik at det heller blir koselig, sier Vardenesets Petter Olsen Haukali til samme avis.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Underdog

Tasta er spådd å være et lag som kjemper mot å unngå nedrykk rett tilbake til 5.divisjon. Og det er naturlig at de er underdog i torsdagens oppgjør. For i fjor ble Tasta bare nummer to - bak Vardeneset 2. Sistnevnte kunne imidlertid ikke rykke opp, og dermed ble det jubel for Tasta.

Og starten på årets sesong har heller ikke vært all verden. Rett nok ble Lura slått med 9-0, men der snakker vi et lag som har 0-57 i målforskjell på sine fem første kamper. Ellers har Tasta åpnet med 2-2 mot Skjold, og tapt 1-3 for Klepp, 2-6 for Varhaug og nå sist 1-3 for Djerv 1919 2.

Selv om de er nyopprykket til 4.divisjon, er det et par kjente navn i troppen. Julian Veen Uldal har både 2 kamper i Tippeligaen for Viking og over 30 U-landskamper. Var med på opprykket i fjor, men har kun spilt én kamp i år. Gøran Hellerud kom i vinter fra 3.divisjon med Vidar.

Dessverre misser viktige Mama Hamid Mohammed kampen etter at han fikk rødt kort i forrige kamp.

Storfavoritt og storebror

Der Tasta er fornøyde med å være i 4.divisjon, er det langt fra tilfelle for Vardeneset. For hele årtusenet fram til 2019 har de vært i 3.divisjon, med unntak av 2017-sesongen.

Høsten 2021 ble det imidlertid en plass langt ned på tabellen. 9.plass var langt unna VBK sine ambisjoner. I år har starten vært bedre. Uavgjort mot Rosseland og avdelingsfavoritt Madla, samt seiere mot Vard 2 og to tøffe motstandere i Rosseland og Kopervik, gjør at VBK viser at de skal regnes med i opprykkskampen i 2022.

På topp har VBK og trener Geir Lunde, som har 5 år i nettopp Tasta bak seg, et fryktinngytende par. Morten Eriksen er en målscorer av rang, noe han har vist helt opp til nest øverste nivå. Men da han hadde skutt Sandnes Ulf til Tippeligaen i 2011 bestemte han seg for å gi seg med fotballen fordi han manglet gnisten som behøves.

Helt bort klarte han ikke å legge skoene, selv om toppkarrieren var over. Dermed ble det først mange sesonger i Sola, før han gikk til Vardeneset foran forrige sesong. Sammen med Steffen Klemetsen Jakobsen sørger han for at VBK har to angriperen som garantert vil skape trøbbel for naboen på Kristi Himmelfart torsdag.

Coolbet har et fyldig oddstilbud på kampen:

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form