Lukk søk

Lavere divisjoner

August 18, 2023

Tynn Staal-tropp: - Skal være glade for de poengene vi har tatt

Staal Jørpeland har mistet flere sentrale spillere i sommer og reiser til fredagens eneste match i landets fire øverste divisjoner med en ung tropp.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Vi skal være glade for de poengene vi har tatt så langt denne sesongen. De kan komme godt med. Samtidig har klubben mange lovende unge spillere som kan bidra på A-laget, sier Staal Jørpelands Stig Marthinussen til Strandbuen.

Med 21 poeng på åttendeplass har forrige sesongs 2. divisjonslag en solid luke ned til lagene under streken. Ti poeng skiller ned til 12. plasserte Bremnes mens kveldens motstander Eiger ligger helt sist med fattige seks poeng på 15 matcher.

- Det er ingen tvil om at troppen er blitt merkbart tynnere. En er veldig mye mer sårbare for skader og suspensjoner om en ikke får inn noen flere spillere. Heldigvis har Staal mange unge talenter som vil få sjanser i høst, melder Staal selv i Facebook-gruppen Staal Jørpeland IL - Klubben i mitt hjerte!.

Legger opp

Der kan man lese om at Daniel Ciach legger opp etter fem år i Staal Jørpeland-troppen grunnet jobbsituasjonen. Hele tre ganger har han blitt kåret til årets spiller.

- Det har vært stor interesse for Daniel fra klubber høyere oppe i divisjonssystemet, men Daniel har vært trofast i Staal, melder klubben selv.

Også Eirik Haga, Reino Rantasalo, Tristan Watland Oftedal og Leo Bouchentouf takkes av og flytter på seg grunnet studier samtidig som Ørjan Bjørlo vender tilbake til Stjørdal av samme grunn.

Det jobbes med å styrke troppen foran høstinnspurten, men eneste nykommer foran helgens serierunde er veteranen Vegard Aas som kommer fra naboen Midtbygdens IL.

Svekket Eiger

Nyopprykkede Eiger har åtte poeng opp til Fyllingsdalen over streken og innledet høsten med å tape 3-0 mot Frøya forrige helg.

Også Egersunds IKs lillebror kommer til fredagens kamp med en svekket stall da toppscorer Simen Haughom og Sindre Håland har reist til henholdsvis Vidar og Brodd i Stavanger.

Nå venter noen avgjørende uker for Eiger som etter Staal-duellen fredag møter Madla hjemme om en uke, Loddefjord borte, Sandnes Ulf 2 hjemme og Fyllingsdalen borte - fire lag som alle kjemper for ny kontrakt i 3. divisjon.

- Eigerskuta er ingen synkende skute til tross for jumbo plassering og mye motvind i vår. På Eigerøy er man vant til sterk vind og surt vær, melder klubben selv på sin hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form