Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Twitter-klubbjakten endte på Island: - En veldig spennende mulighet

Olav Øbys frieri på Twitter fikk et lykkelig utfall når midtbanespilleren nå har signert for islandske KR Reykjavik.

Skjermdump: Olav Øbys Twitter-konto

Norskfotball.com har i vinter fulgt Olav Øbys klubbjakt i sosiale medier gjennom flere artikler. 28-åringen kikket etter ny arbeidsgiver i Norge og røpet at han gjerne kunne tenke seg å teste svensk fotball.

Nå er det klart at den tidligere FFK-spilleren flytter til Island og hovedstadsklubben KR Reykjavik. Allerede torsdag formiddag er planen at Øby lander på Keflavik.

- Dette er en veldig spennende mulighet for med sportslig, i tillegg er det en opplevelse for livet, sier Øby, som har signert en toårskontrakt, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Norsk trener

Den gamle LSK-helten Runar Kristinsson er sjef i KR og fungerer som manager mens Ole-Martin Nesselquist, kjent fra blant annet Moss, Strømmen og Viking, er hentet inn som førstelagstrener.

KR endte på femteplass forrige sesong, men spilte seg opp én posisjon i sluttspillet blant de seks beste lagene på Island. Nå er målet å ta tilbake posisjonen som den ledende klubben på øya og kvalifisere seg for spill i Europa.

Før det ble kjent hvilken klubb det var snakk om, snakket Øby tidligere i uken til Fredriksstad Blad som et hyggelig besøk på Island.

- Det jeg ble presentert var veldig spennende. Ikke minst den sportslige satsingen, men også at det skulle legges til rette sosialt sett, sa Øby til FB.

- Å komme til en klubb som kjemper om seriegull og spill i Europa er noe jeg kunne tenkt meg.

Twitter-frieri

«Målet er å fortsette å spille toppfotball! Det er en del av meg. Av personligheten min. Selvrealiseringen. Vinne med gutta. De man blir så glad i! Så til klubber der ute - her er jeg. Har bra dødballfot, undervurdert teknikk, enorm vinnervilje og bidrar til at laget vinner».

Slik markedsførte Olav Øby seg selv i en Twitter-tråd mandag 2. januar. 28-åringen sto da uten kontrakt og jobb på årets første arbeidsdag og tok i bruk mikrobloggtjenesten i klubbjakten.

Fem uker senere har den tidligere FFK-spillerens «annonse» over75.000 visninger. Klubbjakten har også fått omtale både i Fredriksstad Blad, hos TV 2 og her hos oss.

Øby har vært innom klubber som Sarpsborg, Kristiansund, KFUM Oslo, Kongsvinger og sist Fredrikstad før han nå flytter til den islandske hovedstaden.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form