Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Tror på lignende avdelinger: - Blir tøft uansett

Øygarden og Brattvåg er to klubber som håper NFF ikke gjør for store endringer på avdelingsoppsettet for PostNord-ligaen i 2022.

Foto: Digitalsport

Da nedrykk ble strøket i 2020, ble det svært få endringer i avdelingene på nivå tre foran årets sesong.

Den trenden håper flere av klubbene videreføres også med oppsettet som presenteres i kveld selv om to lag har forsvunnet opp og seks lag i bunnen erstattes.

- Det kan jo være litt forskjellig hvor de velger å sende oss, men vi tror det blir mye av det samme som i år. Det er mest spenning knyttet til hvem vi får av Kisa og Strømmen samt de seks nyopprykkede lagene, sier Øygarden-trener Tommy Knarvik til norskfotball.com.

- Flyforbindelser og reiseruter fungerte ganske godt for oss i år. Det pleier forbundet å vektlegge. Da vil jeg tro det er vi, Sotra, Staal, Vard, Egersund, Arendal og Notodden sammen kanskje, fortsetter han.

Slipper turer til nord

René Skovdahls Brattvåg spilte denne sesongen i den andre avdelingen på nivå tre. Dansken er mest fornøyd med at klubben uansett ikke vil få mer enn maks to turer til Nord-Norge neste sesong.

- Ser vi på det økonomiske gir tre turer til Tromsø og én til Alta oss voldsomme utgifter. De medfører ofte to overnattinger. Vi håper på en bedre økonomisk pulje i 2022, sier Skovdahl til norskfotball.com.

- Rent sportslig har det virket å være to jevne avdelinger de siste årene, men lag som Fredrikstad og Kongsvinger har ressurser vi andre ikke har. Om det blir den ene eller andre puljen er litt hipp som happ sånn sett. Det er så jevnt i PostNord-ligaen nå, fortsetter den tidligere Brøndby- og Molde-sjefen.

- Håper dere på nye lokaloppgjør mot Hødd eller er det et lag dere vil unngå?

- Dem ønsker vi selvfølgelig! Vi spiller alltid jevne kamper mot Hødd. I år slo vi dem 3-1 hjemme og tapte 1-0 borte der vi mener vi burde hatt uavgjort.

Opprykkskamp?

Tommy Knarviks Øygarden klarte ikke med seg på i opprykkskampen denne sesongen, men er spent på både avdelingen og troppen foran 2022.

- Slik vi vurderingene avdelingen blir det tøft uansett. Vi er mest opptatt av å være med i toppen og kanskje få oss opp en divisjon, men det er uansett seks-sju-åtte lag som kan være med der oppe. Såpass jevnt føler vi det er, sier den tidligere Leeds-spilleren.

- Har dere noen spesielle ønsker?

- Ull/Kisa kommer nok til å satse rimelig hardt på å gå rett opp igjen. Å unngå dem, kanskje Hødd og delvis Asker kan være greit. Det kan bli en heftig pulje om de samles. Oppsettet blir viktig sånn sett, men vi tror de lander på mye av det samme minus kanskje to-tre klubber.

Ferske Øygarden FK endte på sjuendeplass i PostNord-ligaen avdeling 2 denne sesongen, men har brukt mye energi på å bygge klubb siden de overtok plassen fra Nest-Sotra. I 2022 håper Knarvik å spisse troppen ytterligere.

- Vi kommer til å kjempe hardt for å forbedre årets plassering. Og det vil nok bli en del utskiftninger. Dette er på mange måter et nytt prosjekt der vi nå ser etter flere X-faktor-spillere skal vi klare å henge med i toppen.

Disse 28 lagene spiller i PostNord-ligaen i 2022:

Strømmen, Ull/Kisa, Hødd, Asker, Tromsdalen, Brattvåg, Alta, Kvik Halden, Eidsvold Turn, Bærum, Moss, Vålerenga 2, Arendal, Egersund, Levanger, Vard Haugesund, Notodden, Øygarden, Odd 2, Kjelsås, Sotra, Fløy, Gjøvik-Lyn, Staal Jørpeland, Frigg, Ullern, Ørn Horten og Træff.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form