Lukk søk

Internasjonal fotball

September 1, 2022

Tror Mourinho har fått nok: - Kommer ikke til å tillate at utfallet blir noe annet enn seier

ROMA (norskfotball.com) 2-2, 6-1 og 2-1. Kan Glimt klare en fjerde sensasjon mot Roma denne sesongen? Selv hovedstadsklubbens egne fans tror det er mulig.

Foto: Digitalsport

- Jeg skulle ønske jeg kunne si «forventer grei hjemmeseier» her, men jeg er bare så vanvittig imponert over det Bodø/Glimt har levert de siste sesongene.

Det sier Kristoffer Vold Ulvestad, medieansvarlig i Roma Club Norvegia, den offisielle norske supporterklubben for AS Roma. Foran returkampen i kvartfinalen i Europa Conference League torsdag kveld, frykter han sine landsmenn fra Bodø.

- Kjetil Knutsen har bygget et kollektiv som kan skape trøbbel for hvem som helst, og av den grunn tror jeg det finnes sjanser for at Glimt kan levere nok en sensasjon. Selv om jeg tror det finnes sjanser for Glimt, så må jeg imidlertid understreke at jeg tror mest på Roma-seier.

Såret dyr

2-2 hjemme mot Bodø/Glimt er ikke akseptabelt for Roma. 6-1-nederlaget på Aspmyra såret stoltheten til José Mourinho & co, og 2-1-tapet forrige uke sved selv om det nederlaget kan rettes opp torsdag kveld.

Det er grunn til å tro at portugiseren legger mer i potten på et utsolgt Stadio Olimpico enn kun avansementet til semifinalen i Europa Conference League.

- Mourinho har fått tre sjanser til å slå Glimt. Nå som det virkelig gjelder, kommer han ikke til å tillate at utfallet blir noe annet enn seier. Hvert fall ikke med 65.000 romanisti på tribunene. Alt annet ville vært en skandale, og det bidrar i aller høyeste grad til å skape en utrolig spennende ramme rundt kampen, sier Ulvestad.

- Hva venter Glimt i Roma nå?

- Til tross for at jeg følger Roma daglig er det dessverre vanskelig å svare på dette spørsmålet. Denne sesongens Roma-utgave har vært svært ustabil i prestasjonene, og man kan få oppleve laget som nylig knuste Lazio 3-0 eller laget som i helgen slet seg til en 2-1-seier hjemme mot tabelljumbo Salernitana. Gitt at Mourinho & co. befinner seg i en «vinn eller forsvinn-situasjon» forventer jeg førstnevnte, og et heltent Roma-lag fra start, men man vet aldri.

Og husker du sist Glimt tapte en fotballkamp? Datoen er 5. august 2021! Det er en grei statistikk å ta med seg til den italienske hovedstaden med sine nesten 300 fontener, 900 kirker og en historie nær resten av Europa kan misunne de snaue tre millioner innbyggerne.

50-50 for Pellegrino

Glimt-trener Kjetil Knutsen får ikke være med på benken torsdag kveld etter å ha blitt suspendert etter bråket i spillertunnelen på Aspmyra med Romas Nuno Santos, men var selvsagt på plass på nordlendingenes økt på Stadio Olimpico dagen før dagen.

Der snakket han med rettighetshaver Viaplay om status i Glimt-troppen og da spesielt Brede Moe og Amahl Pellegrino.

- Vi kjemper mot klokken på både Brede og Pelle, men er egentlig litt optimister. Spesielt på Brede. Så er det en 50-50-situasjon på Pelle, men det kommer uansett noen inn som er bra drillet i det vi gjør. Det har vi håndtert før og det må vi håndtere igjen, sier Knutsen til Viaplay.

- Vi må gjøre det vi kan for å få de klare. Blir de ikke klare, er det noen andre som må steppe inn. Vi må bruke minst mulig energi på det.

Ola Solbakken har slitt med sykdom, men kom inn mot Sandefjord i helgen og nærmer seg full friskmelding, ifølge Knutsen: 

- Også han er aktuell i en startoppstilling.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form