Lukk søk

Internasjonal fotball

October 12, 2023

Tror ikke på norsk sensasjon: - Kommer garantert til å slippe inn mål

Kan Norge avslutte landslagsuken med å sjokkere de spanske stjernene hjemme på Ullevaal?

Foto: Digitalsport

Nei, mener Bernt Hulsker som følger landslaget og deres vei mot et mulig EM-sluttspill tett i Dagbladets TV-studio.

- Vi kommer garantert til å slippe inn mål på søndag. Så får vi se hvor mange vi putter selv. Spiller Nusa fra start? Men jeg ser uansett for meg at dette vil være en kamp der Norge «er på» og får en god opplevelse. Og: jeg tror ikke det får noe å si med tanke på direkte EM-plass, sier Hulsker.

- Topp to i puljen går ikke?

- Aldri!

Fikk trøbbel

Nordmennene åpnet kvalifiseringen med 3-0-tap i Spania, spilte 1-1 mot Georgia i Tbilisi og havnet for alvor i trøbbel 17. juni da 1-0 ble til 1-2 mot skottene i Oslo.

3-1 over Kypros og 2-1 over Georgia har berget noe av EM-håpet, men denne uken skal alt avgjøres.

- EM-sjansene er vel ikke større enn de var, men vi lever fortsatt. Så kan vi få en slags finale mot Spania om å være med videre, sa Solbakken etter 2-1-seieren hjemme over Georgia for en måned siden.

Det har lenge vært slått fast at Norge må vinne sine gjenstående EM-kvalifiseringskamper for å ha noe som helst håp om å ende blant de to beste i gruppe A der Skottland noe overraskende topper foran Spania.

Det er et av disse to lagene Norge må forbi for å kunne feire direkte avansement til sluttspillet i Tyskland neste sommer.

Håpet lever?

Dersom Norge skulle sjokkere og få med seg tre poeng fra et utsolgt Ullevaal stadion søndag kveld, venter det som kan bli en helt avgjørende match mot Skottland i Glasgow 19. november.

Overraskelseslaget Skottland avslutter kvalifiseringen med tre tøffe kamper mot Spania og Georgia borte før Norge kommer på besøk til Hampden Park.

- Spania er jo altså et veldig, veldig godt lag. De har cirka samme XG for og imot som oss, men fått mer utbytte av det, scoret mer og sluppet til mindre. Vi hadde bra tak på dem i lange perioder i Spania og vil ikke lavt i en blokk og bare satse på kontringer og dødballer, vi ønsker å prege kampen med eget ballinnehav. Vi ønsker å ha mye mer ball enn vi kanskje tradisjonelt har hatt mot sånne type lag. Det er vår måte å gjøre det på, sa Solbakken tidligere denne uken.

EM-kvalifiseringsodds hentet fra maximumodds:

Nusa og Bobb

18 år gamle Antonio Nusa fra Langhus var mannen alle snakket om etter forrige samling der Jordan og Georgia ble slått på Ullevaal. Inn mot det ferske uttaket var det Nusa og Manchester City-talentet Oscar Bobb pressen var mest nysgjerrige på.

Solbakken påpekte samtidig at uken blir spesiell da det knapt ble tid til å trene hverken før møtet med Kypros torsdag eller foran storkampen mot Spania i Oslo.

- 16-17 av guttene spiller søndag ettermiddag og kommer først mandag, sent mandag. Da blir det veldig lite trening, det blir video og rolig tempo. Det er ikke så mye å teste, sa Ståle Solbakken da han tok ut troppen til kampene mot Kypros og Spania.

- Det er en annen type utfordring med veldig kort forberedelse til begge kampene. Etter Kypros er det trening, avreise så lander du og så kommer lørdag, trening og så er det kamp mot en helt ny type motstander og ny type inngang til kamp, men andre spillere antagelig.

Og husk: dersom alt skulle gå galt, finnes det alltids en del halmstrå av muligheter gjennom evighetsmaskinen Nations League.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form