Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Mot åtte minuspoeng for Blink: - Stor sannsynlighet

Alt tyder på at dersom Stjørdals-Blink skulle klare å vinne sesongens tre første kamper i 2. divisjon, vil laget stå med kun ett poeng.

Foto: Digitalsport

I midten av desember varslet Stjørdals-Blink selv i en pressemelding at sesongen 2023 kunne få en vanskelig start. Klubben meldte da at de manglet 740.000 kroner for å oppnå kravet om positiv egenkapital 31. desember.

Konsekvensen kunne bli å gå løs på 2. divisjonssesongen med hele åtte minuspoeng. Nå virker det dramatiske scenarioet å bli en realitet i Stjørdal.

- Det er stor sannsynlighet for at vi kommer til å starte sesongen med åtte minuspoeng. Vi har fremdeles et håp, men dog ikke så realistisk, sier styreleder Erling Johansen til lokalavisen Bladet.

Store kutt

Det betyr i så fall en ekstra utordring for den nye hovedtreneren Odd-Karl Stangnes. Det var i fjor vår det ble kjent at Stjørdals-Blink slet med økonomien i bunnen av Obos-ligaen.

Trønderne fristilte flere spillere, inngikk rimeligere kontrakter og gjennomførte en rekke kostnadskutt samt nye inntektsbringende tiltak. Nedrykket kunne ikke unngås, og selv om økonomien er bedre, tyder lite på at Blink kan dokumentere positiv egenkapital om rundt seks uker.

- Det skal en del egenkapital på plass for at vi skal komme i pluss. Vi venter fremdeles på årsregnskapet for 2022. Det kommer forhåpentligvis i løpet av kort tid, sier Johansen.

Underskudd på 478.000 kroner og tap av egenkapital tilbake i 2021 skal ha vært starten på de økonomiske problemene i 2. divisjonsklubben. Blink ble senere pålagt å utarbeide en handlingsplan som etter hvert skulle vise til positiv egenkapital.

31. oktober i fjor manglet klubben rundt én million på å innfri det kravet.

Nytt underskudd

Også 2022 ender med underskudd selv om justeringen i andre halvdel av sesongen bedret situasjonen på MUS stadion Sandskogan. Johansen forventer at det kan bli på over en halv million.

- Totalt må vi ha inn mellom én og halvannen million for å ha positiv egenkapital, sier styrelederen.

Kåre Ingebrigtsen-bror Kevin ble denne uken ansatt som ny daglig leder i Stjørdals-Blink. Han skal lede en klubb med mål om å gå med overskudd og berge plassen i 2. divisjon. Noe comeback i Obos-ligaen er ikke tema slik situasjonen er nå.

Blink har denne vinteren slått Verdal 3-0 og tapt med samme sifre mot Ranheim. I kveld venter 3. divisjonslaget Byåsen i Trondheim.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form