Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Trodde han ble spurt om referanse - fikk trenerjobben

Stian Lund har tidligere vært styreleder i samarbeidsklubben Notodden FK. Nå tar han turen fra styrerommet til garderoben og blir klubbens nye hovedtrener.

Foto: Digitalsport

- Dette gleder jeg meg skikkelig til. Det blir en spennende utfordring, men foreløpig er dette så ferskt at det er vanskelig å si noe om både spillerstall og støtteapparat, sier Lund til Telen.

Fra 2016 til 2019 var han styreleder i 2. divisjonsklubben. Nå tar Lund turen ned på benken der han erstatter unge Magnus Erga som i høst ledet klubben til ny kontrakt med en sterk sluttspurt.

Syv kandidater var inne til intervju, men dtter det norskfotball.com erfarer har Lund og tidligere Øygarden-sjef Tommy Knarvik vært de heteste kandidatene i sluttprosessen.

- Jeg har registrert at de har Paco-ball i Skien. Jeg ler litt av slike uttrykk. Det viktigste for meg er å få det beste ut av den spillerstallen man har tilgjengelig, og hvilken spillestil vi havner på er for tidlig å si. Men jeg er offensiv av legning, men det er viktig å balansere det, sier Lund.

Fra Godset

Treneren har mange års erfaring fra diverse roller i Strømsgodset - blant annet assistent under Ronny Deila. Lund, som også har jobbet tett med blant andre Dag-Eilev Fagermo og David Nielsen, sitter i dag i Godset-styret og tar nå permisjon fra stillingen som fotballkoordinator for toppidrett ved Drammen videregående.

Da han så navnet til Tore Pedersen, sportslig leder i Notodden, trodde Lund han ville bli spurt om å gi referanse på mulige trenerkandidater. Samtalen endte med spørsmål om han selv ville ta over 2. divisjonslaget.

- Da jeg skjønte at det var meg han ville snakke med så tenkte jeg spennende og interessant, sier Lund og svarer følgende på spørsmål om målsetting for 2023:

- Det er for tidlig å ta nå, men høstsesongen i år viste at det bor mye i de spillerne som var her. Så får vi se hvor mange som blir med videre fra årets tropp. Jeg skal sette meg ned å se årets kamper for å danne meg et inntrykk av spillerne. Men det er jo naturlig å ha ambisjoner om å forbedre seg fra årets sesong.

Flytter

Slik norskfotball.com tidligere har omtalt har samarbeidsklubben i bluesbyen slutt med å få endene til å møtes de siste årene etter at investor Kjetil Holta trakk seg ut.

I vinter flyttes driften fra moderne Optime Arena til Snøggs anlegg på Sætra. Notodden-ledelsen håper å spare rundt 1,5 millioner kroner på grepet som har skapt store debatt i lokalmiljøet.

- På Sætre har vi helt nytt underlag, og det betyr mindre belastning for beina til spillerne. Så flytting trenger ikke bare være negativt, sier Lund.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form