Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Tribunebrann var påsatt: - Vi skal bygge den opp igjen!

Den flotte tribunen med de 304 setene på Havfisk stadion har brent ned. Samtidig som saken er oppklart, er Melbo klare på at bygget skal gjenreises.

Foto med tillatelse: Bjørn Eide

- Vi skal bygge den opp igjen, sier Melbo-leder Kristin Grøm til norskfotball.com.

Hendelsesforløp og hvordan politiet kom frem til de mistenkte er ikke kjent, men brannen anses nå som oppklart. Tenåringene skal ha forklart at de ikke hadde til intensjon å tenne på Melbos tribune.

- Vi avhørte to personer i går (onsdag), som var mistenkt for å stå bak brannen på stadion. De er begge mindreårige, og den videre oppfølgingen av de involverte gjøres av barnevernstjenesten, sier seksjonsleder i patruljeseksjonen i Vesterålen, Trond Olsen, til VOL.

Totalskadet

Bildene av tribunen i full fyr har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. Kun et par bærende stolper og deler av taket sto igjen tirsdag formiddag, men nå er også restene revet.

Også deler av kunstgressdekket på Havfisk stadion ble skadet som en følge av brannen. Sportslig leder Thomas Rønning sier det er en lettelse at saken nå er oppklart.

- Å være vitne til at selve symbolikken for våre verdier går opp i flammer og røyk blir ubeskrivelig. Heldigvis er det kun materielle skader, dog ekstremt kostbare. Politiet har nå oppklart saken og det er med stor sorg vi mottar beskjeden om at brannen er påtent. Det er en lettelse at det er oppklart, men på den andre siden er det familier og mindreårige her, som dessverre blir rammet direkte. Vi håper at de får god oppfølging og hjelp i tiden fremover, sier Rønning i en pressemelding.

- Vi hadde alle håpet at det var andre årsaker til brannen, men nå som vi vet, oppfordrer alle vi i Melbo IL om at hets og videre ryktespredning legges død. Vi ønsker nå å bruke all vår energi på å se muligheter og se fremover.

Bygget i 2016

Ifølge vol.no hadde stadionprosjektet som endte med at tribunen ble reist i 2016 en prislapp på 1,1 millioner.

Bygget med de 304 setene har vært et populært innslag for klubben som denne sesongen hadde A-laget i 4. divisjon.

- Vi har spilt i 3. divisjon og har hatt nasjonale lag på besøk hos oss. Da har det vanket mye ros for nivået på vår stadion. Samtidig har det blitt lagt med utallige dugnadstimer for å bygge lagets tribunefasilitet. Dette var et praktanlegg, som betydde veldig mye for oss, sier Rønning til vol.no.

Foto med tillatelse: Roger Thuv-Jenssen

ds

d

Foto med tillatelse: Roger Thuv-Jenssen

d

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form