Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Trenersituasjonen i 2. divisjon avdeling 2: To klubber på jakt

Som i 2. divisjon avdeling 1 er det to klubber som går inn i førjulstiden på trenerjakt i avdeling 2; Bærum og Kvik Halden.

Foto: Digitalsport

Bærum kvittet seg med Bård Heggset i sommer og berget plassen etter en sterk snuoperasjon ledet av sportslig leder Knut Nielsen. Han ønsker ikke å fortsette på benken og jobber i disse dager med å finne sin egen erstatter.

- Vi er ikke i samme situasjon som Asker økonomisk, men vi ønsker ikke å ha en trener i mer enn 50 prosent stilling, sa Nielsen nylig til Budstikka.

Også i Halden jobber man med trenersituasjonen for 2023. Heidar Geir Juliusson vikarierte for Jørgen la Cour Strand denne sesongen, og etter at sistnevnte sa opp sin stilling i klubben ble det nye forhandlinger med islendingen.

Takket nei

Kvik Halden kuttet i satsingen foran 2022-sesongen og varsler et presset budsjett for neste år med ytterligere satsing på yngre spillere.

- Å takke nei har som sagt vært veldig tøff beslutning å ta, men jeg og klubben var ikke helt enige om visse saker og dermed ble det et nei fra meg, sier Juliusson til Kviks hjemmeside.

Ti av klubbene i 2. divisjon avdeling 2 fortsetter med samme trener også neste år. I Stjørdal har Snorre Lillebo takket for seg og blir erstattet av Odd-Karl Stangnes - også omtalt som «mannen på skjæret».

Høsten 2019 planla han å tilbringe 365 dager ute i havgapet utenfor Skjervøy sammen med hunden Jesper for å finne seg selv, men prosjektet varte i to måneder da hytta han hadde bygd ble knust og feid til sjøs av en åtte meter høy monsterbølge.

I Ullern er unge Stian Børven hentet inn som erstatter for Didrik Bjella etter en sterk sesong der Oslo-klubben ikke bare berget plassen i debutåret i 2. divisjon, men også rykket opp til 3. divisjon med andrelaget.

Karadas med videre

Levanger har vært gjennom en tøff periode økonomisk som også har preget planleggingen av 2023, men det ble nylig klart at duoen Per Verner Rønning og Jo Sondre Aas er med videre.

Renate Blindheim, den eneste kvinnelige treneren på dette nivået, signerte nylig en ny toårskontrakt der hun nå skal bruke 70 prosent av uken på A-laget og 30 resten som sportslig utvikler i ungdomsfotballen.

Azar Karadas ledet Brann-rekruttene opp i 2. divisjon og signerte i høst en ny avtale ut 2024-sesongen. Ny toårskontrakt ble det også på Alexander Samuelsen i Tromsdalen.

Espen Haug var linket til Hønefoss i vinter, men den ambisiøse klubben endte opp med Gunnar Halle som ny sjef. På Jessheim får Steffen Landro nok en sjanse til å lede Ull/Kisa tilbake til nivå to mens Kasey Wehrman blir hos romerikskollega Strømmen.

Kroaten Mate Duilo ledet Alta til sjuendeplass i debutåret som sjef i Finnmark, Tomas S. Halvorsen ser ut å bli med Strømsgodset-rekruttene opp i 2. divisjon og Joachim Kildal blir med Junkeren videre etter det historiske opprykket.

Klubb for klubb

Stjørdals-Blink: Odd-Karl Stangnes
Levanger: Per Verner Rønning
Sotra: Renate Blindheim
Brann 2: Azar Karadas
Strømsgodset 2: Tomas S. Halvorsen
Junkeren: Joachim Kildal
Alta: Mate Duilo
Tromsdalen: Alexander Samuelsen
Ull/Kisa: Steffen Landro
Gjøvik-Lyn: Espen Haug
Strømmen: Kasey Wehrman
Bærum: 
Ullern: Stian Børven
Kvik Halden:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form