Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Trenersituasjonen i 2. divisjon avdeling 1: To klubber på jakt

Fram Larvik fikk selskap av naboen Ørn Horten som trenerløse torsdag da Kjell André Thu forsvant til avdelingskollega Egersund.

Foto: Digitalsport

Kjell André Thu kom inn som Ørn Horten - nærmest som en nødløsning ifølge ha selv - for seks år siden. Det skulle vise seg å bli en både langvarig og god match som endte med både opprykk og ny kontrakt i 2. divisjon.

Tirsdag informerte den tidligere Sandefjord- og Sarpsborg-spilleren Ørn-troppen om at han har takket ja til Egersund. To dager senere ble det offentliggjort at Thu flytter vestover for å bli fotballtrener på heltid for første gang.

- De har lagt fram et spennende prosjekt som gir meg muligheten til det. Samtidig er jeg jo veldig glad i Ørn, og det blir rart å møte Ørn i serien neste år. Vi har skapt en god kultur som det er mulig å bygge videre på. Etter sels år kan det også være godt med et bytte med nye impulser både for spillerne, klubben og meg, sier Thu til Ørns hjemmeside.

På utkikk

Ørn-sportssjef Atle Hovde skulle gjerne unngått trenerjakt i ukene frem mot jul.

- Vi starta jo kartleggingen med en gang vi fikk varselet fra Kjell. Vi har mange spennende navn på blokka og har allerede rukket å ha samtaler med et par av dem, forteller Hovde.

12 av 14 klubber i 2. divisjon avdeling 1 har hovedtreneren på plass for 2023-sesongen, men også Ørn-nabo Fram Larvik er på utkikk etter at Haakon Lunov har takket for seg etter opprykket.

- Vi har hatt et godt og profesjonelt samarbeid med hovedtrener Haakon Lunov i to år, men etter innledende forhandlinger om videre kontrakt har vi ikke kommet til enighet. Vi har derfor blitt enige med Lunov om å avslutte videre forhandlinger, meldte Fram for en måned siden.

- Framilie og familie – vi jobbet for at det skulle gå hånd i hånd, men det gikk dessverre ikke denne gang. Men etter to år er jeg så heldig at jeg føler meg som en del av Framilien, og vi har bygd sterke bånd til å oppnå god utvikling og resultater sammen også, uttalte Lunov i pressemeldingen.

Blir med ned

Jonas Rygg kom inn som Grorud-trener i høst og har siden forlenget med klubben som er tilbake i 2. divisjon. Rutinerte Jan Halvor Halvorsen fortsetter som sjef for ambisiøse Lyn som endelig lyktes etter flere mislykkede forsøk på å komme seg tilbake til toppfotballen.

Der endte også Aalesund-rekruttene ledet av de gamle klubbheltene Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy. Joey Hardarson og Roger Risholt er andre toppspillere som fortsetter i sine roller i sør hos henholdsvis Fløy og Arendal.

Petter Sjåholm Melø ble i Træff etter opprykket for ett år siden og ledet laget til ny kontrakt uten store problemer i år, men er en attraktiv mann for større klubber.

Det kan også Eivind Kampen være etter god jobb i Kjelsås med små ressurser i hele 11 sesonger. Danske René Skovdahl har ledet Brattvåg i fire år og forlenget sin avtale med to nye sesonger i høst.

Kolbjørn Fosen jobber videre med å sette sammen Vard-troppen, Øystein Sanden skal igjen lære unge Vålerenga-talenter i 2. divisjon og Stian Lund er tilbake i Notodden - nå som Magnus Ergas erstatter på benken.

Klubb for klubb

Grorud: Jonas Rygg
Lyn: Jan Halvor Halvorsen
Fram Larvik: 
Aalesund 2: Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy
Træff: Petter Sjåholm Melø
Brattvåg: René Skovdahl
Egersund: Kjell André Thu
Vard Haugesund: Kolbjørn Fosen
Fløy: Joey Hardarson
Arendal: Roger Risholt
Notodden: Stian Lund
Ørn Horten: 
Kjelsås: Eivind Kampen
Vålerenga 2: Øystein Sanden

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form