Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Treneren om Berg: - Han har en fantastisk fotballhjerne

Djurgården-trener Kim Bergstrand mener Gjøvik-gutten Oliver Berg kan bli verdens beste fotballekspert etter karrieren på banen er over.

Foto: Digitalsport

Oliver Bergs suksess i Allsvenskan har ikke fått altfor mye oppmerksomhet i Norge, men i Djurgården har de allerede etter noen måneder funnet helt spesielle kvaliteter hos midtbanespilleren.

- Både han og Carlos (Moros Gracia) er kapteiner, så det er moro. Han kommer til å bli fotballtrener, den beste analytikeren eller den beste eksperten i verden. Han har en fantastisk fotballhjerne.

Det var den voldsomt rosende skildringen fra Djurgården-trener Kim Bergstrand da han besøkte Elvan nylig. Discovery-programmet har som mål å gå dypere inn i hver enkelt klubb i Allsvenskan, deres staller, spillesystem og tankesett.

Sentralt i banen

I seansen, som Discovery har postet deler av på sin Twitter-konto, har man satt opp en Djurgården-ellever i en 4-3-3-formasjon med Gustav Wikheim på den ene kanten og Oliver Berg på topp.

- Han kommer til å spille sentralt i banen. Han kan spille tier også. Det kan bli en kantrolle også nå og da, men Oliver vil uansett være sentral i angrepsspillet. Han kommer ikke til å stå bredt og være en én mot én-spiller, for å si det slik, sier Bergstrand.

Djurgården-treneren får også spørsmål om hvor god vinterens signering fra Kalmar har vært på trening så langt,

- Oliver er veldig talentfull på mange måter. Men han skal bli kjent med nye spillere, oss og jeg tror vi trener litt tøffere enn han er vant til. Eller, han er jo ekstremt veltrent, men det er litt høyere belastning her.

29 år gamle Berg kommer opprinnelig fra Gjøvik og spilte for Gjøvik-Lyn, Raufoss og Odd før det ble Sverige og Dalkurd. Midtbanespilleren endte så i GIF Sundsvall og Kalmar før han i vinter ble solgt til storklubben Djurgården.

Scoret

Berg og Djurgården var i aksjon i den svenske cupen, som er organisert i gruppespill, søndag kveld der det ble 6-1-seier over Landskrona. Gustav Wikheim satte inn kampens første mål og Berg la på til 4-0 like etter pause.

Torbjørn Heggem var i aksjon for Brommapojkarna som tapte 2-1 hjemme mot Örebro mens IFK Göteborg slo Utsikten 3-2 på Häckens arena Bravida Arena.

Eman Markovic ga de blå- og hvitstripede ledelsen men den tidligere Bodø/Glimt-spilleren økte til 3-1 like før pause for sin nye klubb.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form