Lukk søk

Lavere divisjoner

September 1, 2022

Trenercomeback etter 16 år: - Nå tenker alle at jeg er ute av det

Han har arrangert konferanse med Neil Armstrong og stått bak utallige John Cleese-show. Etter 16 års fotballpause er Kjetil Kristoffersen tilbake som Eik Tønsberg-trener.

Foto: Digitalsport

Husker du ikke Kjetil Kristoffersen? Eller kanskje du kjenner til navnet, men forbinder ham med alt annet enn fotball? Det er ikke så rart.

Men i romjulen ble 51-åringen ansatt som Ronny Johnsens erstatter med ønske om løfte Tønsbergs ferske samarbeidsklubb opp i 2. divisjon.

- De har klare visjoner for fremtiden og et veldig spennende prosjekt på gang. Det er også grunnen til at jeg sier ja, jeg vil være med på den reisen, sier Kristoffersen til Gjengangeren.

Konferanse med Armstrong

Horten-karen er mer kjent for sin rolle i foredragsselskapet Publicom enn som fotballtrener de siste 15 årene.

Der har Kristoffersen blant annet arrangert konferanse med Neil Armstrong, foredragsturné med Lasse Gustavson og stått bak over 50 show med komiker John Cleese.

- Det er nok mange som ikke forbinder meg med fotball i det hele tatt. Men jeg har aldri sluppet fotballen helt. Jeg har åtte år som instruktør og foredragsholder for fotballforbundets kurs for UEFA A-lisens, sier Kristoffersen til Tønsbergs Blad.

Det er faktisk 16 år siden 51-åringen jobbet som fotballtrener. Etter spillerkarrieren i Ørn Horten tok han over de brune i hjembyen der han i 2002 var med på en ellevill snuoperasjon som endte med ny kontrakt på nivå to på overtid i siste serierunde.

Tilbake i Eik

I 2004 var han aktuell som ny Sandefjord-trener, men Kristoffersen endte opp med å takke ja og satse på en karriere utenfor idretten.

- Jeg har alltid hatt den lysten i meg, den tanken om å være fotballtrener. Da jeg hoppet av for 16 år siden var jeg en lovende trener, og alle trodde jeg ville prøve å gå hele veien. Nå tenker alle at jeg er ute av det etter så mange år borte, og da hopper jeg på igjen. Dette kommer nok overraskende på mange, sier 51-åringen.

Nå er han klar for sin tredje periode som Eik Tønsberg-trener. Samarbeidet mellom FK Tønsberg og Eik Tønsberg misset opprykket i siste serierunde i fjor, men prøver igjen å ta seg tilbake til toppfotballen under Kristoffersens ledelse.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form