Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Trekkes trolig tre poeng: - Har trodd det verste

Notodden har fått en god start på sesongen med fire poeng på to kamper, men snart forsvinner trolig tre av dem.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

4-0-seier over Ørn Horten ble en perfekt start på sesongen for nye Notodden som i helgen fulgte opp med 0-0 mot Fløy etter at bortemøtet med Brattvåg ble utsatt.

Fire poeng på to kamper er en fin start for det unge mannskapet med redusert budsjett, men nå tyder alt på at tre av dem forsvinner.

Det er nemlig innstillingen fra Norges Fotballforbund som følge av svak økonomi i 2022 og dårlig likviditet, ifølge styreleder Jonny Pettersen.

- Vi har vel egentlig fått beskjed om at det kunne skje. Vi har hatt et håp om å unngå det, men har samtidig vært realistiske og trodd det verste, sier Pettersen til Telen.

Ny hverdag

Tidene med Obos-satsing under Kjetil Holtas million-tilskudd er over på Notodden. I vinter måtte klubben også flytte fra Optime Arena og tilbake til det kommunale anlegget på Sætra for å spare penger.

Målet er å berge plassen i 2. divisjon, og den gode starten ga grunn til optimisme, men tre poeng kan bli avgjørende i en potensielt jevn avdeling.

- Vi må bare forholde oss til fakta, og vi har ingen ankemuligheter. Det vi nå må gjøre er å sikre oss mot at nye seks poeng blir trukket 1. juli. Det kan vi risikere hvis vi ikke sørger for positiv egenkapital, sier Pettersen.

Styrelederen kaller det beundringsverdig hvordan spillere og trenere står på i en krevende tid for samarbeidsklubben i Telemark. Mandag 1. mai reiser troppen vestover til Ålesund for kamp mot AaFK-rekruttene.

Stort underskudd

2021 ga et underskudd på rundt én million i Notodden FK. Tallene for 2022 viste minus på 436.987 kroner. I årsberetningen, som er publisert på klubbens hjemmeside i vinter, kunne man lese følgende:

«Egenkapitalen er tapt. Negativ egenkapital er kompensert ved innvilgelse av ansvarlig lån på 1 million kr fra Notodden kommune. Basert på underskuddet i 2022 og underdekningen i egenkapitalen samt utsiktene til inntekter i 2023 foreligger det usikkerhet om fortsatt drift».

Flere tiltak er iverksatt for å bedre økonomien. Flyttingen til Sætre skal redusere utgiftene med rundt 1,5 millioner i året, og budsjettet for spillere og trenere er kappet kraftig sammenlignet med årene der målet var spill på nivå to.

Notodden FK hadde drøye 12 millioner i driftskostnader i fjor og har i 2023 et budsjett på drøye åtte millioner.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form