Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

Tre x 0-0 for FFK: - Drepende kjedelig

1-0, 1-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-0. Det er fasiten for Fredrikstad etter seks serierunder i Obos-ligaen.

Foto: Digitalsport

Sammenlignet med de tre siste kampene, var serieåpningen rene målfesten for Mikkjal Thomassen og FFK-gjengen.

Kun ett baklengsmål på seks kamper er imponerende, og laget ligger på en fin fjerdeplass med kun tre poeng opp til tabelltoppen, men i Fredrikstad vil man underholdes.

- Dette var drepende kjedelig, sier journalist Joakim Simensen i Fredriksstad Blads podkast Fotballmagasinet dagen etter 0-0-kampen mot Skeid.

- Det må skje en god del, sa Terje Høili, byens mektige mann, til FB allerede før det målløse oppgjøret.

3-1 i målforskjell

Fredrikstad både scorer og slipper inn minst mål i Obos-ligaen. Også i vinter fremsto laget meget gjerrige under den nye treneren, Mikkjal Thomassen fra Færøyene.

Han har uttalt at FFK må få på plass det defensive fundamentet før man kan ta større sjanser offensivt, og at dette nå er i ferd med å sette seg, men mot Skeid søndag var gjestene fra Oslo vel så nær seier som guttene fra plankebyen.

- Det er ingen som tenker fremover. De spiller på tvers når det er et stort vakuum foran dem. De må se etter muligheter, slik at motstanderen ikke får etablert sitt forsvar. De to fremme har ikke fungert hittil. Det må det være lov å si, uttalte mangeårige FFK-støttespiller Høili før helgens runde.

0-0 mot Sandnes Ulf, Bryne og Skeid er fasiten de tre siste rundene. 3884 så den førstnevnte matchen mens 3073 var på plass på Fredrikstad stadion i fint vårvær søndag kveld.

Grimstad neste

Nå venter lørdagskamp mot Jerv i Grimstad før KFUM Oslo kommer til Østfold på 16. mai-fest. På den datoen forrige sesong klarte Obos-ligalaget å samle nærmere 9000 mennesker.

Både trener Thomassen og keeper Håvar G. Jenssen, som har sluttet å slippe inn mål, forstår at publikum gikk misfornøyde hjem etter nok en målløs forestilling.

- Både spillerne og jeg er 100 prosent skuffet. Vi forventer mer av oss selv, sier treneren til Fredriksstad Blad.

- Dette var en tydelig 0–0 kamp ut fra banespillet. Det er ikke mer å legge i det, er kommentaren fra Jenssen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form