Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Tre Oslo-trenere ferdig på seks dager: - Ting har dessverre ikke gått som vi ønsket

Før helgen ble det kjent at Stian Børven forlater Ullern mens både Jonas Rygg og Dag-Eilev Fagermo måtte forlate sine trenerjobber mandag.

Foto: norskfotball.com

Det betyr at nesten halvparten av Oslo-klubbene i landets tre øverste divisjoner (tre av åtte) gjorde grep på trenersiden i løpet av noen få dager.

Onsdag var det Ullern som skilte lag med unge Stian Børven etter kun to poeng på sesongens åtte første kamper. Han tok over for Didrik Bjella da han ble hentet fra Lokomotiv Oslo i vinter.

- Dessverre har vi ikke fått de resultatene både Stian og klubben hadde målsetting om. Klubben har respekt for Stians ønske om å fortsette å jobbe for å snu dette, men har landet på at større endringer er hensiktsmessig i dagens situasjon, meldte Ullern på sin hjemmeside

- Jeg ønsker å takke for min tid, og bekjentskapene jeg har fått i klubben. Ting har dessverre ikke gått som vi ønsket resultatmessig, og jeg ønsker nå Ullern lykke til videre med sesongen, sa Børven selv.

Lübeck inn

Kort tid senere ble Anders Lübeck presentert som Børvens erstatter på CC Vest Arena. Han debuterte som sjef i lørdagens match mot Ull/Kisa der Oslo-laget var nær ved å få med seg poeng på overtid.

Lübeck har de siste årene jobbet i KFUM Oslo, men går nå fast på sin første hovedtrenerjobb på seniornivå for klubben som ligger sist i sin avdeling i PostNord-ligaen med sju poeng opp til trygg plass.

I avdeling 1 står Grorud uten trener etter at Jonas Rygg måtte gå etter 1-1-kampen mot Vard Haugesund i helgen. Ifølge klubbens hjemmeside ble partene enige om å avslutte samarbeidet.

- Samarbeidet avsluttes med en gemyttelig tone. Jonas takker klubben for den perioden han har vært her. Han understreker at han har blitt glad i mange mennesker som bryr seg om Grorud, og ønsker at klubben lykkes i å nå sine framtidige mål, meldte Grorud og la til at de ikke hadde ytterligere kommentarer til treneravgangen.

Andreas Alrek er mannen som skal lede Grorud frem til sommerpausen 15. juli - minst.

Hvem tar over?

Det mest profilerte treneravgangen fant selvsagt sted på Valle der 1-0-tapet mot Strømsgodset søndag kveld ble Dag-Eilev Fagermos siste som Vålerenga-trener.

-Jeg er takknemlig for at jeg fikk en jobb i Vålerenga, det var en drømmejobb for meg. Jeg er glad for at vi vant bronse, solgte spillere for over 100 mill. og utviklet treningsfasilitetene vesentlig. Det har vært tøft og snu spillerstallen, med så mange unge spillere, og samtidig oppnå gode resultater på kort sikt. Derfor er potensialet stort i Vålerenga nå, men de kortsiktige resultatene er ikke gode nok, uttalte Fagermo i en pressemelding.

Styret har startet jobben med å finne en ny hovedtrener på Valle, men i mellomtiden er det Fagermos tidligere assistent Jan Frode Nornes som leder VIF-øktene.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form