Lukk søk

Lavere divisjoner

November 21, 2023

Tre nedrykk i Larviks-fotballen - nå mobiliserer Turn

Et enstemmig årsmøte hos Larvik Turn stemte for en ny fotballsatsing på Lovisenlund.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Det er lenge siden Larvik Turn sikret seg sine tre seriemesterskap, men tribunene på Lovisenlund i Gunnar Thoresens vei står der som et symbol på en tid der motstanderne het noe helt annet enn Holmestrand og Halsen 2.

I byen med stolte fotballtradisjoner er det Fram som har vært dominerende den siste tiden.

Samtidig som klubben har vært gjennom en turbulent sesong både på og utenfor banen, som til slutt endte med nedrykk til 3. divisjon, begynte krefter i Turn-leiren å jobbe for en ny mobilisering.

- Det er historisk riktig av Larvik Turn å satse igjen. Ting går ikke av seg selv, men nå må vi gripe sjansen, sier Larvik Turn-leder Kristian Berge til Østlandsposten.

Enstemmig

På et ekstraordinært årsmøte forrige uke, stemte samtlige fremmøtte for en A-lagssatsing i Larvik Turn på bakgrunn av henvendelse fra såkalte fotballinteresserte investorer.

Styret fikk fullmakt til å inngå en samarbeidsavtale med et aksjeselskap der klubben skal ha aksjer for inntil 400.000 kroner.

I tillegg til at Fram Larvik rykket ned etter å ha sluppet inn ti mål mot Lyn i siste serierunde, mistet Halsen ledelsen mot Start 2 på overtid da plassen skulle sikres og ramlet ned i 4. divisjon.

Også Nanset-damene rykket ned denne sesongen og sørget for en mørk trippel for fotballen i Larvik. Turn rykket ikke ned, men endte på fjerdeplass i 5. divisjon bak Store Bergan, Sandar og Berkåker.

Kutt i Fram

Samtidig som det igjen satses på Lovisenlund, kommer meldingene om kutt hos rivalen Fram. Nå er det unge, lokale spillere som skal danne stammen i A-laget som ikke nødvendigvis har som mål å klatre i seriesystemet med det første.

Lokalavisen Østlandsposten har på kommentatorplass tatt til orde for at samarbeid igjen er veien å gå i byen med stolte fotballtradisjoner og i et distrikt der Sandefjord spiller på øverste nivå og Eik Tønsberg i høst rykket opp i PostNord-ligaen.

- Det virker nærmest umulig å få et topplag i fotball uten at klubbene i Larvik begynner å snakke sammen, skriver sjefsredaktør i ØP, Eirik Haugen.

Samarbeid har vært forsøkt før da en rekke klubber i og rundt Larvik (ikke Turn) dannet Larvik Fotball i 1999. Det startet med to strake opprykk, men etter kun seks leveår ble klubben lagt ned.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form