Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Trakk seg da toppscoreren forsvant: - Elendig arbeid av klubben

Terje Rognsø er kanskje mest kjent for fotballeventyret i Florø, men tror nå han er ferdig som trener etter å ha takket for seg hos rivalen Førde.

Foto: Digitalsport

Det har skjedd mye i Førde-fotballen de siste dagene. Fredag ble det klart at toppscorer Sander Aamelfot blir Hønefoss-spiller fra 1. august og dermed skulle stå over oppgjøret mot nettopp HBK påfølgende dag.

I etterkant av 4-0-tapet mot den ubeseirede serielederen, ga Terje Rognsø beskjed om at han trekker seg som trener etter to og et halvt år i klubben.

- Det har ikke vært enkelt å trekke meg som trener. Det er tungt å gi den beskjeden til spillergruppen som er uskyldige i alt dette og alle frivillige som har vært rundt oss, men til slutt var nok nok, sier Rognsø til avisen Firda.

Opprykk

Han er i Fotball-Norge mest kjent fra tiden i Florø der han ledet en lovende generasjon hele veien til Obos-ligaen.

Siden ble Rognsø overraskende ansatt hos rivalen Førde der 2021-sesongen endte med opprykk til 3. divisjon og en påfølgende sterk andreplass i fjor. I år har han etterlyst utvikling i klubben.

- Jeg har følt meg mer som aktivitetsleder enn en fotballtrener. Det må være utvikling. Det har det ikke vært, sier Rognsø.

Førde har slitt med skader og ligger på niendeplass i 3. divisjon avdeling 2, men det var oppladningen til Hønefoss-kampen i helgen som førte til at treneren fikk nok.

Rognsø sier han sent fredag kveld ble informert om at HBK-klare Sander Aamelfot ikke skulle spille lørdagens kamp.

- Jeg syns det hele var elendig arbeid av klubben. Han skulle ikke snakket med Hønefoss før etter vi hadde spilt mot dem. Det å få den beskjeden fredag kveld skapte en inngang til kamp jeg ikke har vært borti. Forberedelsene mot Hønefoss ... Av alle årene jeg har vært trener har jeg ikke vært borti noe verre, sier han til Firda.

I samme artikkel forteller Rognsø at han nå trolig er ferdig som fotballtrener.

Trenerjakt

Sportslig leder Lars Solnørdal kaller det er uheldig at Aamelfot-overgangen ble kjent så kort tid før helgens kamp, men sier det etter hvert ble vanskelig å unngå.

Når det gjelder Rognsøs uttalelse om manglende utvikling denne sesongen, sier Solnørdal:

- Vi er en breddeklubb som ikke har midler til å hente dyre spillere og lønne dem. Vi er avhengige av å få frem egne lovende talenter. Vi har ufattelig mange talentfulle unggutter i klubben, så vi ser lyst på veien videre.

Nettstedet Førdepatrioten omtalte Rognsøs avgang i helgen der «ulikt syn på sportslig strategi» ble oppgitt som bakgrunn.

- Terje har tilført klubben mye, og vi har lært utrolig mye av ham. Terje Rognsø er sterk forballfaglig og har levert bra som trener for A-laget. Spesielt i fjor da vi ble nummer to i Norsk Tipping-ligaen, sier Solnørdal.

Førde sier de håper å ha en trenerløsning klart i løpet av kort tid. Neste Førde-kamp spilles mandag 10. juli mot Molde 2.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form