Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Toppserien kvinner: RBK vant toppkampen - Arna-Bjørnar tok årets første

Rosenborg vant den dramatiske toppkampen borte mot Vålerenga, mens Arna Bjørnar tok sesongens første 3-poenger. Her er den syvende serierunden i damens beste serie.

Den syvende serierunden i Toppserien fikk flere overskrifter, der Mia Jalkerud åpnet ballet med å bli hattrick-målscorer i 3-0-seieren hjemme mot Avaldsnes. Svensken scoret ett mål på åtte kamper for Avaldsnes i Toppserien i 2013, og senket sin gamle arbeidsgiver på egenhånd før pause i Bergen. For Avaldsnes var det trolig pinlig å ryke mot Arna Bjørnar, som samtidig senket Haugesund-laget til bunns på tabellen. Lørdagens hjemmekamp mot Klepp bør ende i seier for Thomas Dahles jenter. Arna Bjørnar skal ut i et nytt viktig bunnoppgjør mot Stabæk.

Bergenserne fikk også med hele tre spillere på rundens lag, der det naturlig nok ble plass til hattrick-helten Jalkerud. (Se lag under)

Kolbotn fulgte opp 1-0-seieren mot nettopp Arna Bjørnar med samme siffer på Kringsjå mot Lyn. Der gjorde Tone Bettina Pirisi noe midtbanespilleren ikke har gjort på 95 Toppseriekamper for moderklubben. Scoret mål, og det i tillegg allerede kun 3 minutter inn i kampen mot Lyn. Lørdag kommer LSK til Sofiemyr, mens Lyn tar i mot Rosenborg.

Dramatisk toppkamp

Rosenborg er eneste lag i Toppserien uten poengtap, men det gikk ikke for seg helt uten dramatikk på Intility arena mot Vålerenga. Begge lag sto med full pott etter seks spilte runder, og sluttminuttene av toppkampen bikket definitivt i trøndernes favør.

På stillingen 1-1 etter 85 minutter fikk Vålerenga straffe etter at Dejana Stefanovic ble felt av Rosenborgs keeper Rugile Rulyte. Hun reddet imidlertid den heller svake straffen fra den serbiske profilen med hjelp av tverrliggeren.

Før pause stanget Ingibjörg Sigurdardottir hjemmelaget i ledelsen. Elin Sørum utlignet etter pause på et hardt skudd VIF-keeper Jalen Tompkins ikke rakk å få opp hendene på. En klar kandidat til et av rundens peneste mål.

Når da Sara Kanutte Fornes på overtid satte inn vinnermålet for Rosenborg, ble det en trøndersk jubelkveld i hovedstaden. Vålerenga skal ut i et nytt toppoppgjør lørdag borte mot Sandviken.

Bergenserne trengte under et minutt på å ta ledelsen på Jæren, der Marit Bratberg Lund var sist på kula i bortekampen mot Klepp. Bare minutter senere la Lund hjørnesparket som Maria Brochmann stanget inn i Klepp-buret. 3-0 til gjestene stod det før 10 minutter var rundet, og denne gangen brukte Marit Bratberg Lund børsa fra hjørnet av 16 meteren. 23-åringens to fulltreffere aspirerer sterkt til å bli rundens fineste scoring. D’Anjou scoret Klepps trøstemål langt inn i den siste omgangen. Sandviken er poenget foran Våleranga, men to bak Rosenborg i toppen av tabellen.

Topp 4 på tabellen er ingen overraskelse ut fra forhåndstipsene, og LSK kvinner har etablert seg i posisjon bak de tre gullkandidatene etter 4-0 mot Stabæk senest. Det tok Emilie Haavi tre minutter å sette sesongen syvende fulltreffer. Noe som er et bak VIFs Synne Jensen. Mimmi Løfwenius doblet ledelsen etter 24 minutter. Etter pause la Camilla Linberg på til 3-0 før Mille Ivi Christensen fastsatte sluttresultatet til 4-0.