Toppserien: Favorittene ser solide ut

Fire lag står med full pott etter tre serierunder før landslagspausen i Toppserien.

Det norske damelandslaget møter Sverige 10. juni og Nederland 15. juni. Dermed går Toppserien og 1.divisjon inn i en landslagspause frem til 19.juni. I Toppserien har de tre forhåndsfavorittene og gullgrossisten LSK åpnet med full poengpott de første tre serierundene. Skuffelsen er Avaldsnes, som har åpnet med tre strake tap mot tøff motstand.

Lørdagens runde gav ingen overraskelser, selv om seiersmarginene var knappe.

Regjerende mester Vålerenga brøt LSK sin gullrekke på 6 titler i Toppserien, og har fått en god start på årets sesong. Lørdag var det dog arbeidshanskene som måtte på, ettersom hjemmelaget Kolbotn tok ledelsen fra straffemerket ved Ingrid Kvernvolden på Sofiemyr. Stortalentet Celin Bizet Ildhusøy(bildet) ble felt etter pause, og den serbiske landslagsspilleren Dejana Stefanovic utlignet på straffesparket. Trener Jack Majgaard Jensen, kunne pustet lettet ut da den tidligere Avaldsnes-spilleren satte inn seiersmålet. Årets første hjemmekamp endte dermed i tap for Kolbotn, som også står med 0 poeng etter steintøff motstand i Sandviken, Rosenborg og VIF innledningsvis.

Nettopp Avaldsnes har heller ikke hatt noen mild start på sesongen, og det var stor spenning knyttet til den hardt-satsende klubben før sesongstart. Fjorårets bronsemannskap tapte først 3-5 for Vålerenga før det ble 0-3-tap for Sandviken. Lørdag var det LSK kvinner som reiste fra Vestlandet med alle poengene i kofferten. Sophie Romàn Haug sin scoring skilte lagene til pause, før Camilla Linberg doblet før timen var spilt på Avaldsnes hjemmebane. Anna N. Jøsendal skapte litt spenning 13 minutter før full tid, men Sophie Romàn Haug satte i stedet inn sitt fjerde Toppseriemål rett etter. Jøsendal gav svar på tiltale, men LSK ridde seieren i land gjennom sluttminuttene. LSK fulgte dermed opp 5-2 mot Arna-Bjørnar og 3-2 mot Lyn med tre nye poeng.

Holder nullen

Fjorårets sølvvinnere Rosenborg høstet sin tredje clean sheet. Lørdag var det Arna Bjørnar som greit ble slått 2-0 etter mål av Lisa-Marie Karlseng Utland og Julie Blakstad. Det var trøndernes tredje strake uten baklengsmål etter 2-0-seier mot Stabæk og 3-0-seier mot Kolbotn i de to første seriekampene. Arna Bjørnar er litt mer frynsete i de bakre rekker etter etter 1-4-tap for Klepp i seriestarten og 2-5-tap for LSK før dagens tredje strake nederlag.

Sandviken var vårt og mange andre sitt gulltips før sesongstart, og bergenserne kom til Bærum med full pott etter seier mot Kolbotn og Avaldsnes i de de to første serierundene. Stabæk var i en egen klasse sist sesong i 1.divisjon, men har foreløpig manglet det siste lille for å hente poeng i Toppserie-comebacket. Elisabeth Terland gav gjestene ledelsen før Live Aandal utlignet for Stabæk i årets første seriekamp på eget gress. Målscorer Terland serverte Vilde Hasund rett før pause, og sunnmøringen ble matchvinner med det målet. For Stabæk ble det sesongens tredje strake tap i rekken etter nederlag mot Rosenborg og Klepp fra de to første serierundene.

Lyn tok en viktig 3-poenger i årets første hjemmekamp etter to strake tap i seriestarten med 0-4-tap for Vålerenga og nederlag 2-3 for LSK. Kristin Haugstad og Joanna Bækkelund roet nervene med to mål før pause, som sto til seier 2-0 etter full tid. Dette var sesongens første poengtap for jentene fra Jæren etter 4-1-seier mot Arna-Bjørnar i serieåpningen og 1-0-seier hjemme mot Stabæk.