Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Toppserie-runden: Sandviken herjet med VIF - 31 uten tap for RBK

Sandviken viste ingen nåde hjemme mot gullrival Vålerenga, og følger dermed nærmest Rosenborg i toppen før neste helgs toppoppgjør i Trondheim.

Foto: Odd Løvseth, Hordalandsfotball

Det var nummer to og tre på tabellen som møttes på Stemmemyren, men sist sesongs the double-vinner Vålerenga ble utspilt i toppkampen i den åttende serierunden. Vilde Hasund, Guro Bergsvand og Marit Bratberg Lund scoret målene for Sandviken som åpnet en luke på fire poeng ned til gullrivalen fra tigerstaden. Som også har fått Lillestrøm opp på siden av seg med kun svakere målforskjell.

Dermed har Vålerenga to tap rygg i rygg for begge sine argeste gull-kandidater. Sist serierunde ble Rosenborg for sterke på Intility - etter å ha radet opp seks strake seire innledningsvis på sesongen.

Lørdag var Vilde Hasund brennhet, og det kom nærmest som brev på posten da 24-åringen sendte Sandviken i front etter halve timen spilt. Vålerenga hadde da fått hjemmelaget rett i fleisen, og problemene tårnet seg opp mer og mer. Det målet var dog det eneste som skilte lagene til pause.

Dødballfoten til Marit Bratberg Lund er en av Toppseriens skarpeste. 8 minutter inn i den andre omgangen serverte hun Guro Bergsvand foran mål, og backens andre målgivende i oppgjøret var et faktum. Som mot Klepp sist helg fikk 23-åringen både målgivende og scoring. Lund var nådeløs fra straffemerket, og satte punktum i toppkampen med 3-0.

Sandvikens eneste poengtap er 1-1-kampen mot Arna Bjørnar i serierunde 5, og siden har lagets vingbacker vært involvert i 8 av 10 scoringer.

Toppkamp neste

Rosenborg står med full pott etter åtte serierunder, og har dermed to poengs luke ned til Sandviken. De to lagene møtes på Koteng arena neste runde, som er siste før sommerferien i Toppserien.

Lørdag ble det en oppskriftsmessig seier borte mot Lyn. På Kringsjå fikk trener Steinar Lein se at Emilie Bragstad scoret sitt andre seriemål for sesongen med låret. Dermed var gjestene i front allerede etter seks minutter. Emilie Lein doblet ledelsen midtveis i den andre omgangen, men så satte Lyn inn sluttspurten. Trønderne måtte tåle sin tredje baklengs for sesongen, da Anna Nerland Aahjem reduserte for Lyn. Hjemmelaget la også inn et tungt bud på å rappe med seg et poeng, men kom ikke nærmere i protokollen. RBK forlenget dermed sin rekke til 31 kamper uten tap.

Det var ikke lette spilleforhold på Sofiemyr, men LSK fikk med seg det viktigste hjem igjen fra bortekampen mot hardt-kjempende Koltbotn.

Etter ti minutter sendte toppscorer Emilie Haavi gjestene i front etter forarbeid av Nora Eide Lie. Dermed har Haavi like mange fulltreffere som Synne Jensen i Toppserien. Begge med 8. Bare seks små minutter senere økte Ina Gausdal til 2-0 for LSK. Camilla Linberg var nest sist på ballen denne gangen. Spenning i kampen ble det etter 28 minutter da Ingrid Kvernvolden reduserte mot Ida Norstrøm. LSKs sisteskanse hadde siden lite å gjøre i kampen, og dermed kunne gjestene slå fast at de er tabellfirer etter åtte serierunder.

Arna Bjørnar tok ledelsen allerede etter fire minutter borte mot Stabæk, og så seg siden aldri tilbake. Tre meget viktige poeng for bergenserne, som dermed fulgte opp 3-0-seieren hjemme mot Avaldsnes med samme siffer på Nadderud. Der hjemmelaget faktisk var sjanseløse. Thea Bjeldes 3-0-scoring etter 66 minutter var dagens beholdning. En scoring for en hver kavalkade. En klarering etter innlegg havnet i returrommet, der Bjelde klemte til så det hylte i tverrliggeren. Ballen smalt ned i bakken og inn i nettet. 2-0-scoringa var en sikker straffe fra Meryll Abrahamsen ti minutter før Bjeldes stjernetreff.

Avaldsnes har hatt tøffe uker med smeller for både Lyn og Arna Bjørnar de siste to rundene. Trener Thomas Dahle hadde kun innkassert poeng etter 3-1 hjemme mot Kolbotn i serierunde 5 før lørdagens hjemmekamp mot Klepp. En "Måtte vinne-kamp" for Avaldsnes, og like desperate etter seier var gjengen fra Jæren. De måtte dog se sin gamle lagvenninne Andrea Norheim sette inn ledermålet på Avaldsnes sitt femte hjørnespark i kampen. Klepps sjette strake tap ble ytterligere bekreftet gjennom scoringen fra Emma Braut Brunes og Rebecka Holum.

Tabell:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form