Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

To av fire kvartfinaler flyttes: - Snøen kan skape noen ekstra utfordringer

Halvparten av cupens åttedelsfinaler fikk ny arena forrige helg - også to av fire kvartfinaler må gjennomføres på lånte anlegg.

Foto: Digitalsport

Som forrige helg forlater Stabæk og Brann sine hjemmearenaer og inntar henholdsvis AJ Arena og Åsane Arena for helgens kvartfinaler i cupen.

Stabæk flyttet tidlig oppgjøre mot Bryne sist til AJ Arena i Sandvika, men Brann hadde i det lengste håpet å få Brann stadion klar. Da været (heller ikke nå) var på bergensernes side, lyktes man etter hvert med å komme inn på Åsane Arena.

Der spilles også søndagens kvartfinale mot Sandefjord.

- Værmeldingen den kommende uken er veldig varierende, noe den også var forrige uke. Det er meldt regn, snø, nattefrost, og dette er faktorer som kan gjøre det umulig å arrangere kampen på Stadion, har daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, forklart på klubbens hjemmeside.

Til Sandvika

Det er ventet store mengder nedbør på Østlandet inn mot helgens kvartfinaler. Stabæk kan likevel garantere at det blir kamp mot Molde i Sandvika.

- Dette betyr ekstra jobb for oss, og det kommer helt sikkert til å øke kostnadene våre i forbindelse med kvartfinalekampen mot Molde, sier arrangementsansvarlig i Stabæk Fotball, Kjetil Ekeli, til Budstikka.

- Det er absolutt ikke det vi trengte nå.

Stabæk roser samarbeidet med Bærum Sportsklubb som de siste dagene har hatt en rekke frivillige i aksjon for å få anlegget klart både til fredagens treningskamp mot Ullern og lørdagens kvartfinale.

Kapasiteten på AJ Arena lørdag er på rundt 900 personer.

Endringer

Cupfotball i mars har skapt trøbbel for arrangørklubbene denne våren. I åttedelsfinalene måtte Skeid, Stabæk, Sandefjord og Brann alle flytte sine hjemmekamper.

Skeid vurderte en periode å møte Molde i Frøya storhall da de ikke fikk benytte Vallhall, men endte opp i LSK-hallen. Sandefjord så på flere ulike løsninger før de endte opp med å leie Consto Arena i Mjøndalen til cupduellen mot Odd som endte med 4-1-seier.

- Skulle vi vurdert Release Arena på det tidspunktet ville det medført betydelige strømkostnader for oss. For øyeblikket ser vår hjemmebane ut som en skøytearena, og vi måtte ha satt på varmen med det aller første, uttalte daglig leder Espen Bugge Pettersen til Sandefjords hjemmeside i januar.

Kvartfinalene:

18. mars:

13:30 Stabæk - Molde, AJ Arena
16:15 Bodø/Glimt - Viking, Aspmyra

19. mars

17:00 Tromsø - Lillestrøm, Alfheim
20:00 Brann - Sandefjord, Åsane Arena

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form