Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Tilskuer-statistikk: Brann med flest bortesupportere i 2022

623 Brann-supportere var i snitt på plass på lagets bortekamper i Obos-ligaen i 2022. Det kan ingen norske klubber matche, ifølge et debattinnlegg i BA.

Foto: Digitalsport

Brann-supporter Alexander Osdal har samlet tallene som viser at bergenserne, til tross for en tilværelse på nivå to, hadde flest supportere på plass på bortebane i norsk fotball i 2022.

Oversikten ble publisert i Bergensavisen fredag.

- Det tok sin tid før jeg fikk tallene fra alle klubbene, men her er den; statistikken over antall bortesupportere i 2022 - både for Brann og for hele Eliteserien! Vi kan vel si at det ble en noe oppsiktsvekkende vinner, skriver Osdal selv på Twitter.

Best i Norge

Statistikken viser Brann på topp med i snitt 623 tilreisende supportere på de 15 bortekampene til tross for en mindre glamorøs tilværelse på nivå to samt en rekke mandagskamper.

Rosenborg følger som nummer med et snitt på 592 bortefans, ifølge debattinnlegget.

- Ikke bare stilte Brann flest bortesupportere i Norge i 2022, men det gjennomsnittlige oppmøtet vårt på bortebane denne sesongen var det nest beste noen klubb i landet har hatt i de årene jeg har ført statistikk over dette; det vil si sesongene fra og med 2010. Kun VIFs 711 i snitt i deres sølvsesong i 2010 slår vårt 623 fra i år, skriver Osdal.

Osdals tall viser at Brann også toppet bortesupporter-statistikken i 2018, men da tok bergenserne bronse i serien. I fjor besøkte de Grorud, Stjørdals-Blink og Raufoss.

Eirik Hornelands gutter var totalt overlegne og gjennomførte en eneste lang jubelsesong som tidlig endte med opprykk til Eliteserien på første forsøk og attraktive borteturer til steder som Oslo og Trondheim samt Haugesund som er årets tur for flere Brann-fans.

3200 i Oslo

Osdal-tallene viser at LSK hadde 2022-sesongens største bortefølge da de fikk hele svingen på Intility Arena og stilte med 3200 mann i derbyet mot Vålerenga.

I 2015 hadde Bodø/Glimt i snitt 87 fans med seg på bortebane. Nå var tallet 437. Samlet for Eliteserien i 2019 var snittet på 194, men tallet økte med 20 prosent 234 selv uten Brann på øverste nivå, ifølge Osdal.

I oversikten presiserer Brann-supporteren at tallene er oppgitt av billettansvarlig hos arrangørklubbene og gjelder for borteseksjonen.

Bak Brann følger: Rosenborg, Lillestrøm, Bodø/Glimt og Vålerenga. Haugesund er sist med 71 bortefans i snitt. Se hele listen hos BA her!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form