Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Tilbake med dobbel etter 15 måneder: - Klarte ikke holde tårene tilbake

Da det endelig ble lov å spille fotball igjen i fjor sommer, rakk Magnus Fagernes kun to kamper før det smalt i kneet. Søndag ble det et tårevått comeback for Moss-spissen.

Foto med tillatelse: Christian Thuesen

- Dette var helt fantastisk! Huff, nå blir jeg emosjonell igjen. Dette er egentlig helt ubeskrivelig, sier Fagernes til Moss Avis etter comebacket.

Søndag kveld tok han på seg drakten igjen for første gang siden i fjor sommer. Åtte minutter før slutt sendte trener Thomas Myhre de skadeforfulgte spissen på banen, og kun tre minutter senere økte han tli 3-0 fra kort hold.

Gråt

Jubelen på Melløs var enorm. Lagkamerater og innbyttere kom stormende til mens Fagernes takket Kråkevingen og publikum på hovedtribunen for støtten.

Og på overtid gikk comebacket fra perfekt til overveldende da Fagernes ble servert rundt 12 meter fra mål og styrte inn sitt andre mål på åtte minutter etter å ha gått snaue 15 måneder uten å spille kamp.

- Dette var akkurat som jeg hadde drømt om. Eller jeg hadde drømt om én scoring og ikke to. Jeg skal love deg at det kokte godt i hodet da jeg så den første gå i nettet. Da var det mye følelser som skulle ut og da jeg så familien på tribunen rett etterpå så klarte jeg ikke å holde tårene tilbake. Det ble for sterkt, sier Fagernes til lokalavisen før han får en god klem av Moss' fysioterapeut Cathrine Riiser.

Har slitt i to år

Fagernes ble sett på som en meget lovende spiss i Drøbak-Frogn før han ble hentet til Melløs sommeren 2019. Allerede samme høst fikk unggutten trøbbel med smerter i hofta, men fullførte sesongen med fem mål på elleve kamper i 2. divisjon.

Etter koronapausen rakk Fagernes kun to kamper i fjor sommer før kroppen sa stopp. Etter en rekke undersøkelser og konsultasjoner ble han operert i vinter.

- Dette er første gangen jeg har begynt å gråte for en pasient. Jeg ga ham lov til å spille ti minutter, og når det ender med to scoringer så er det bare fantastisk. Han har jobbet så utrolig hardt for dette. Magnus er en helt spesiell fyr. Han har et «mindset» som ikke mange har. Dette var så utrolig fortjent, sier Moss-fysio Riiser.

Under Thomas Myhres ledelse har Moss nå to strake hjemmeseirer og 7-0 i målforskjell. Med ni poeng ned til Fløya under streken, som også har én kamp mer spilt, tyder alt på at den gamle storklubben blir å finne på nivå tre også i 2022.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form