Lukk søk

Internasjonal fotball

April 4, 2023

Tidligere Godset-trener blir Premier League-manager: - Blir bare bedre og bedre

Ruben Selles kom til Strømsgodset som 31-åring med ansvar for analyse og store drømmer om å trene Valencia. Åtte år senere er han ny Southampton-manager.

Foto: Digitalsport

- Southampton Football Club kan i dag bekrefte at Ruben Selles er ansatt som herrelagets manager ut 2022/23-sesongen, melder Premier League-klubben på sin hjemmeside fredag.

I februar 2015 fortalte spanjolen Drammens Tidende om sine visjoner og ambisjoner som fotballtrener. Drømmen var å trene Valencia i hjembyen, men en slik posisjon virket kanskje fjernt for en assistent med analyseansvar på Marienlyst.

Åtte år senere er Selles på plass som sjef for Southampton og Mohamed Elyounoussi i det mange mener er verdens beste liga.

Fra FCK

Med bakgrunn fra fotballjobber i Spania, Norge, Hellas, Russland, Aserbajdsjan og Danmark, ble Selles hentet inn til Ralph Hasenhüttls trenerteam i fjor sommer etter suksess i FC København.

Han steppet inn midlertidig da Hasenhüttl fikk sparken i november, og fikk samme oppgave også nylig da Nathan Jones måtte gå. Selles ledet Southampton til 1-0-seier over Chelsea og belønnes nå med managerjobben ut sesongen - minst.

«The Saints» ligger sist i Premier League, men har kun tre poeng opp til Everton på 16. plass. Lørdag leder Selles jumboen i en meget viktig match borte mot tabellnabo Leeds United.

Hentet av Nielsen

39-åringen ble kjent med David Nielsen da han jobbet på akademiet i Valencia, og det var dansken som hentet Selles til Norge for å jobbe i Strømsgodset-teamet. I 2015 sa han følgende til DT om sin egen rolle:

- Analyse og treningsmetodikk. Det er mitt ansvar. Jeg forbereder alle treninger og kampplanen. Jeg er først og fremst trener. Det er på feltet jeg vil være. Jeg er her fordi David vet hva jeg kan gjøre.

Oppholdet i norsk fotball ble kortvarig for spanjolen da Nielsen allerede i slutten av mai takket for seg i Drammen og klubben ansatte et nytt trenerteam. Senere jobbet de to sammen også i AGFK, og den karismatiske dansken får ikke rost sin spanske venn nok.

- Jeg så denne komme allerede da jeg møtte ham som 24-åring. Han er en helt enestående fotballtrener som blir bare bedre og bedre. Det vil være villere ikke å gi ham jobben enn å gi ham den. Hvis man ser på han gjør på treningsfeltet og hvordan spillerne fremsto etter kampen, håper jeg de hvert fall gir ham ut sesongen. De får ingen bedre sjanse til å overleve, har Nielsen nylig uttalt til bold.dk.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form