Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Tidlig cupinteresse: - Nå er folk gira

Norske fotballsupportere har vært gjennom to sesonger med restriksjoner og tidvis reisenekt. Foran den rekordtidlige cuprunden som venter, rives billettene vekk.

Foto: Digitalsport

For et sulteforet fotballpublikum, er vinteren lang. Da passer det godt at 8-delsfinalene i cupen spilles allerede om to uker, selv om bruken av ordet allerede trolig kan diskuteres med tanke på at det er 2021-utgaven av NM det er snakk om.

På minst to av kampene lørdag 12. mars, forventes det fulle bortefelt. Strømsgodset melder at de har solgt ut setene de er tildelt inne i storhallen på Raufoss.

- Det er ikke lenger mulig å kjøpe billetter på bortefeltet i Raufoss. Det skyldes at bortefeltet er utsolgt! skriver GodsetUnionens Kim Underberg Rolund på Twitter.

400 plasser

Raufoss meldte nylig at kampen ikke spilles på Nammo stadion, men innendørs i storhallen. Det betyr meget begrenset publikumskapasitet og i utgangspunktet kun 400 billetter.

Totningene har sett på mulighetene for provisoriske løsninger også på langsidene der benkene er plassert. Dersom det blir kun 400 mennesker på cupfesten, vil faktisk gjestene fra Drammen ende opp med halvparten av disse.

Daglig leder Mathias Engebakken forklarer:

- Hallen har sitteplasser til 440, men 200 billetter er gitt til Strømsgodset og 40 billetter til media. Dette er tildelinger som ble gjort da kampen var planlagt ute. På Nammo stadion har vi kapasitet til 2400 tilskuere. Vi jobber på spreng for å øke kapasiteten innendørs til kampen, noe vi har stor tro på vi skal lykkes med. Dialogen med fotballforbundet har vært, og er meget god, sa han til Oppland Arbeiderblad forrige uke.

Busser fra Oslo

En annen klubb fra Obos-ligaen som møter motstand fra øverste nivå lørdag om to uker er Kongsvinger. Og også på Gjemselund blir det invasjon av supportere i blått.

Vikings supporter-koordinator John Magne Danielsen forteller om stor interesse fra klubbens fans både på Østlandet og i vest etter en strålende 2021-sesong. Han mener engasjementet rundt klubbens bortekamper er den beste på 30 år.

- Nå er folk gira på å komme seg på kamp igjen, og det viser jo også interessen rundt kampen. Vi har allerede fylt opp tre busser fra Oslo, og mange flyr også fra Stavanger, sier han til KILs hjemmeside.

På Gjemselund rigger nyopprykkede KIL til cupfest i et telt med musikk, servering, intervjuer og annen underholdning for inntil 400 personer.

Slik spilles 8-delsfinalene:

12.03 15:00 KFUM Oslo - Brann, Intility Arena
12.03 15:00 Kongsvinger - Viking, Gjemselund
12.03 15:00 Raufoss - Strømsgodet, Raufoss storhall
12.03 15:00 Sandnes Ulf - Start, Øster Hus Arena
13.03 15:00 Nardo - Lillestrøm, Nissekollen
13.03 17:00 Åsane - Sarpsborg, Åsane Arena
13.03 17:00 Molde - Odd, Aker stadion
13.03 20:10 Aalesund - Bodø/Glimt, Color Line stadion

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form