Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Ti «Syden»-reisetips til VIF og Klanen: - Husk solkrem!

Se opp for kuer, ikke drikk vann fra springen og pass deg for den sterke solen i «LanzaRåde» er noen av tipsene til Vålerenga og Klanen før cupduellen i Østfold.

Foto: norskfotball.com

- Velkommen til Syden! Nn gode Råd(e) på veien!

Slik starter Twitter-meldingen fra den livlige 4. divisjonsklubben fra Østfold foran torsdagens cupduell mot Vålerenga i idrettsparken.

Råde-gjengen går som vanlig ikke stille i dørene og har onsdag morgen også publisert en video der leder Knut Erik Berg plasserer en grønn presenning på banen

- Det er spådd store nedbørsmengder. Vi vet at Vålerenga hater tørre kunstgressbaner så vi kommer til å legge på presenning på hele banen. Vi har kjøpt hele 140 presenninger på morgenen. Tømt hele Østfold. Bor du i Råde; kom ned og bli med på dugnad, sier Berg og ler.

Og for ordens skyld: Det er spådd strålende sol og ingen nedbør i Østfold onsdag kveld!

Kuer?

Tilbake til reiserådene fra Råde. Nivå fem-klubben ber Vålerenga og de mange supporterne som tar turen ut av Oslo i ettermiddag se opp for kuer, ikke drikke springvann, ta med nok pesetas og ta nødvendige telefoner før Vestby for å unngå ekstra tellerskritt.

- Husk solkrem. Solen i «LanzaRåde» tar nok langt mer enn du er vant med fra storbyen, melder Råde.

At 4. divisjonsklubben gjør seg solid bemerket, er ikke noe nytt. Råde har de siste årene blitt kjent for å sikre seg profilerte spillere med bred erfaring fra langt høyere nivå.

I årets tropp finner vi navn som Simen Kind Mikalsen, Daniel Ravneng, Netan Sansara, Deni Hasanagic, Julius Adaramola og spissen Maikel mest kjent fra tiden i Kongsvinger og FFK.

- Det er alltid noen som skal snakke om penger. Mange tror vi øser ut penger for at disse guttene skal spille på A-laget. De ser kanskje på det som en ren kostnad. Men de skal bidra til å utvikle hele klubben. Forhåpentligvis bidrar de med mer penger inn enn ut. Men det er ikke alle som skjønner slikt. Eller vil skjønne det. Slik vil det alltid være, har leder Berg tidligere uttalt til norskfotball.com.

«Real Råde»

Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson kjenner godt til Råde, eller «Real Råde» som han omtaler klubben, som

- Det er den mest hardtsatsende klubben i 4. divisjon og den beste 4. divisjonsklubben i Norge. De er også bedre enn halvparten av 3. divisjonsklubbene. I fjor holdt vi på å få smekk mot Brumunddal og Råde er en klasse bedre enn dem, sier Jonsson til VIFs Twitter-konto.

Jonsson tror på rundt 2000 tilskuere idrettsparken der serielederen i 4. divisjon i Østfold venter for et Vålerenga-lag som ofte har trøblet mot lag fra lavere divisjoner i cupen.

- Selvsagt er vi bedre. Det er ikke noe å diskutere. Vi skal slå de 100 av 100 ganger, men det er ikke sånn at vi kan sette ut skoene.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form