Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Thu tilbake i Lystlunden som EIK-sjef: - Alt er mer proft

Kjell André Thu sier han alltid vil være Ørn-gutt, men mener han er kommet til en langt mer profesjonell organisasjon i Egersund.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

- Alt er mer proft her nede. Egersund er langt mer klar for å ta steget opp i Obos-ligaen, sier Thu til Gjengangeren.

Han var klar for å gå på nok en sesong som Ørn Horten-trener etter å ha etablert klubben i 2. divisjon med begrensede ressurser, men så kom telefonen fra Egersund.

Nivået er det samme, men i vest ble Thu lovet helt andre rammer og ikke minst en heltidsjobb.

Den tidligere toppspilleren har innledet 2023 med tre strake seirer og tabelltopp i 2. divisjon etter at Lyn ble stått hjemme i idrettsparken sist. Lørdag returnerer han til hjembyen og gamleklubben.

- Jeg gleder meg til å komme til Horten og føler absolutt fortsatt at Ørn er mitt lag. Jeg håper de får en fin sesong. De kan godt vinne alle kampene, bortsett fra mot oss, sier Thu.

Opprykk?

Han vet selvsagt det meste om lørdagens motstander som har åpnet 2023 med tre poeng på tre kamper. Forrige helg ble det 1-0-tap mot Kjelsås i Oslo.

- Spillerne har ikke hatt fokus på at det er gamletreneren som står på den andre sidelinjen, selv om jeg skjønner at en del folk i byen har det. Vi har fokus på eget lag og eget spill, og jeg har stor tro på at vi kan ta tre poeng mot Egersund, sier trener Thu-erstatter Heidar Juliusson til Ørns hjemmeside.

Og bruntrøyene har hvert fall statistikken på sin side foran lørdagen duell der hjemmelaget håper på rundt 500 tilskuere i Lystlunden. Egersund har nemlig aldri tatt tre poeng mot Ørn Horten.

Allerede før flyttingen vestover skjønte Kjell André Thu at mulighetene for opprykk til nivå to er langt større i Egersund. Fire måneder ut i 2023 har han virkelig fått merke forskjellen på Ørn og EIK.

- Klubben har vært, og er, veldig gode på marked. De er flinke til å skaffe sponsorer i en by som bare er halvparten så stor som Horten. Klubben prioriterer det å skaffe gode samarbeidspartnere, noe som gjør at økonomien er veldig solid. Folkene som jobber rundt A-laget og klubben har klart definerte oppgaver. Veldig mange er ansatt i mindre stillinger. Daglig leder har selvsagt full stilling, sier han til Gjengangeren.

Spillerjakt

38-åringen opplever stor forskjell i måten å jobbe på også når det kommer til spillerlogistikk. Mens godtgjørelsen i Horten er av det mer beskjedne slaget, lever flere av Egersund-spillerne av å spille fotball.

- Det er dyrere å ha et bra lag i Egersund enn på Østlandet der det er korte avstander. Jeg hentet jo mange spillere fra Drammen til Ørn. Da er det ikke verre enn å fylle opp en bil å pendle 45 minutter og sponse bensinpenger. Skal vi hente spillere til Egersund, må vi tilby et sted å bo og betale litt lønn, forklarer Thu.

I vest bor han ti minutter fra idrettsparken og har funnet seg godt til rette på sin nye arbeidsplass. Med tre poeng lørdag har Thus Egersund fått en meget imponerende start på sesongen som kanskje kan ende med opprykk etter flere år med solid satsing uten uttelling i form av Obos-ligaspill.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form