Lukk søk

Lavere divisjoner

January 17, 2024

Thioune blir trener i 4. divisjon: - Vi er veldig glade!

Makhtar Thioune blir nok en profilert trener i breddefotballen når han nå har takket ja til å ta over Malmefjorden.

Foto med tillatelse: Malmefjorden IL

Den tidligere toppspilleren har blitt boende i Molde etter karrieren og har blant annet trent yngre lag i MFK og spilt for Træff de siste årene.

Kommende sesong har Thioune tatt på seg trenerjobb i 4. divisjonsklubben Malmefjorden IL. 39-åringen fra Senegal skal lede laget sammen med Sivert Vårdal Sandersen.

- Vi vil ønske det nye trenerteamet for vårt 4. divisjonslag velkommen til klubben! Makthar har en lang erfaring både nasjonalt og internasjonalt som spiller. Vi husker alle hans tid i MFK. Vi er veldig glad for å ha fått på plass dette teamet, skriver Malmefjorden på klubbens Facebook-sider.

I bunnen

Malmefjorden er en fjordarm av Frænfjorden i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal som strekker seg fire kilometer mot sørøst inn til Malme ved enden av fjorden, ifølge Wikipedia.

Klubbens A-lag kommer nå fra en vanskelig sesong med kun 12 poeng på 22 kamper i 4. divisjon. Kun Hjelset-Kleive tok færre poeng, men 11. plassen var nok til å sikre ny kontrakt i avdelingen som ble vunnet av Træff 2.

Makhtar Thioune ble hentet til norsk fotball av samarbeidsklubben i Sarpsborg før den fikk sitt nåværende navn Sarpsborg 08. Han ble senere solgt til Molde og spilte også for Viking.

Etter et opphold i Tyrkia, vendte senegaleseren tilbake til Norge og Alta. Siden har det blitt kamper lenger ned i divisjonene for Vidar, Hinna, Træff og også Molde 3.

Legger opp?

Så sent som i fjor spilte Thioune ti kamper for Molde 3 i 5. divisjon. Om midtbanespilleren også blir å se på banen for Malmefjorden er uklart.

Der vil vi derimot finne Torstein Jelsa som ledet laget forrige sesong, men som nå skal konsentrere seg om spillerkarrieren i klubben samtidig som han blir heltidsansatt som trener i Molde FK-systemet.

Malmefjorden-guttene deltok denne helgen på futsal-KM og endte der på en sterk andreplass. Laget er da videre kvalifisert i regionmesterskapet, melder klubben på Facebook.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form