Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Tett på tolvertabellen - mobiliserer med gratis supportertur

Flere klubber klamrer seg til håpet om å bli beste tolverlag og berge plassen gjennom Øygardens konkurs. I sør ber man fansen om støtte de siste rundene.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Sola (24 poeng) topper tolvertabellen foran Mandalskameratene (23 poeng) og Kjelsås 2 (22 poeng) foran de to siste serierundene i 3. divisjon.

Lagene kan i teorien både klarte over streken, bli beste tolverlag og rykke rett ned de kommende ukene. For MKs del vil et nedrykk være en stor nedtur etter comebacket på nivå fire som ga kamp i toppen i fjor og stor interesse i sørlandsbyen.

Nå håper klubbledelsen at fansens støtte skal bidra til å redde sesongen.

- Det er en enorm fordel å spille foran hjemmefansen. Det har gjennom sesongen vært knallbra oppmøte på kampene, og det er noe som man ser påvirker spillerne. Støtten som folk gir «Gudan» kan gjøre en forskjell på poeng eller ikke poeng, sier trener Stein Ove Abrahamsen til mk.no.

Gratis tur

Søndag venter et lokaloppgjør mot Vindbjart der MK-leiren helst bør ha med seg poeng hjem. Klubben frister nå med gratis busstur til Vennesla.

- «Gudan» trenger nå all den støtten de kan få. Derfor stiller MK med gratis buss, og vi satser på at flest mulig blir med laget til Vennesla og viser sin støtte. Det er også varslet at Makrelstimen vil stille - så kle deg i det grønne du har hjemme i skapet og syng med! oppfordrer MK-ledelsen.

Det er Øygarden FKs konkurs som fører til at det blir én ledig plass i 3. divisjon neste sesong.

Dersom ØFK ikke «gjenoppstår» i en eller annen form og ber om å få plassen i divisjonssystemet, er beste nedrykkslag i 3. divisjon trygge. Påmeldingsfristen for seriespill i 2023 skal være 1. desember.

Status

Avdeling 1: Kjelsås 2 - 22 poeng

Etter 1-0-tapet mot Fyllingsdalen i Bergen har Kjelsås-rekruttene fire poeng opp til Frøya og Stabæk 2. Nedrykksklare Grei og Lokomotiv Oslo er motstandere de to siste rundene der matchene ikke kolliderer med klubbens førstelag i 2. divisjon.

Avdeling 2: Kongsvinger 2 - 21 poeng

KILs andrelag tapte den viktige rekruttduellen mot Hødd og er nummer 12 to runder før slutt. Avstanden opp til Raufoss 2 er på kun ett poeng, men de møter jumboen Toten i helgen. KIL 2 møter Elverum og nettopp Toten de to siste rundene. Heller ikke Hødd 2 og Volda er helt trygge her.

Avdeling 3: Sola 24 poeng

5-0-tap mot Viking-rekruttene betyr at Sola har fem poeng opp til duoen Djerv 1919 og Bremnes to runder før slutt. Lysekloster og Haugesund 2 gjenstår for flyplassklubben som av flere var tippet i helt motsatt ende av tabellen denne sesongen.

Avdeling 4: Mandalskameratene 23 poeng

Heller ikke Randesund og Vindbjart er helt sikre, men mye tyder på at MK eller Start 2 blir nummer 12 her. Begge tapte denne serierunden, og sjekk hvem som møtes i runde 25 av 26; Vindbjart vs MK og Randesund vs Start 2. Lørdag klokken 16 vet vi mye mer om hvem som går en nervøs siste uke av sesongen i møte.

Avdeling 5: Trygg/Lade 19 poeng

Trygg/Lade, Melhus (begge 19) og Innstranda (17) kan alle bli nummer 12 i denne avdelingen, men vil neppe sanke nok poeng til å bli beste tolver i 3. divisjon.

Avdeling 6: Harstad 20 poeng

Harstad mistet ett poeng på overtid mot opprykksjagende Gjelleråsen i helgen og nærmer seg en rask retur til 4. divisjon. Å bli beste tolver virker vanskelig og avstanden opp til Skjervøy på rett siden av streken er seks poeng to runder før slutt.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form