Lukk søk

Lavere divisjoner

January 6, 2022

Tetstriden i 3. divisjon: Fire lag kan rykke opp lørdag

Gjøvik-Lyn var først ut og søndag ble også Ullern klare for spill i PostNord-ligaen neste sesong. Hva blir neste lag som slår følge?

Foto: norskfotball.com

3. divisjon avdeling 1 og 6 ble avgjort forrige helg der Gjøvik-Lyn ble opprykksklare allerede fredag da Gjelleråsen snublet mot LSK 2 og to dager senere fjernet Ullern all teori med å slå Mjølner 2-1 i nord.

Lørdag spilles den 12. og nest siste serierunden i 3. divisjon. Blir det mer sjampagne og feiring? I alle de fire siste avdelingene kan tetstriden i teorien bli avgjort nå.

I avdeling 2 vant Ørn Horten den dramatiske naboduellen mot Eik Tønsberg og satte seg selv i en fin posisjon, men rotet den vekk igjen med 2-0-tap hjemme mot Oppsal sist. Eik klarte selv kun 2-2 mot Fredrikstad-rekruttene, men det var nok til å ta tilbake tabelltoppen.

Tønsberg-duell

Det betyr at FK Eik Tønsberg, som spiller sin første sesong i seriesystemet noensinne, i teorien kan rykke opp lørdag med tre poeng i byderbyet mot Flint samtidig som Ørn ryker mot et Kråkerøy-lag som kjemper for ny kontrakt.

Eik-Flint byr også på 3. divisjons mest profilerte trenerduell der de to tidligere Champions League-vinnerne Ronny Johnsen og John Arne Riise inntar hver sin benk på Tønsberg Gressbane.

- De to siste kampene blir jo helt nydelige. Vi er med der det skjer helt til slutten av sesongen. Nå har vi alt i våre hender, sier Eik-assistent Christopher Barland til Tønsbergs Blad.

I spinnville avdeling 3 kan alt fortsatt skje, men Staal har nå en luke på tre poeng etter at de snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot MK sist. Seier, og muligens også poeng, borte mot Brodd kan bety opprykk lørdag, men da må Sola og Djerv 1919 tape sine kamper.

Det er vel ikke noe dårlig tips at opprykkskampen i denne avdelingen vil leve hele veien inn i sluttminuttene i den 13. og siste runden ...

Frigg-feiring?

Over til avdeling 4 der ett poeng skiller Frigg og Fana i toppen. Fana står med 9-1-0 etter tapet mot nettopp Frigg i serieåpningen i Oslo, og håper å rappe opprykket på målstreken.

Bergenserne får derimot en tøff kamp i helgen borte mot fjerdeplasserte Bjarg, og dersom Fana snubler kan Frigg, som kommer fra 11-1-seier i Sogndal, sikre 2. divisjonsspill neste sesong med seier hjemme mot naboen Lyn på Majorstua.

Træff, Strindheim og Spjelkavik har alle ledet avdeling 5 de siste ukene. Spjelkavik tapte toppkampen mot Strindheim, røk så 2-0 mot naboen AaFK 2 og har nå tre poeng opp. Strindheim avga poeng i Volda, og da Træff snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Molde-rekruttene i bykampen, er det de grønne og hvite som er i førersetet.

Nå venter en tøff bortekamp mot Kolstad i Trondheim for serielederen mens Strindheim får besøk av bunnlaget Ranheim 2 noen kilometer unna. Spjelkavik kan melde seg på igjen dersom tetduoen roter det til med det som skal være tre greie poeng borte mot jumbo Tynset.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form