Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Terminlisten er klar - her er ti kamper å glede seg ekstra til!

Påske og seriestart føles kanskje fjernt med julen rett rundt hjørnet? Her får du ti gode grunner til å glede deg litt ekstra til fotballen ruller gjen!

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Rammeterminlisten for 2. og 3. divisjon ble presentert torsdag og setter standarden for 2023-sesongen selv om klubbene skal snakke sammen på nyåret og oppgjør skal flyttes enkelte dager.

Endelige datoer spikres etter terminlistemøtet på Ullevaal stadion 13. januar.

Vi har gått gjennom spilleplanen for de åtte avdelingene og plukket ut ti kamper det er ekstra grunn til å glede seg til!

Lyn - Kjelsås, 2. runde:

Allerede i 2. serierunde får vi Oslo-duellen mellom Lyn og Kjelsås i 2. divisjon avdeling 1. Lyn er endelig tilbake i 2. divisjon etter det som ble hele sju sesonger på nivå fire og fikk et lokaloppgjør i første hjemmekamp der Bastionen garantert vil mobilisere. Bislett stadion blir Lyns hjemmebane også kommende sesong, men kan gresset bli klart allerede til dette oppgjøret helgen 15. april?

Ørn Horten - Fram Larvik, 6. runde:

To tradisjonsrike klubber, som begge er på trenerjakt for tiden, møtes til lokaloppgjør i 6. serierunde i Lystlunden. Matchen er berammet til helgen 13. mai, men her tyder vel mye på at klubbene vil forsøke å få 16. mai som kampdato. Fram Larvik rykket ned på overtid i 2021, men kom tilbake på første forsøk og skal da igjen møte naboen fra samme fylke på nivå tre.

Stjørdals-Blink - Levanger. 1. runde:

Trønder-oppgjør i 2. divisjon avdeling 2 der Stjørdals-Blink er tilbake etter høstens nedrykk. Både Blink og Levanger ønsker å være tredje best i fylket og ikke minst ta steget opp på nivå to, og allerede i første serierunde får man en pekepinn på styrkeforholdet. Naboene har begge slitt med økonomiske problemer de siste årene, men varsler en solid satsing foran 2023-sesongen.

Lysekloster - Os, 1. runde:

Husker du forrige 3. divisjonsduell mellom disse to? Høsten 2021 ledet Os 4-2 ett minutt før slutt, men oppgjøret endte 4-4. Lagene havnet ikke i samme avdeling denne sesongen, men allerede 2. påskedag 2023 spilles første duell mellom de to rivalene Lysekloster og Os i Bjørnafjorden. Mens Os har tradisjonene og fotballkulturen har oppkomlingene fra Lysekloster yppet seg voldsomt de siste årene med store ambisjoner og ambisiøse signeringer. Dette kan bli en klassiker!

Florø - Førde, 1. runde:

Også her får vi et derby allerede i 1. serierunde når Førde tar den korte turen til naboene i Florø. Mens Florø har vært en tur innom Obos-ligaen måtte Førde helt ned i 4. divisjon før det igjen var klart for lokaloppgjør denne sesongen der begge periodevis var involvert i opprykksstriden. Hele 1419 tilskuere så Florø vinne 2-0 16. mai før Førde fikk revansj med 3-2 i returen.

Bremnes - Stord, 7. runde:

Lokaloppgjør i Sunnhordaland mellom to klubber som ikke alltid er like glade i hverandre. Bremnes var tilbake i 3. divisjon denne sesongen og innledet fotballåret med å slå nettopp Stord ut av cupen. I seriespillet vant klubbene hver sin bortekamp. Stord-toppscorer Torbjørn Agdestein takket nylig for seg i moderklubben for å bli daglig leder hos naboen i Bømlo.

Brodd - Vidar, 6. runde:

I 3. divisjon avdeling 3 mangler det ikke lokaloppgjør neste sesong. Et av dem er plassert i 6. serierunde der vi mistenker at Brodd vil forsøke å skjøvet avspark til fotballens festdag 16. mai. Brodd kjempet lenge om opprykk denne sesongen uten å lykkes, men kan om ikke annet kalle seg nest best i byen med fjerdeplassen - to poeng foran nettopp Vidar. Hvem blir best av disse to i 2023?

Vindbjart - MK, 12. runde:

Sommer, sol (?) og Sørlandet! Hva mer kan man ønske seg? Helgen 22. juli blir det lokaloppgjør mellom Vindbjart og Mandalskameratene i Vennesla med publikum på nyinnstallerte stoler fra Ullevaal. Om den duellen blir like dramatisk som i høst skal likevel litt til da MK utlignet på overtid i nest siste serierunde og med det sørget for at 3-2-seier over Express påfølgende helg var nok til å berge plassen.

Verdal - Steinkjer, 1. runde:

En liten klassiker fra Nord-Trøndelag serveres allerede i 1. serierunde fra 3. divisjon avdeling 5. Verdal og Steinkjer hadde nok håpet å møtes minst én divisjon lenger opp, men faktum er at begge har vært nede på nivå fem nylig - Verdal så sent som i år etter å ha vunnet 4. divisjon ett mål (!) foran NTNUI. Da lagene møttes i cupkvalifiseringen i vår vant unge Verdal overraskende 5-1.

Hammerfest - Skjervøy, 1. runde:

Listen avsluttes lengst nord der Hammerfest igjen er representert på dette nivået etter høstens opprykk. Satsingsklubben Hammerfest FK er borte og byen har omfavnet at man har sett seg tilbake til røttene og HIF/Stein. Å spille 3. divisjonsfotball i Finnmark har vist seg utfordrende på flere måter - ikke minst reisemessig - og dette blir et av to lokaloppgjør for Hammerfest denne sesongen. Ifølge Gule Sider tar det 5,5 timer å kjøre til Skjervøy ...

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form