Lukk søk

Lavere divisjoner

June 7, 2024

Tapte 41-0: - Rystet og forbannet!

Åtte Kautokeino-jenter kjørte rundt ti timer for å tape 41-0 (!) mot Polarstjernen i 4. divisjon i Finnmark.

Foto med tillatelse: Lars Christian Hansen

41 baklengsmål på 90 minutter. Ja, det er faktisk mulig. Nesten annethvert minutt måtte Kautokeino-spillerne ta avspark etter å ha plukket nok en ball ut av nettet.

- Alle på laget er enig i at det her selvfølgelig ikke var en fotballkamp verdig, sier Polastjernen-spiller June Eliseussen Johnsen til norskfotball.com.

Det var ifinnmark.no som først omtalte brakresultatet som også har nådd større mediehus og ikke minst sosiale medier.

- Jeg er veldig klar for å legge kampen og hele saken bak oss, sier Johnsen, som scoret 14 (!) av målene i kampen, til norskfotball.com.

Åtte spillere

Kautokeino kjørte de rundt fem timene til Vestre Jakobselv søndag formiddag med kun åtte spillere. Allerede da skjønte nok gjestene at det kunne bli fæle 90 minutter mot et Polarstjernen-lag som nå har 78-1 i målforskjell på fire kamper.

Isak Ole Hætta er leder for senioravdelingen i Kautokeino. Han varsler en alvorsprat med jentene etter den absurde kampen.

- Jeg er rystet og forbannet. Det som skjedde var useriøst. Og de som meldte forfall så seint som natt til søndag, må nå tenke godt gjennom det de har gjort mot lagvenninnene og laget, sier Hætta til iFinnmark.

Kautokeino skulle etter planen møte Polarstjernen lørdag og Bjørnevatn søndag. Da kun åtte spillere var klare lørdag morgen, ble Kautokeino-ledelsen enig med begge klubbene om å utsette kampene.

Fikk ja fra 11 spillere

Men da Polarstjernen kort tid senere foreslo å spille søndag, forteller Hætta at han fikk ja fra 11 spillere. Kun åtte møtte opp, de slapp inn 21 mål de første 45 minuttene og kom sånn sett noe bedre ut av andre omgang.

- Småklubbene i Finnmark har slitt de siste årene med at det er vanskelig å få folk til å forplikte seg. Folk skal bruke tida på så mye annet, sier Hætta.

Heller ikke forslaget om å gjennomføre oppgjøret som en sjuer- eller nierkamp gikk gjennom. Kautokeino-lederen omtaler det hele som «flaut for klubben».

Polarstjernen-trener Pål Johnsen innførte etter hvert også begrensninger som tvungen ett og to touch uten at det påvirke resultatet.

- Det blir jo bare tull når det er sånn som det her. Det er ingen underholdning, og gir ingen sportslig verdi for noen, sier Hætta.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form