Lukk søk

Obosligaen

September 1, 2022

Takker for seg: - Åsane var ikke tydelige nok på at de virkelig ville ha meg med

Etter 11 sesonger, 261 kamper og 77 scoringer er det slutt for Joakim Hammersland i Åsane. Spissen er kritisk til prosessen som endte med at partene nå skilles.

Foto: Digitalsport

- Jeg var ønsket med videre, men verken tilbudet eller prosessen rundt en mulig forlengelse ble slik jeg hadde ønsket, sier Hammersland til Åsanes hjemmeside.

Han signerte en ny ettårskontrakt i februar i fjor og gikk da løs på sin 11. sesong i Åsane. Hammersland har spilt for de oransje hele seniorkarrieren med unntak av to sesonger i Nest-Sotra.

Men nå er det altså over. Og 31-åringen legger ikke skjul på at han er skuffet over at tiden på Åsane Arena nå er over.

- Jeg kunne tenkt med tydeligere signaler på et tidligere tidspunkt. Ting tok tid, og Åsane var ikke tydelige nok på at de virkelig ville ha meg med.

Dialog i vinter

Den ferske Åsane-sportssjefen Kåre Ingebrigtsen takker av spissen som forrige scoret ti mål i Obos-ligaen.

- Jeg håper Joakim vet at hele klubben setter enormt stor pris på den jobben han har gjort for Åsane over mange år. Han leverte til siste kamp, og det kan han være stolt av. Jeg blir ikke overrasket om han på et senere tidspunkt kommer tilbake i en annen rolle, sier Ingebrigtsen til klubbens hjemmeside.

- Joakim var en av fem spillere i fjorårets tropp med over 200 kamper for klubben. De tilhører en generasjon som Åsane har mye å takke for, fortsetter sportssjefen.

Hammersland står med hele 261 kamper og 77 mål for de oransje. Da klubben sist rykket opp i 2019, scoret han begge målene borte i Kvik Halden, to mål i 3-1-seieren borte mot Notodden og begge målene i den siste og avgjørende returkampen.

Legger opp?

Hammerslands fotballfremtid er foreløpig ikke avklart. I lokalmiljøet er trolig Brann-mulighetene borte mens alternativene i PostNord-ligaen er naboklubbene Øygarden og Sotra.

- Jeg har en sivil jobb jeg trives i, så fotballen betyr ikke alt. Men jeg utelukker likevel ikke spill for en annen klubb, sier Hammersland.

Åsane har hatt en rekke spillere på prøve den siste tiden. Niklas Haugland gikk fra Fana til Leeds før han i fjor vinter flyttet til Molde - nå kan han være på vei til Åsane på lån.

Bergenseren Kristoffer Larsen kan også være aktuell for Åsane. En annen lokal kjenning med uavklart fremtid på Åsane-trening denne uken er Kristoffer Barmen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form