Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Takker for 16. mai-fest i vest: - Gull verdt for oss!

Takket være velvilje fra blant annet HamKam og NFF, blir det 16. mai-kamp mellom rivalene Førde og Florø også denne sesongen.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Fredag kom bekreftelsen da Norges Fotballforbund sendte ut den endelige terminlisten. 16. mai klokken 18:00 blåses oppgjøret mellom Førde og Florø i gang på Førde stadion.

- Vi får en kjempefin start på sesongen. Disse lokaloppgjørene mellom sunnfjordbyene er gull verdt for oss, og viser i klartekst hva lokalfotballen betyr. Nå kan vi allerede starte forberedelsene til 16. mai-kampen mot Florø, sier daglig leder Per Øyvind Storevik til nettsiden Førdepatrioten.

Lagene møtes også allerede i 1. serierunde i Florø og vil dermed gjøre unna begge to hete lokaloppgjørene allerede før nasjonen samles for å feire nasjonaldagen denne sesongen.

1500 tilskuere?

Mens Florø nylig har vært en tur innom Obos-ligaen, måtte Førde helt ned i 4. divisjon før det igjen var klart for Sunnfjord-derby i 2022.

I en sesong der begge lag periodevis var involvert i opprykksstriden, vant rivalene hver sin hjemmekamp. Hele 1419 tilskuere var på plass 16. mai da Florø vant 2-0 mens det endte 3-2 i returen.

Det nyopprykkede Førde-mannskapet endte på en sterk andreplass i en god avdeling og har jobbet hardt for å få en 16. mai-kamp på Førde stadion denne sesongen. Dey løste seg til slutt takket være velvilje fra blant andre Florø og HamKam.

Matchen var opprinnelig berammet 12. august, men skyves til dagen før dagen etter at Florø og HamKams andrelag gikk med på å møtes først 21. mai og ikke i midten av måneden.

Unntak

Normalt sett sier NFF nei til å flytte kamper ut av runden, men etter sterkt ønske og velvilje fra de involverte klubbene, landet man på å gjøre et unntak for å bidra til folkefest i vest.

Matchen ble tema også på terminlistemøtet på Ullevaal stadion forrige uke der Førde-trener Terje Rognsø, mannen som ledet rivalen Florø opp på nivå to, ønsket å få kampdatoen endelig bekreftet slik at han kunne komme med gode nyheter til klubbledelsen.

Han måtte vente én uke, men fredag kunne Førde-leiren begynne planleggingen av årets derby.

- Dette er en kamp som mest sannsynlig samler godt over 1000 tilskuere på Førde stadion, seier Storevik.

PS! Flyttingen betyr også én uke ekstra sommerferie på Førde og Florø. 12. august er første runde etter sommerpausen, og med en ekstra kamp i mai, er det rom for en ekstra uke på stranden for de 3. divisjonslagene.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form