Lukk søk

Tabelltips

April 1, 2024

Tabelltips PostNord-ligaen avdeling 2 med «Blaker'n»: - Står mellom tre lag

Fredrik «Blaker'n» Larsen tror Ull/Kisa kan gi naboklubbene Kjelsås og Skeid kamp om opprykket i PostNord-ligaen avdeling 2.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

1. Kjelsås
2. Skeid
3. Ull/Kisa
4. Stjørdals-Blink
5. Grorud
6. Tromsdalen
7. Strømmen
8. Eidsvold Turn
9. Alta
10. Follo
11. Strindheim
12. Junkeren
13. Gjøvik-Lyn
14. Vålerenga 2

Fredrik Larsen, bedre kjent som «Blaker'n», var frontfigur da sporten.com lagde TV-serie om det daværende 4. divisjonslaget Blaker og er fast inventar i Romerikes Blads fotballpodkast i tillegg til å trene klubben i hjembygda.

Nå har han i samarbeid med norskfotball.com kikket nærmere på PostNord-ligaen og kommer med sitt tabelltips foran åpningsrunden kommende helg.

- Jeg tror de står mellom tre lag her. Ull/Kisa stort i helgen, men har sett bra ut før det og kan plage Kjelsås og Skeid, tror Larsen.

Strømmen-invasjon

Ull/Kisa var enorme favoritter forrige sesong, men måtte tidlig konstatere at Levanger stakk fra og solgte flere av sine profiler for å spare penger utover høsten. Nå er Kasey Wehrman ny sjef på Jessheim.

Australieren har kommet fra naboen Strømmen og har tatt med seg hele seks spillere inkludert toppscorer Jakob Rømo Skille.

- Wehrman har tatt med seg de beste spillere fra et Strømmen-lag som gjorde det bra i fjor. Kanskje de kan fylle opp litt til utover dersom det trengs. Kisa ligger fint plassert geografisk med tanke på å tiltrekke seg spillere, påpeker Larsen.

Kjelsås opp?

Det samme må kunne sies om Oslo-duoen Kjelsås og Skeid. De to naboene møttes så sent som skjærtorsdag der Kjelsås overbeviste med 4-1-seier. Eivind Kampen er klar for sesong nummer 13 (!) på Grefsen stadion og har bidratt til å levere en rekke spillere oppover i divisjonene.

Er det dags for at han nå sender hele klubben opp på nivå to? Kjelsås herjet med Stabæk tidlig i vinter, imponerte mot Skeid og har bygget opp en tydelig identitet over tid. I en avdeling som kan bli meget jevn, spår vi Kjelsås på topp foran Skeid som kommer ned fra Obos-ligaen.

- Dette ser ut som en avdeling der svært mange kan ta poeng fra de antatt beste. Å komme inn i flyten tidlig blir viktig. Kjelsås og Skeid har rutine og vet hva som kreves her, sier Larsen.

Stjørdals-Blink har vært gjennom om omstilling etter årene på nivå to, men nå ser det bedre ut på MUS stadion Sandskogan. Mats Lillebo scorer fortsatt mål, og i generalprøven ble det 4-0 over Brattvåg. En outsider?

Grorud slet voldsomt med å avgjøre jevne kamper i fjor, men håper Preben Asp skal gjøre noe med nettopp det. Alta har mistet blant annet rutinerte Mats Frede Hansen, men så sterke ut da de slo Tromsdalen 5-1 nylig og Magnus Andersen (37) holder koken.

Daniel Berg Hestad-sønn Tobias har flyttet til Finnmark og er en spennende nykommer. På Strømmen har unge Ørjan Heiberg bygget en helt ny tropp etter å ha hatt kun én mann på kontrakt tidlig i vinter.

Mye nytt

Stallen ble komplett da tre LSK-unggutter kom på plass sent i mars.

- Det er mye spennende i Strømmen, men de vil nok svinge litt. Mot Kisa sto de veldig høyt og så gode ut. Men det er mye nytt der så jeg tipper de rundt midten, sier Larsen som også plasserer romeriksnabo Eidsvold Turn samme sted.

- Tre romerikslag i samme avdeling er kult!

Vi spår en liten nedtur for Tromsdalen i år, men innrømmer at vi er usikre på hvor laget står. 5-1-tapet mot Alta nylig var stygt, men TUIL hang godt med sterke Raufoss i Tyrkia. Det er trolig lite som skiller en del lag i denne avdelingen.

Nykommerne Follo og Strindheim plasseres begge over streken. Junkeren avsluttet svakt i fjor og hadde kun ett poeng ned til lagene på nedrykksplass - vi tror gjengen fra Bodø får det tungt igjen.

Gjøvik-Lyn sliter med økonomien og har mistet en rekke sentrale spillere, og selv om resultatene i vinter har vært oppløftende, tror vi ikke det holder. Spill på nivå to og tre samtidig skal heller ikke holde for Vålerenga der fokuset er opprykk.

- Men de kan nok slå alle her i en enkeltkamp, presiserer Larsen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form