Lukk søk

Tabelltips

September 21, 2023

Tabelltips PostNord-ligaen avdeling 1 med «Blaker'n»: - Med glid kan sju lag klare det

Fredrik «Blaker'n» Larsen stusser veldig over fordelingen av de 28 klubbene på nivå tre og tror nesten halve avdeling 1 har mulighet til å rykke opp.

Foto: norskfotball.com

1. Grorud
2. Arendal
3. Kjelsås
4. Egersund
5. Fløy
6. Lyn
7. Brattvåg
8. Ørn Horten
9. Træff
10. Vard Haugesund
11. Vålerenga 2
12. Aalesund 2
13. Fram Larvik
14. Notodden

Fredrik Larsen, bedre kjent som «Blaker'n», var frontfigur da sporten.com lagde TV-serie om det daværende 4. divisjonslaget Blaker og er fast inventar i Romerikes Blads fotballpodkast i tillegg til å trene klubben i hjembygda.

Nå har han i samarbeid med norskfotball.com kikket nærmere på Eliteserien og kommer med sitt tabelltips i tillegg til å anbefale enkelte sesongspill foran premieren 2. påskedag.

Tøft i toppen

Larsen setter to avdelingens fire Oslo-lag topp fire. Aller øverst tipper han Grorud som i så fall vil ta raskeste vei tilbake til Obos-ligaen etter fjorårets nedrykk.

Men Blaker-treneren stusser over hvordan avdelingene i 2. divisjon er satt opp og mener Ull/Kisa i avdeling 2 har vært heldige som har sluppet unna lagene som spås på øvre halvdel her.

- Topp seks, og kanskje helt ned til Brattvåg, hadde hatt mulighet til å vinne den andre avdelingen. Med litt glid kan alle de sju klare opprykket her også. Men jeg setter Grorud først med mange sultne unggutter. Jeg tror Jonas Rygg kan få orden på ting der, sier «Blaker'n».

Også på tredje nivå tilbyr spillselskapene en rekke sesongspill foran premieren 2. påskedag. I avdeling 1 gir Coolbet 2,50 i odds for et Arendal-opprykk, 2,35 på at Egersund ender blant de tre beste og 2,40 på at Notodden rykker ned.

Endelig, Arendal?

Blant H2H-spillene gir duellen Lyn - Egersund 1,75 - 2,05, Brattvåg - Træff 1,60 - 2,30 og Arendal mot Larsen-favoritt Grorud 1,35 - 3,10.

- Arendal er litt som Hønefoss. De satser veldig hardt, og klarer de ikke dette nå, så går det kanskje ikke. Kjelsås er alltid topp seks og har sett bra ut i treningskampene. De er oppi der. Egersund er på mange måter som Arendal. De kjører på med spillere fra overalt og satser voldsomt, sier «Blaker'n».

Larsen tror også Fløy, Lyn og Brattvåg med en maks-sesong kan blande seg inn helt i toppen. Fløy har tidvis levert svake resultater i vinter mens Lyn har imponert siden opprykket og har ressurser få på dette nivået kan matche.

Brattvåg i vest måtte se også storebror Hødd innta de øverste divisjonene i fjor, men driver en proff satsing i den lille bygda der René Skovdahl, sønn av Brøndby-legenden Ebbe, fortsatt styrer.

- Jeg ser flere har Fløy litt lenger ned, men jeg tror de kan overraske. Lyn blir nok også farlige. Det samme med Brattvåg som rekrutterer godt og mye. Ørn Horten er en helt sjuk klubb. De vant 8-1 over Arendal en kamp i fjor! Sånt skal ikke gå an.

Notodden ned?

Træff var kanskje den største overraskelsen i 2. divisjon forrige sesong, men prisen å betale var at både trener og spillere ble meget attraktive. Arne Sandstø hentet Petter Sjåholm Melø til Jerv og laget tippes faktisk helt i bunnen av flere spillselskaper.

Larsen tror også Vard Haugesund ender litt over nedrykksstreken, som vanlig, men sender et av andrelagene ned sammen med nyopprykkede Fram Larvik og Notodden som i vinter har flyttet fra Optime Arena til Sætre.

- Jeg tror Notodden er litt ferdige. Det virker som luften har gått litt ut der nede. Fram Larvik har et ålreit anlegg og sånn, men 2. divisjon er noe helt annet enn det de holdt på med i fjor. Så tror jeg enten Aalesund 2 eller Vålerenga 2 går ned.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form