Lukk søk

Tabelltips

April 1, 2024

Tabelltips PostNord-ligaen avdeling 1 med «Blaker'n»: - Bohinen ordner dette

Fredrik «Blaker'n» Larsen tror ikke Lars Bohinen hadde blitt i Grimstad dersom han ikke følte seg trygg på at Jerv får en opptur.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

1. Jerv
2. Hødd
3. Lysekloster
4. Arendal
5. Fløy
6. Sotra
7. Eik Tønsberg
8. Vard Haugesund
9. Brann 2
10. Kvik Halden
11. Ørn Horten
12. Brattvåg
13. Notodden
14. Viking 2

Fredrik Larsen, bedre kjent som «Blaker'n», var frontfigur da sporten.com lagde TV-serie om det daværende 4. divisjonslaget Blaker og er fast inventar i Romerikes Blads fotballpodkast i tillegg til å trene klubben i hjembygda.

Nå har han i samarbeid med norskfotball.com kikket nærmere på PostNord-ligaen og kommer med sitt tabelltips foran åpningsrunden kommende helg.

- Jerv med Bohinen ser sterke ut. Bohinen ordner dette, er Larsens spådom når det kommer til opprykkskampen i avdeling 1.

Hødd imot?

Da tre lag rykket ned fra Obos-ligaen forrige sesong, måtte to av de nødvendigvis havne i samme avdeling. I avdeling 1 snakkes det om Jerv og Hødd. I Grimstad er Øystein Øvretveit en av flere som har blitt med ned og spilte på øverste nivå så sent som i 2022.

- Altså han Bohinen ble ikke i Jerv for å røre. Han har hatt Stabæk, Sandefjord, Aalesund, Sarpsborg, er rutinert og lager en ny boost der nede. Det trengs etter to strake nedrykk. Han hadde ikke blitt med videre hvis han ikke hadde troen på dette. Hødd er solide og kommer til å ta mye poeng hjemme. Der er de seige. De blir ikke dårlige, sier Larsen.

Skal vi tro spillselskapene, er Arendal det eneste laget som kan true Jerv og Hødd i toppen. Norsk Tipping har 3 i odds på Arendal-opprykk mens 3,50 er oddsen hos Coolbet på tilsvarende spill.

Vegard Hansen er hentet til sør, men selv om treneren og sportssjefen fortsatt har solide midler å rutte med på 2. divisjonsnivå, er ikke budsjettet like stort som for noen år siden. Store deler av stallen er byttet ut og resultatene i vinter har vært varierende.

- Det er mye nytt som skal sette seg der nede, men Arendal blir nok med i toppen. De kan kjempe om kvalifisering, spår Larsen.

Overrasker?

Som en mulig overraskelse trekker 4. divisjonstreneren frem Lysekloster. Den lille klubben fra Hordaland har satset friskt i en årrekke og lyktes endelig med å ta steget opp i fjor høst. I vinter har de blant annet slått Åsane og knust Vard Haugesund.

Norsk Tipping har 15 i odds på Lysekloster som avdelingsvinner - Coolbet 30.

- De var helt overlegne i fjor, de! Jeg tror Lysekloster kan overraske. Alexander Dang har bøtta inn mål overalt hvor han har spilt. De har litt midler også. Se opp for Lysekloster, melder Larsen som også advarer mot Jacob Jacobsen Bolsø.

Renate Blindheims Sotra har etablert seg som et solid 2. divisjonslag og som flaggskipet på øya etter Øygardens konkurs. Laget styrer mot nok en solid plassering på øvre halvdel selv uten Nishimwe Beltran Mvuka som har reist til Sandefjord.

Tønsberg er igjen representert på nivå tre med Eik som nå har fått på plass en robust og solid tropp ledet av karismatiske Kjetil Kristoffersen. Eirik Holmen Johansen ble kun noen uker, men Marco Priis Jørgensen er en rutinert erstatter. Her kan det bli få tap og pene tilskuertall.

- Moro med Eik! Tønsberg er en fotballby, slår Larsen fast.

Søderlund tilbake

Vi spår en opptur også for Vard Haugesund etter å ha vært nær nedrykk flere ganger de siste årene. Alexander Søderlunds retur løfter hele klubben selv om flyttingen fra byens hovedarena passet dårlig.

Fløy er solide, avsluttet oppkjøringen med 2-2 mot Jerv og 1-1 mot Start og bør kunne kjempe om plassene rundt midten.

Både Kvik Halden og Ørn Horten bør klare seg, men sesongen kan bli slitsom. I Halden må portugiseren Hugo Vicente bygge nytt etter å ha mistet flere sentrale spillere mens Ørn har variert i vinter og blant annet tapt 3-0 hjemme mot Lokomotiv Oslo. Arnar Førsund holder forstatt stand.

- Problemet til flere av disse lagene er at de nyopprykkede ser ganske bra ut, mener Larsen.

Det kan gå ut over Brattvåg og Notodden som vi plasserer under streken. Brattvåg reddet seg ned en magisk innspurt i fjor, men har ikke råd til å starte like svakt nå. Notodden tryllet nærmest i fjor, og virker å ha bedre kontroll på økonomien, men det er mye uprøvd og ungt - ikke minst trener Sebastian Temte Hansen (26).

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form