Lukk søk

Tabelltips

September 21, 2023

Tabelltips Obos-ligaen med «Blaker'n»: - Disse må vi ha opp

Det blir opprykksfest i Kristiansund og Kristiansand til høsten skal vi tro Fredrik Larsen som også har funnet flere gode Obos-spill foran serieåpningen 2. påskedag!

Foto: Digitalsport

- Alle sier jo at det handler om Kristiansund og Start oppi toppen der, og jeg tror det selv også. De hører liksom hjemme i toppen. Disse må vi ha opp, mener Larsen som kommer med dette tabelltipset og sine skråblikk på Obos-ligaen 2023:

1. KBK
2. Start
3. Jerv
4. Sogndal
5. Sandnes Ulf
6. Ranheim
7. Fredrikstad
8. Raufoss
9. Kongsvinger
10. Mjøndalen
11. Åsane
12. Moss
13. KFUM Oslo
14. Skeid
15. Bryne
16. Hødd

Fredrik Larsen, bedre kjent som «Blaker'n», var frontfigur da sporten.com lagde TV-serie om det daværende 4. divisjonslaget Blaker og er fast inventar i Romerikes Blads fotballpodkast i tillegg til å trene klubben i hjembygda.

Nå har han i samarbeid med norskfotball.com kikket nærmere på Obos-ligaen og kommer med sitt tabelltips i tillegg til å anbefale enkelte sesongspill foran premieren 2. påskedag.

Topp seks-odds

Både Coolbet (2,75) og Norsk Tipping (2,50) har lavest odds på Kristiansund-opprykk med Start som nummer to.

Coolbet og Norsk Tipping har også lansert topp seks-odds der klubber som Jerv, Fredrikstad og Kongsvinger kanskje vil være naturlige holdepunkter. Coolbet tilbyr 1,55 i odds på at FFK ender blant de seks beste mens man hos Norsk Tipping får 1,40.

Kan Sogndal til 1,90 være en luring? Eller Mjøndalen som betaler to ganger pengene? Hos Coolbet står KFUM Oslo topp seks til 2,30 i odds mens Norsk Tipping byr på 1,75 på tilsvarende spill.

- Sogndal syns jeg er spillbart. Selv om de røk 6-0 mot Brann her tror jeg de kan overraske. Nesten alle må kjøre buss ut til Sogndal der. Det er ikke ideelt. Det er ferjer og sjøsyke og hele pakka. Sånne turer går ikke, mener Blaker.

H2H-spill er en annen populær variant. På duellen Jerv-Fredrikstad betaler Coolbet 1,60-2,35 - hos Norsk Tipping får du 1,90 - 1,80.

- Der hadde jeg spilt Jerv alle dager i uka, er rådet fra den gamle målmaskinen.

Unibet har ikke lansert spilltilbud på Obos-ligaen per nå utover spill på enkeltkampene i åpningsrunden 2. påskedag. Coolbet og Norsk Tipping er enige om hvilke lag som får det tøft på nivå to denne sesongen med trioen Moss, Raufoss og Hødd rangert lavest.

Liker seg i sør

Om det er et godt tegn for spillselskapene vites ikke, men «Blaker'n» støtter favorittstempelet Kristiansund og Start har fått.

- Hos KBK er det eliteseriestandard på det meste. Både stadion og stallen og alt. De har ambisjoner om å komme rett tilbake og bør rykke opp. Alt annet vil være en skuffelse. Start har budsjett som et eliteserielag. Ut fra det jeg har sett har de beholdt store deler av stallen og det er liksom en klubb som hører hjemme helt oppe og ikke i Obos-ligaen. Sørlandet er fint. Vi må ha opp Kristiansand.

Å spå plassene bak tetduoen i Obos-ligaen er en krevende oppgave da godt over halve divisjonen har ambisjoner om kvalifiseringsplass. Blaker tror på Jerv, Sogndal, Sandnes Ulf og Ranheim.

- Jerv har en fordel av den hjemmebanen sin. Der ser det jo ikke ut med dårlig gress og greier. Jerv tok jo knapt poeng i fjor og hører ikke hjemme noe høyere opp enn Obos-ligaen. De er flinke til å finne noen spennende eksotiske spillere, men Obos holder. Sogndal har imponert meg selv om de tapte mye mot Brann nå. Jeg syns han spissen Erik Grønner er spennende der. De har litt X-faktor i laget sitt.

- Jeg er usikker på den stadion i Sandnes. De hadde en gressbane der, men etter de flytta inn og fikk kunstgress har de ikke fått det til. Jeg tror faktisk det var negativt. Jeg har litt mer trua på dem i år med Martin Ramsland som kan score litt. Så har de han treneren. At Tommy Høiland er borte tror jeg ikke gjør noe. Også Ranheim kan få et løft nå som Kåre Ingebrigtsen er tilbake. Han kjenner klubben og kan fotballen der oppe.

I Fredrikstad er det som alltid store forventninger før påske, men Blaker er ikke imponert over det som skjer i plankebyen der Mikkjal Thomassen fra Færøyene er ny trener.

- Jeg tror ikke de klarer kvalifisering, jeg. Det er litt det samme som det alltid har vært. Det er en sånn halvveis stall og ingenting ekstra. Helt på det jevne. Det mangler liksom noe. Men på Raufoss tror jeg de kan overraske. De imponerte noe fryktelig da de slo HamKam i en treningskamp her og har vært helt rå i noen kamper. Det kan ta litt tid med ny trener, men de har noen typer som jobber noe voldsomt for laget. Men noen eliteserieklubb er det ikke.

Kongsvinger spilte kvalifisering i fjor og var til slutt kun et Sandefjord-tap unna opprykk etter en fryktelig start på sesongen. Vegard Hansen er hentet til Gjemselund og kan denne ligaen bedre enn de fleste.

- Det første året tror jeg blir tøft. Han Hansen kan få det til, men han trenger litt til. Han har fått det til med Mjøndalen før. Jeg har vært i garderoben og alt der oppe, men det er jo ingen storby akkurat. Hansen er kanskje rett mann. Espen Nystuen er flink. Så er det Mjøndalen da med stadion og alle muligheter, men nå må ting få satt seg litt på nytt der. Det har dødd litt ut etter TV-serien.

På plassene over streken alle vil på rett side av ender «Blaker'n» opp med Åsane, Moss og KFUM Oslo.

- Åsane er litt som gamle Strømmen, føler jeg. Treffer de på de nye spillerne, kan det bli bra. Da kan de overraske. Men bommer de, blir det tøft. Bunnstrid. Men jeg tror Åsane er bedre enn de desiderte bunnlagene. Moss kommer opp og kan overraske litt med Thomas Myhre, tror jeg. Amin Askar er tilbake, det er gress, løpebane, humpete og det blåser der. Blåser noe voldsomt. Jeg tror det blir tøft for de fleste å komme til Melløs. KFUM vil slite uten Jørgen Isnes. De har solgt unna mye og han Robin Rasch kan fort forsvinne oppover og. Nå får de en knekk.

Dersom tabelltipset slår til ender Skeid på samme plass som i fjor og må spille kvalifisering mens Bryne rykker ned og får følge med Hødd som er tilbake etter å ha vunnet 2. divisjon i fjor.

- Skeid er som før. Hverken noe bedre eller dårligere. Det er nesten samme stall, men Fredrik Berglie til Sandefjord er et tungt tap. Det kommer de til å merke. De er der nede de. Bryne så jeg i en kamp på TV her og det virket dødt. Ingen typer eller noen ting. Også dekker ikke tribunene hele langsiden der, bare halve! Det går ikke. Hødd kan kanskje overraske litt i starten, men så får de det. Det blir for tynt.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form