Lukk søk

Tabelltips

September 21, 2023

Tabelltips Eliteserien med «Blaker'n»: - Ingen andre får tatt dette

Som «alle andre» tror vi på gullduell mellom Molde og Bodø/Glimt, men «Blaker'n» tror Sarpsborg og Odd blir sesongens store overraskelser.

Foto: Digitalsport

- Det er ingen andre enn disse to som får tatt dette, slår «Blaker'n» fast.

1. Molde
2. Bodø/Glimt
3. Brann
4. Sarpsborg
5. Rosenborg
6. Lillestrøm
7. Vålerenga
8. Viking
9. Tromsø
10. Haugesund
11. Stabæk
12. Strømsgodset
13. Aalesund
14. Odd
15. Sandefjord
16. HamKam

Fredrik Larsen, bedre kjent som «Blaker'n», var frontfigur da sporten.com lagde TV-serie om det daværende 4. divisjonslaget Blaker og er fast inventar i Romerikes Blads fotballpodkast i tillegg til å trene klubben i hjembygda.

Nå har han i samarbeid med norskfotball.com kikket nærmere på Eliteserien og kommer med sitt tabelltips i tillegg til å anbefale enkelte sesongspill foran premieren 2. påskedag.

LSK eller VIF? 

Hos Norsk Tipping står Bodø/Glimt og Molde begge i 2,75 i odds til å vinne Eliteserien. Coolbet har Glimt som favoritter (2,50) foran Molde (3,25). Unibet har samme odds på Glimt-gull og 3 i odds på Molde.

RBK-medalje betaler 2,15 ganger pengene hos Norsk Tipping mens Coolbet har 2,75 i odds på topp tre-plassering for Kjetil Rekdals gutter.

Dersom du tror HamKam blir nummer 15 eller 16 gir Coolbet 2 i odds på spillet mens Norsk Tipping har liten tro på de lokale guttene på Hamar og er nede i 1,20.

H2H-duellene er alltid populære. Ser Lillestrøm bedre ut enn Vålerenga denne sesongen? Duellen står i 1,60 - 2,35 hos Coolbet mens Norsk Tipping har 1,38 - 2,80 på duellen Roseborg foran Vålerenga.

- Jeg har LSK foran Vålerenga på tabellen, men det blir jevnt. Sånn sett er oddsen for dårlig. Men Rosenborg kommer foran VIF. Det går inn, melder «Blaker'n».

Når det gjelder toppscorerduellen gir Amahl Pellegrino fem ganger pengene, Bård Finne har i sju i odds og Veton Berisha åtte hos Coolbet. Også Norsk Tipping tror førstnevnte vil score mest med 5,50 i odds.

Brann-medalje

Molde vant 25 av 30 kamper i Eliteserien forrige sesong og endte hele 18 poeng foran Bodø/Glimt. «Blaker'n» klarer ikke se hvordan Erling Moes brede tropp skal ha kunnet rote et slikt forsprang i vinter.

- Jeg tror de tar det igjen. Molde har ikke blitt 18 poeng dårligere enn Glimt siden serieslutt i fjor. De har så bred stall også med Magnus Wolff Eikrem, Ola Brynhildsen og han Veton Berisha er jævlig bra, sier norskfotball.com-tipperen.

- Glimt da, de har jo hentet tilbake alt de har solgt. De får ikke hentet noe mer nå, og jeg tror Hugo Vetlesen fort kan forsvinn underveis. Og jeg vet ikke om Amahl Pellegrino klarer å score 25-26 mål en gang til. Jeg setter de på andreplass. Det står mellom Molde og Glimt.

Gullet skal ikke hem, men Larsen tror Brann tar bronse i comebacket på øverste nivå etter parademarsjen gjennom Obos-ligaen.

- De har vært veldig gode i treningskampene og sett utrolig bra ut der. Jeg har ingen annen forklaring. De vant alt som var i fjor og kommer opp med en god følelse. Han Eirik Horneland funker nok veldig bra sammen med de guttene der borte. Og han Mathias Rasmussen på midten er helt rå. Bård Finne er jeg ingen fan av, men det ser ut som det har løsnet for han og nå.

Litt bak de aller best spår Larsen en opptur for Sarpsborg, som tapte flere kamper enn de vant i fjor, og plasserer også østfoldingene foran Kjetil Rekdals Rosenborg.

- De kan overraske de. Jeg snakker litt med Thomas Berntsen og de har fått inn noen fine tyder de har ordentlig troen på nå. Sarpsborg kan være med i toppen, de. Også foran Rosenborg. Jeg tror Rekdal får litt fart på dem der oppe, men det kan ta litt tid. I toppen blir de uansett.

LSK foran VIF

Nedover mot midten av tabellen tror romerikingen Lillestrøm kommer foran rivalen Vålerenga og at Oslo-klubben ender på sjuendeplassen supporterne harslerer med at er deres.

- LSK ser solide ut, men det er ikke noe ekstra, føler jeg. Hvis Akor Adams blir solgt eller Thomas Lehne Olsen blir skadet skjønner jeg ikke hvem som skal score målene. De er veldig avhengige av de to. For et par år siden ble Tom Pettersson nesten toppscorer der med tre mål. Vålerenga har alltid forventingspress på seg, men nå er det litt annerledes. Det kan de utnytte. Det kan bli topp fem, men jeg har dem som nummer sju.

- Viking var gode i en treningskamp mot LSK som jeg så på, men da var LSK svake. Jeg er litt usikker på det trenerteamet der med sånn delt ansvar og kål. Det tror jeg ikke blir noe.

«Blaker'n» tror Tromsø, Haugesund og Stabæk havner litt under midten, men samtidig med nedrykksstriden på behagelig avstand.

- Tromsø så bra ut i cupen mot LSK. Et spillende lag med mye fine spillere og jeg tror de vil ta mye poeng hjemme. Haugesund føler jeg aldri helt man vet hvor man har, men de plukker alltid nok poeng til å klare seg greit. Lars Bohinen er en luring og Stabæk har en del fordel av den gressbanen sin. De kommer litt under midten, hverken mer eller mindre.

- Det er tungt å komme på Color Line der hvor det blåser noe voldsomt. Det er stiv kuling og hele pakka der. Aalesund har noen fine spillere også og jeg tror de holder seg. Det samme gjelder Strømsgodset der vi får gi Jørgen Isnes litt tid, mener Larsen.

Noe overraskende plasserer han Pål Arne Johansens Odd, som endte på en fin femteplass i fjor, helt nede som nummer 14.

- Odd har jeg ingen tro på. Nå kommer smellen der. De fikk bank av Sandefjord i cupen ,men i løpet av en lang sesong skal også Sandefjord få det. De var sjanseløse hele høsten i fjor og tapte vel 13 på rad eller noe sånt. Det der blir tungt. Og HamKam har jo sett helt forferdelige ut i hele vinter. I tillegg spiller de for mye uavgjort. 13 i fjor. For å klare seg nå, må de vinne flere av dem. Jeg tror de rykker ned, sier «Blaker'n».

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form