Lukk søk

Tabelltips

April 4, 2023

Tabelltips 3. divisjon avdeling 6: Tre lag skiller seg ut?

I 3. divisjon avdeling 6 tror vi på en opprykksduell mellom to lag som var nære ved å ta steget opp i fjor og ett som kommer ned fra 2. divisjon.

Foto: norskfotball.com

1. Follo
2. Asker
3. Nordstrand
4. Lørenskog
5. Mjølner
6. Fløya
7. Sarpsborg 2
8. Tromsø 2
9. Skeid 2
10. KFUM Oslo 2
11. Oppsal
12. Skjervøy
13. Hammerfest
14. Skånland

Det har aldri vært kjedelig å være Follo-supporter. Opprykk, nedrykk, cupfinale, kampfiksingssak, nesten-konkurs og økonomisk krise er bare noen av ingrediensene hos samarbeidsklubben siden debutsesongen i 2001. De siste årene har det handlet om en ung og lokal satsing som virker å kunne lede tilbake til i 2. divisjon. I fjor overrasket Follo med å følge ressurssterke Fram Larvik til døra. Kan det h olde hele veien inn denne gangen?

Etter ni sesonger på Ski stadion lå det i kortene at spennende Jonas Hjorth kom til å forsvinne. Backen ble nok et Follo-produkt i landets øverste divisjoner da han i vinter ble hentet til KFUM Oslo. Også Rino Falk Larsen er borte, men toppscorer Håvard Dalseth er med videre. Follo har matchet seg mot god motstand i vinter og blant annet slått nevnt Fram i Larvik.

Asker så tynne ut etter nedrykket og røk blant annet 7-1 mot Lyn og 7-2 mot Frigg, men har etter hvert fått på plass både en ålreit tropp og gode resultater som gir håp om opprykk på første forsøk. Et nytt millionunderskudd hjelper ikke på satsingen, men klubben venter fortsatt på overføringer i forbindelse med Sander Berge-overgangen. Trener Vegard Skogheim forsvant etter det overraskende nedrykket og er erstatte med lokale Magnus Bredal.

Med seg opp fra juniorlaget har han hentet en rekke lovende unggutter som nå kastes ut på opprykksjakt blant seniorene. Julius Skaug, Kim André Madsen, Davod Arzani og Rasmus Isegran forsvant raskt etter nedrykket, men Roman Fazi snudde og er med. Det samme er Aaron Lee Jones og Sindre Mauritz-Hansen som skadefri er blant divisjonens beste. 3-1-seier over naboen Bærum forrige helg ga grunn til optimisme.

Vår tredje hete opprykkskandidat heter Nordstrand. Thomas Holm var aktuell for å følge kompisen Jørgen Isnes til Strømsgodset i vinter, men ble i klubben som virker klare for å ta steget opp etter flere sesonger i toppen av 3. divisjon med en tydelig og god satsing. Nordstrand driver godt også i yngres avdeling, trener mye og er flinke til å fange opp gode studenter som ender i hovedstaden.

NIF-gjengen har møtt tøff motstand i treningskampene og slått blant andre Ullern og Tromsdalen samt spilt 0-0 mot Strømmen fra nivået over. Oliver Midtgård scoret 25 mål på 23 seriekamper i fjor og er med videre. Kun et sterkt Lyn kom foran Nordstrand i fjor - her skal Holms gutter ha en god sjanse da avdelingen trolig blir jevnere selv om kaptein Andreas Holm er borte.

En av klubbene som kan utfordre de opprykksfavorittene er Lørenskog. Romerikingene er normalt å finne i toppen av nivå fire og ønsker seg tilbake til 2. divisjon. Viktige Ole-Marius Forsberg har trappet ned, men Stian Sandberg er hentet fra naboen Skjetten og skal score målene sammen med svære Vuk Fajfric. Både tropp og vinterens resultater viser at topp fire kan være realistisk også for den store breddeklubben også denne sesongen.

De antatt beste 3. divisjonslagene fra nord er Fløya og Mjølner. Hos de grønne fra Tromsø er rutinerte Lars Henrik Andreassen tilbake 16 år etter at han forlot moderklubben. Midtbanespilleren kommer nå fra Tromsdalen og skal kombinere jobb på TIL-akademiet med 3. divisjonsspill. Man skal ellers lete godt for å finne mye og god info om Fløya både på hjemmeside og sosiale medier også denne oppkjøringen, men alt annet enn øvre halvdel vil være en skuffelse.

I Narvik fikk Mjølner i fjor mye oppmerksomhet for sin franske satsing. Klubben sliter med å overtale norske spillere til å flytte til byen og opplever internasjonal rekruttering som lettere. Flere av franskmennene er med videre og disse har i tillegg fått selskap av den svenske målvakten Daniel Lidetoft fra Sylvia. Femteplassen i fjor kan meget vel bli kopiert.

Midt på tabellen tipper vi fire andrelag på rekke og rad. Tromsø 2 og Sarpsborg 2 har bredde og kvaliteter nok i A-troppen til å styre dette inn til ny kontrakt uten problemer, men har samtidig ingen ambisjoner om å ta steget opp. Spesielt TIL 2 har i det siste stilt ungt og imponert på nivå fire. Skeid 2 har dannet en egen U21-tropp, har gradvis profesjonalisert og økt satsingen og bør berge plassen greit i denne avdelingen. Det samme gjelder KFUM 2 som rykket opp på dramatisk vis og plutselig har andrelaget i en divisjon der A-laget normalt holdt til for ikke mange år siden.

Noen vil trolig reagere på at Oppsal plassere nede på 11. plass, men Oslo-klubben slet i bunnen i fjor og fremstår ikke styrket selv om den unge trenerduoen Samir Sabha og Umar Malik har fått inn rutinerte Prince Mambouana. Oppsal er sterke på sosiale medier der daglig leder Jørgen Grydeland styret showet, men det må leveres også på banen. I cupen haltet Trasop-gjengen til 2. kvalifiseringsrunde ved å slå Årvoll før Heming fra 4. divisjon ble for sterke. Bunnstrid.

Skjervøy skal ha ok sjanser til å klare seg i denne avdelingen, men må sikte på å få enten Oppsal eller et andrelag eller to bak seg. Senja og Krokelvdalen ble slått greit i cupen, men motstanden blir en annen her. Marco Mauno Johannessen, Mathias Bjørgve, Jesper Simonsen og Johannes Valle er hentet inn for å erstatte blant andre Krister Skogli, Thomas Braathen og Martin Traasdahl. Nøkkelen til ny kontrakt for Stian Rysletts gutter kan ligge i en sterk hjemmeform på Lerøy stadion.

Kjedelig, men vi tror på retur på første forsøk for Skånland og Hammerfest. Skånland er igjen bedre enn «storebror» Harstad og forsøker seg på ny etter å ha vært oppe sist i 2021. Thomas Nyheim (Træff) og Julian Ellingsen (Mosjøen) er stasjonert på Evenes og blir fine tilvekster i troppen, men 2-0-tap hjemme mot Finnsnes i cupen lover ikke godt.

Med ny hall, opprykk og fotballkreftene i byen samlet rundt gamle HIF/Stein er Hammerfest tilbake i 3. divisjon. For å spille der også i 2024, må landets nordligste nivå fire-lag skrive historie. Alle lagene som har tatt steget opp fra 4. divisjon i Finnmark har nemlig rykket ned på første forsøk. Gode treningsforhold og entusiasme trekker opp, men stallen skal være for tynn til å berge plassen på dette nivået - dessverre.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form