Lukk søk

Tabelltips

October 1, 2021

Tabelltips 3. divisjon avdeling 6: Opprykket er deres, Ullern!

Endelig starter også 3. divisjon! Da skal tabellen selvsagt tippes, og i avdeling 6 mener vi å ha funnet en vinner som i utgangspunktet ikke skal kunne snuble. Bordet er dekket, Ullern!

Foto: norskfotball.com

1. Ullern
2. Nordstrand
3. Junkeren
4. Mjølner
5. Bodø/Glimt 2
6. Stabæk 2
7. Skjervøy
8. Tromsø 2
9. Rana FK
10. Melbo
11. Lokomotiv Oslo
12. Skeid 2
13. Finnsnes
14. Skånland

Med sist 3. divisjonskamp avviklet i oktober 2019, og halv sesong med kun 13 kamper, er forutsetningene for å treffe med et tabelltips vanskeligere enn noensinne. Men vi må gjøre et forsøk! I avdeling 6 skiller Ullern seg ut i toppen. Ikke nødvendigvis kun fordi de har et kanonlag som ikke kan stoppes, men også på grunn av manglende konkurranse. Ullern er den klart største favoritten på nivå fire i 2021!

På forhånd kan det virke som det er stor forskjell på avdelingene i 3. divisjon denne sesongen. Og på papiret skal det bety fordel Ullern som håper på opprykk og bør klare nettopp det. 3. divisjonsklubben havnet på alles lepper forrige helg da en sen utligning sikret ekstraomganger mot Vålerenga i cupen. Keeper Terje Kirsebom (42) viste der at han fortsatt holder godt nivå. Troppen består ellers av en rekke gode 3. divisjonsspillere - mange med erfaring fra høyere nivå. Thomas Martinussen har spilt eliteseriefotball med AaFK, Alfred Sankoh var god i Godset og Finn Badou Jor tar for seg på topp.

Med et nytt anlegg på vestkanten er Ullern en veldrevet klubb med flere heltidsansatte trenere og en solid ungdomssatsing som gir A-laget hyppig tilsig av lovende spillere. Ullern har vært flinke på overgangsmarkedet, og vurderte også Tallak Bright Taylor den siste uken, men han endte i Gjelleråsen. Det er ingen krise med Ismar Dizdar og og Henrik Navarsete som stoppere. Lars Følstad fra Lørenskog er en annen sterk signering foran denne sesongen. Ullern endte på fjerdeplass i 2019 - nå rykker de opp!

Det er flere lag som kan snappe andreplassen i denne avdelingen, men vi har mest tro på Ullerns Oslo-kollega Nordstrand. Thomas Holm, med erfaring fra blant andre Vålerenga, Molde og Heerenveen, har fått jobbe lenge med laget og forme dette slik han ønsker over tid. 4-3-seieren over Bærum i cupen viser at Nordstrand på en god dag kan slå alle i 3. divisjon. Laget har en solid stamme med lokale gutter der spissen Markus Woldsund scoret hele 22 mål som nyopprykket i 3. divisjon for to år siden. Holms gutter trener godt og mye, og har også fått frem spillere til høyere nivå - blant annet til KFUM Oslo der trenerens bror Daniel Fredheim Holm styrer spillerlogistikken. Vi tror Nordstrand blir et topplag i høst.

Første innslag fra Nord-Norge på tabelltipset blir Junkeren fra Bodø. Trener Joachim Kildal fortalte nylig norskfotball.com at laget kun har møtt Rana i oppkjøringen, men at han syns laget så solide ut i cupseieren over Mjølner. I neste runde ble det 3-1-tap mot storebror i byen etter en meget hederlig opptreden. Minis moderklubb har etablert seg som et topplag i 3. divisjon som kanskje ikke har ressursene til å satse mot høyere nivå. Ivar Unhjem fortsetter å score mål for moro skyld på Stordalen der kunstgresset fikk gjennomgå av Glimt-leiren. Topp fire på Junkeren.

23 poeng ble fasiten for Mjølner i 2. divisjon i 2019, og det var fire for lite etter at Narvik-laget nærmest sjokkerte med en plass på øvre halvdel året i forveien. Kaptein Mathias Nicolaisen uttaler til lokalavisen at han er usikker på om laget er godt nok til å rykke opp, og har trolig helt rett i det. Mjølner var likevel ubeseiret i treningskampene før Junkeren ble for sterke i cupen. Da satte trener Jan Tore Bakli seg ned og analyserte kampen i rundt 20 timer - ifølge seg selv. Mjølner har generelt vært avhengige av og villige til å hente inn forsterkninger fra helt andre deler av landet samt utenfor Norges grenser. Nå er det britiske Christopher Mandela John som er flydd inn mens finnen Jarkko Lahdenmäki har vært i byen siden 2019. Selv om omsetningen er nær halvert fra over 11 millioner i 2019, finnes det fortsatt midler til å satse i Narvik-fotballen.

Hverdagen har delvis kommet til Bodø etter et eventyr av en 2020-sesong, men laget er fortsatt blant landets beste, henger med i Europa og både videreutvikler talent og får frem egne produkter på løpende bånd. Det er selvsagt også gode nyheter for Bodø/Glimt 2 som trolig vil stille ungt. Det kan holde lenge til en plass blant de sju beste. Rundt midten tror vi også Stabæk-rekruttene ender opp, men A-stallen er tynn, ung og Eirik Kjønø har mer enn nok med Eliteserien. Et nedrykk vil likevel være krise for klubbens talenter, og Stabæk 2 klarer seg.

Skjervøy er et av fire 3. divisjonslag som åpnet sesongen allerede fredag. Det endte med et skuffende 2-0-tap hjemme på Lerøy stadion, der Skjervøy normalt sett er leie å møte, mot et ungt Tromsø 2. Klubben fikk oppmerksomhet i riksmediene da de ansatte Eline Torneus som trener, og nå er det tidligere TIL-sjef Bård Flovik som er hentet for å styre laget. Ørjan Skallebø avsluttet 2019 som Tromsdalen-spiller, er nå tilbake i Skjervøy, men mistet serieåpningen etter ta han ble utvist i 1-0-tapet mot Alta i cupen. En delt treningsgruppe der store deler av troppen trener i Tromsø er utfordrende, men samtidig noe klubben er vant til. Tromsø 2, som altså slo Skjervøy fredag, har drevet godt på gutte- og juniornivå i en årrekke. Det er trolig den gjengen som vil dominere 3. divisjonslaget som vil klare seg greit med nedrykksstreken på god avstand.

Etter å ha kjempet om de samme spillerne og pengene i en årrekke, ble Stålkameratene og Mo IL til slutt enige om å danne Rana FK. Byen og miljøene virker samlet om den nye klubben som har fått tidligere Mo-helter som Thor André Olsen, Bjørn Audun Risøy, Rainer Bergersen og Jimmy Fjelldalselv i sentrale roller. I debutåret 2019 feide Rana gjennom 4. divisjon. På sikt har den nye klubben ambisjoner om å bli en del av toppfotballen, og ikke minst en topp fem-klubb i Nord-Norge, men ledelsen virker bestemte på å bygge steg for steg der toppidrettskultur og organisasjon er vel så viktig som en ny spiss. Arenaen er allerede på plass med nye Sagbakken stadion.

Dette kan bli året Melbo rykker ned igjen, men vi plasserer laget over streken. Femteplassen i 2019, med kun ti poeng opp til opprykksplassen, var rett og slett meget imponerende. Men mye har skjedd siden den gang for trener Thomas Rønning. En rekke spillere har forlatt klubben og er på papiret ikke erstattet selv om Thomas Aloyseous blir en forsterkning. Adrian Pedersen dro i fjor høst til Tromsdalen etter sju sesonger i Melbo. I cupen ble det tap mot Harstad fra 4. divisjon. For kun en uke siden dro ungguttene Isak Hammadou og Adrian Dreyer til henholdsvis Glimt og Tromsø. Melbo har gjort en god jobb med å engasjere lokalmiljøet i Vesterålen, og fyller ofte den fine tribunen med 304 seter på Havfisk stadion.

Melbos motstander i helgen er kultlaget Lokomotiv Oslo. En liten og sjarmerende klubb som mot alle odds har klart å bite seg fast på dette nivået med små ressurser, ingen lønninger, en beskjeden organisasjon og i praksis uten en konkret tilhørighet i hovedstaden. At «Loket» skulle overleve seks strake sesonger i 3. divisjon hadde gitt god odds etter opprykket i 2013. Treningsmengde og seriøsiteten rundt laget virker å øke for hvert år, og nå er det den unge duoen Stian Børven og Sigve Ravnåmo som får jobben med å få tre lag bak Lokomotiv Oslo på tabellen. At satsingen er et hakk mer proff enn før vises ved at laget dro nordover fredag for overnatting i Sortland før serieåpningen. Kaptein Knut-Idar Skjelten Dalhus blir viktig.

På Nordre Åsen har Skeid utvidet A-troppen til en stor gruppe som skal fylle opp 2. og 3. divisjonslaget. Troppen er bred og god, og Skeid 2 kan stille et meget respektabelt mannskap på dette nivået, men terminlistene skaper begrensninger. Å ha et rekruttlag på nivå fire som 2. divisjonsklubb er en tøff oppgave. Finnsnes har flere ganger vært nær opprykk til nivå to, men nå er det nye tider hos Senjas erkerival. Det satses ungt og lokalt med spillere som skal bo i området og ikke i Tromsø. Det betyr samtidig en langt svakere tropp som vil få det meget tøft denne sesongen. Vi tror de grønne må ta steget ned i 4. divisjon denne høsten.

Forutsigbart og kjedelig, men vi ender med Skånland på jumboplassen og som aller siste lag ut i tabelltipsene for 3. divisjon. Klubben som holder til i nærheten av Evenes, og cirka midt mellom Narvik og Harstad, har klart kunststykket å komme seg høyere i divisjonssystemet enn HIL. Allerede neste år kan de rollene meget vel være snudd. Skånland dominerte i 4. divisjon i 2019, men da het motstanderne Landsås, Andenes, Ballstad og Melbo 2. Troppen fremstår ikke forsterket selv om kroaten Marijan Iermi er hentet fra Harstad, og slike lag vil tradisjonelt sett bli noe i nærheten av en kasteball selv om avdelingen ikke er den sterkeste. Nedrykk.

Her er Coolbets vinnerodds for 3. divisjon avdeling 6:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form