Lukk søk

Tabelltips

October 1, 2021

Tabelltips 3. divisjon avdeling 5: Ny duell Trondheim-Molde

Endelig starter også 3. divisjon! Da skal tabellen selvsagt tippes, og i den alltid jevne avdeling 5 kan Molde 2 cruise inn til opprykk dersom de ønsker, men Byåsen jobber for å snappe førsteplassen.

Foto: Digitalsport

1. Byåsen
2. Molde 2
3. Tiller
4. Strindheim
5. Kolstad
6. Spjelkavik
7. Ranheim 2
8. Orkla
9. Aalesund 2
10. Træff
11. Volda
12. Melhus
13. Tynset
14. NTNUI

Med sist 3. divisjonskamp avviklet i oktober 2019, og halv sesong med kun 13 kamper, er forutsetningene for å treffe med et tabelltips vanskeligere enn noensinne. Men vi må gjøre et forsøk! I avdeling 5 spår vi en duell mellom Trondheim og Molde i teten. Byåsen og Molde 2 ser ut som de to sterkeste lagene her.

Duellene mellom Molde og Rosenborg er velkjente, og her kan det bli en ny kamp mellom de to byene i toppen. Molde har landets klart bredeste eliteserietropp og kunne bestilt dette opprykket dersom de ønsket - selv om de selvsagt må forholde seg til aldersregelen. Men klubben har ikke prioritert B-laget slik de siste årene, og det er langt fra sikkert at det skjer nå heller med gullkamp og e-cupspill. Klubbens unggutter er likevel gode nok til å melde seg på i toppen av denne avdelingen som inneholder noen færre opplagte opprykkskandidater enn avdeling 1-4.

Vi tror Byåsen er laget som stikker av med førsteplassen. Trønderne har rikelig med erfaring fra både nivå to og tre gjennom mange år - senest i 2019. Laget kaller seg også fortsatt Byåsen Toppfotball - noe som passer bedre minst ett hakk lenger opp. Ole Selnæs-bror Eirik er en lovende trener som har fått fram en fin tropp på Dalgård selv om en rekke spillere forsvant etter nedrykket. Det viste Byåsen - i 3-4-3-formasjon - også i cupkampen mot Ranheim der Obos-gjengen etter hvert slet seg til en 4-3-seier. 12-1 mot KIL/Hemne i den første treningskampen i sommer var voldsomt. To andre treningskamper endte med 3-2-tap mot Tiller og 3-2-seier over Strindheim.

Trønderavdelingen er kjent for å være jevn, og et lite hakk bak Byåsen og Molde 2 er det ikke lett å velge. Vi lander på Tiller på tredjeplass. Guttene fra Tillerbyen slo Byåsen i sommerens første treningskamp, et bortemøte med Orkla endte utrolig nok 0-0, mot Strindheim ble det tap 3-0 før Tynset ble slått greit 4-1 i cupen. Tiller fikk på plass det de selv kaller en drømmesignering da Magnus Aasarød flyttet hjem i sommer etter en periode i Kjelsås. Trener Simon Hustad Evjen håper midtbane-eleganten også kan bidra til å løfte klubbens mange unggutter. Tiller åpner med bortekamp mot AaFK-rekruttene, og reiser allerede fredag til Ålesund for å få best mulig oppladning inn mot seriestarten.

Et lag som like gjerne kunne vært tippet på tredjeplass er Strindheim. Noen husker kanskje 1995-sesongen i Eliteserien, og Leangen-laget var lenge å finne også i både Obos-ligaen og 2. divisjon. Etter en tur helt nede på nivå fem i 2018, det ble det opprykk og en pen andreplass i 3. divisjonscomebacket. Toppkamp kan det bli igjen selv om den populære treneren John Pelu har reist til Orkla. Den tidligere RBK-profilen sørget også for en tidlig cupexit i sin retur til Strindheim, men 2-0 over Sverresborg og 3-0 over Tiller viser at Strindheim er i rute. Den gamle stopperkjempen Christian Steen er ny trener og fikk se laget miste en 2-0-ledelse i generalprøven mot Byåsen forrige helg.

Et annet klassisk navn på øvre halvdel av trønderavdelingen involvert i jevne og målrike kamper er Kolstad. Det ble en fjerdeplass i 2019, og noe lignende ser ganske så sannsynlig ut nå. Guttene fra Kvitbyen har hentet inn flere spennende spillere fra Nardo som forsterker en ung tropp. Levanger ble altfor sterke i sommerens cupkamp, men i serieåpningen mot Tynset bør Kolstad får en fin start. Trenerduoen Frode Strømsvik og Stian Øien vil trolig være fornøyde dersom denne Kolstad-utgaven ender et sted mellom nummer fire og seks.

Spjelkavik blir første lag fra Møre og Romsdal på tabelltipset. Laget hadde en sterk tropp i 2019 med velkjente Frode Fagermo som trener, men mistet etter hvert sentrale brikker som Lars Aursnes og Benjamin Sunde til Oslo samt Anders Waagan til Bergen. Magnus Oltedal, som er et velkjent navn i breddefotballen etter opphold i Nybergsund, Ull/Kisa, Bærum, Drøbak-Frogn, Frigg og Træff, er ny hovedtrener. Stallen fremstår svekket, og en plassering rundt midten er nok mest realistisk for Spjelkavik. Keeper Henrik Reite Hansen blir viktig. Ranheim 2 bør også sikre seg en plass midt på i denne avdelingen med sin solide Obos-tropp. Klubben har også tradisjonelt sett disponert ålreite tropper på nivå fire.

Samarbeidsprosjektet mellom Orkanger og Orkdal, Orkla FK, har aldri skutt helt fart, men nå har klubben et ålreit 3. divisjonslag. John Pelu er hentet fra Strindheim som ny trener, og fikk en kanonstart med seier mot gamleklubben i cupens 1. runde i en ny 4-2-3-1-formasjon. Belønningen var cupfest mot Rosenborg med 600 tilskuere på klubbens flotte anlegg som endte med 11 baklengsmål. Den tidligere LSK-junioren Steinar Gjersvoll går løs på sin niende sesong for Nils Arne Eggens gamle klubb, og er viktig for at laget skal fungere både offensivt og defensivt. Aalesund 2 har tidligere prioritert 3. divisjonslaget høyt, og kommer trolig til å legge nok ressurser i dette til at plassen berges uten altfor store problemer.

Mye tyder på at Træff kun blir tredje beste seniorlag i Molde by denne høsten. Det ble dramatisk for to år siden da laget avsluttet med en ren nedrykksfinale mot Herd i den 26. runden. Det gikk bra, og det bør kunne holde til ny kontrakt igjen for de grønne. Flere i klubben engasjerte seg voldsomt under nedstengingen av breddefotballen, og assistent Andreas Beinset klarte også å få Abid Raja på besøk til Træffhuset i fjor sommer. I stallen finner vi to store profiler i Makhtar Thioune, som er tilbake i byen, og Åsane-legenden Jahn Ove Wiik (ja, han med shortsen).

Volda så ut til å gjøre det helt store i sitt comeback mot KBK i cupen med 2-0-ledelse etter en time, men eliteseriegjengen ble for sterke til slutt. Keeper Alexander Hovdevik har erfaring fra nettopp KBK, Rosenborg og Ranheim, og blir en nøkkelspiller i comebacket i 3. divisjon. Så sent som torsdag mistet laget Mats Brænde Helle (17) til AaFK og Volda-karen Lars Arne Nilsen. Få timer tidligere ble det klart at serieåpningen mot Melhus utsettes grunnet koronautbruddet i området. 4-2-tap i en treningskamp mot Spjelkavik gir trolig et ok bilde på styrkeforholdet mellom de to lagene. Dette blir en kamp for å berge plassen på klubbens flotte anlegg.

Melhus klarte seg meget greit på dette nivået for to år siden da blant annet målmaskinen Robert Stene og Alain Junior Olle Olle var innom - for ikke å snakke om Roar Strand selv om han har spilt lite de siste årene. Nå nøyer han seg med en rolle på sidelinjen. Sommeren åpnet med cupfest mot Rosenborg i Gruva, men hverdagen kommer fort. Seriestarten er utsatt grunnet smitte i Volda-området, og vi tror denne Melhus-utgaven får en tøff oppgave med å berge plassen.

Tøft blir det også for det ungt Tynset-mannskapet. Laget fra Østerdalen ligger litt for langt unna Trondheim til å være attraktive for byens breddespillere, og må fylle opp troppen stort sett med egne rekrutter eller lokale spillere fra lavere divisjoner. Trener Mats Lund takket for seg før jul, men snudde da næringslivet bidro med over 200.000 kroner til å finansiere en 80 prosent stilling i klubben. Cupmatchen mot Tiller ble et bevis på at dette blir en tøff sesong for Tynset, men Emil Fiskvik, med en fortid i blant annet Skeid, er en fin forsterkning på keeperplass.

Studentene fra NTNUI er tilbake på nivå fire. Her er det lite kontinuitet og stor rullering avhengig av studieplass og skolegang. Det kan også gi noen fordeler dersom det dukker opp noen gode fotballspillere i klasserommet, selvsagt. I cupen ble det 6-0-tap mot Stjørdals-Blink på Koteng Arena. Vi klarer ikke helt å se hvordan laget med de fargerike draktene skal klare å få tre lag bak seg på tabellen. Nedrykk.

Her er Coolbets vinnerodds for 3. divisjon avdeling 5:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form