Lukk søk

Tabelltips

April 4, 2023

Tabelltips 3. divisjon avdeling 4: Nå da, Eik Tønsberg?

Skal Tønsberg-publikummet endelig få oppleve 2. divisjonsfotball på byens flotte anlegg igjen? Årets avdeling gir muligheter for Eik-jubel.

Foto: Digitalsport

1. Eik Tønsberg
2. Odd 2
3. Pors
4. Mandalskameratene
5. Fredrikstad 2
6. Sprint-Jeløy
7. Start 2
8. Vindbjart
9. Randesund
10. Sandefjord 2
11. Halsen
12. Mjøndalen 2
13. Åskollen
14. Donn

Fotballinteressen er stor i Tønsberg, mange mener den også er større enn hos naboen Sandefjord, og når Eik gjør det bra, strømmer folk til Gressbanen som anlegget ironisk nok heter. Men det begynner å bli noen år siden det var mye å juble for på hjemmetribunen. I den amputerte 2021-sesongen tapte Eik opprykksduellen mot naboen Ørn, og i fjor klarte laget aldri helt å true Fram Larvik, en annen nabo, og Follo.

FK Eik Tønsberg 871, som klubben faktisk heter, ble til da FK Tønsberg la ned satsingen og slo seg sammen med tradisjonsrike Eik 1. nyttårsdag 2020. Ambisjonene var å komme seg raskt opp i 2. divisjon, og denne avdelingen gir håp selv om Eik har måtte kuttet noe i budsjettet og har måttet be kommunen om støtte denne vinteren. Trener Kjetil Kristoffersen har fått nok en sesong med laget og kan bygge videre på mye av 2022-troppen.

Den kanskje viktigste signeringen kom midt i mars da Eik-ledelsen lyktes med å overtale Erik Midtgarden til å komme til Tønsberg. Med sin rutine og erfaring fra høyere nivå håper Kristoffersen dette er brikken som skal utgjøre forskjellen i opprykkskampen. I Julius Myrbakk og Markus Dahlen Brændsrød har Eik et av divisjonens beste spisspar mens Thomas Nygaard er hentet fra Bærum og skal spille med broren Anders. Dette kan gå!

Noe som kan ødelegge for Eik, og eventuelt Pors eller andre, er at Odd 2 skulle bestemme seg for at de ønsker seg tilbake til 2. divisjon på første forsøk. Skiens-lagets rekrutter har imponert på nivå tre i flere år, men fjor tok det slutt. Kanskje Odd er tilfreds med nivå fire som kamparena for sine nest beste, men laget bør uansett være godt nok til å ende blant de tre-fire beste.

Også Odd-rivalen Pors hører hjemme i opprykkskampen. Laget endte tre poeng foran Eik i fjor, men tredjeplassen var uansett en skuffelse for Stig Haddal som nå er erstattet av Magne Hesmyr Nilsen. Porsgrunns-karen har ledet Sandviken opp til å bli et stabilt 3. divisjonslag og flyttet i vinter hjem for å løfte Pors. I vinter har laget slått blant annet unge Sandefjord- og Sarpsborg-mannskaper, men blitt for små mot Notodden. Før helgen ble det klart at rutinerte Adam Pytel, som sist spilte i Pors i 2019, kommer tilbake. Marius Bustgaard Larsen blir vanskelig å erstatte.

Først i siste serierunde, og på dramatisk vis, berget Mandalskameratene plassen forrige sesong. At 1200 tilskuere var på plass i den 26. serierunden, viser at fotballinteressen fortsatt er stor i byen som en periode på 90-tallet fikk oppleve både 1. divisjonsspill og at MK var best i sør. Resultatene i vinter har vært oppløftende der blant andre Fløy er slått 1-0. Seier mot rivalen Vindbjart i cupen smaker alltid godt. Vi spår en plass litt bak de aller beste.

Kun Pors scoret flere mål enn Fredrikstad 2 i avdeling 4 forrige sesong. Obos-rekruttene stilte meget sterkt i flere hjemmekamper og i kombinasjon med gode unggutter holdt det til en fin plassering på øvre halvdel. Hvordan FFK 2 vil fremstå denne sesongen, og hvordan klubbens nye A-lagsledelse vil prioritere rekruttlaget, er vanskelig å spå. Start 2 havnet under streken i fjor, men klarte seg takket være Øygardens konkurs. Sørlendingene vil være godt fornøyde med en plass rundt midten nå.

Comebacket i 3. divisjon endte med en fin sjetteplass for Sprint-Jeløy, men det var ikke nok til at Gard Kristiansen fikk fortsette som hovedtrener. Etter 13 år i klubben erstattes han av Vegard Gildseth Andersen. Også i troppen er det mye nytt. Toppscorer Tim Reinback er en av flere profiler som har reist mens Rasmus Isegran er hentet hjem fra 2. divisjonsfotball i Asker og Bærum. Resultatene i vinterens treningskamper har vært svake.

I Vennesla ble det nervøst hele veien inn for Vindbjarts supportere i fjor, men kontrakten ble sikret helt på tampen. Etter siste serierunde takket kaptein Christian Follerås og assistent Kjetil Myrvold for seg på Moseidmoen, som forøvrig har fått nye stoler fra Ullevaal stadion på tribunen. Trener Jon Hodnemyr har lagt om til 3-5-2-formasjon og har fått inn Simen Øigarden mellom stengene og den unge stopperen Lyder Daland kommer fra Express. Cupduellen mot naboen MK endte med tap. En plass rundt midten vil være godkjent for Vindbjart.

Randesund fra Kristiansand endte på en grei åttendeplass etter opprykket i fjor. Hjemme på Sukkevann er de grønne vanskelige å slå, men det ble kun én seier på tur forrige sesong. I cupen ble det seier mot naboen Donn samt Express og plass i 1. runde. Donn er motstander også i serieåpningen. Vi tror det er kvaliteter nok i denne Randesund-troppen til å holde nedrykksstriden litt på avstand, men kamp på nedre halvdel blir det.

Et lag som tippes i bunnen hvert år, men som likevel overlever er Halsen. Viktige Harry Singh har dratt til Lillehammer, men en solid forsterkning kom på plass før helgen da Larvik-klubben presenterte tidligere Raufoss-spiller Emile Noe Dadjo. 3-0 over Nøtterøy og 4-1 over Stathelle er en fin start på sesongen, men i serien møter Halsen klart tøffere motstand. Skal vi tippe en plass rett over nedrykksstreken som vanlig?

Sandefjord 2 slo Råde i kvalifiseringen og er tilbake i 3. divisjon. Klubben driver godt nedover i rekkene og skal ha mannskap nok til å ende blant de 11 beste her. Det er vi mer usikre på om Mjøndalen-rekruttene klarer. 33 poeng i fjor var godkjent, men nye underskudd og kutt går ut over A-troppen og dermed også andrelaget. Mjøndalen 2 kan fint klare seg, men må regne med en kamp i bunnen.

Det er vanskelig å plassere lagene på den nedre halvdelen i denne avdelingen, og det er kjedelig å tippe nyopprykkede lag rett ned. Åskollen klarte seg greit mot overmakten på Hønefoss i cupen, særlig med tanke på at laget pådro seg hele tre røde kort. Drammens-området trenger et godt 3. divisjonslag, men Shahroz Raja og nye Ole Jørgen Sylling Berg skal være godt fornøyd med innsatsen dersom Åskollen spiller på nivå fire i 2024.

Også Donn plasseres under streken etter å ha tatt steget opp fra 4. divisjon. «Lakksko-guttene» fra Lund leverte en strålende sesong i fjor og har siden fått inn Mattias Andersson som sportslig leder. I cupen ble et surt og sent tap på Sukkevann, resultatene i vinter har generelt vært ganske svake, men kampene målrike. Det blir neppe kjedelig å se Donn spille fotball i 2023.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form