Lukk søk

Tabelltips

April 4, 2024

Tabelltips 3. divisjon avdeling 3: Mer Frigg-jubel

Frigg, Asker og Bærum trekkes frem som de store favorittene i 3. divisjon avdeling 3 - vi tror aristokratene fra Majorstuen tar steget opp igjen.

Foto: norskfotball.com

1. Frigg
2. Bærum
3. Nordstrand
4. Asker
5. Oppsal
6. Ullern
7. Sarpsborg 2
8. Åskollen
9. Flint
10. KFUM Oslo 2
11. FC Oslo
12. Åssiden
13. Skeid 2
14. Mjøndalen 2

I 3. divisjon avdeling 3 finner vi flere klubber med solid erfaring fra høyere nivå og store ambisjoner om å komme seg ett hakk opp i divisjonssystemet - minst.

En av dem er Frigg som var sjanseløse mot Lysekloster forrige sesong, men i denne avdelingen er det ingenting som tyder på at én klubb vil stikke fra på lignende måte og vinne med pluss-minus 14 poeng. Magnus Aadland har jobbet lenge med Frigg-mannskapet og har innprentet en ballbesittende og leken spillestil som underholder på Majorstuen. 98-45 i målforskjell oppsummerer forrige sesong godt og viser hvor laget har forbedringspotensial.

Ulrik Ferrer rundet 100 mål for klubben forrige sesong og har som mål å skyte Frigg opp. Også i vinter har både spissen og lagkompisene sett bra ut på veien mot finalen i OBOS Supercup. En mann å se opp for er Håkon Vold Krohg som ble toppscorer i turneringen og som er fast innslag på KFUMs økter sammen med den lekne kanten Ebrima Sawaneh.

Vi tror naboklubbene Asker og Bærum også blir å finne i toppen. Bærum fulgte rivalen ned på nivå fire ett år etter Askers nedrykk etter en dramatisk siste serierunde i fjor. Knut Nielsen er tilbake som hovedtrener på AJ Arena og toppscorer Lasse Bransdal sa tidlig ja til å bli med ned. Det er likevel først de siste ukene Bærum har tatt steget frem som en opprykkskandidat. Adi og Omar Markovic, keeper Andreas Vedeler, Juba Moula og Erlend Sivertsen er signeringer som sender Sandvika-laget opp i toppen.

Nordstrand klarte ikke å henge med Follo i fjor, men har etablert seg som et topplag i 3. divisjon som i tillegg har vært gode på spillerutvikling og levert talenter blant annet til KFUM Oslo. Nå har også den mangeårige treneren Thomas Holm forsvunnet dit og den gamle spissen Markus Cham har tatt over. Han har på kort tid fått til mye med Nordstrand-laget som fikk en boost i mars da Oliver Midtgård signerte ny kontrakt. Nordstrand blir et topplag også i 2024.

På Føyka håper Asker på en opptur etter flere skuffende sesonger. I fjor tapte laget nesten like mange kamper som de vant, og selv om nyheten om utenlandske investorer var aprilsnarr, er det lov å være forsiktig optimister. 3-2-seier over Grorud nylig var imponerende, og selv om Sindre Mauritz-Hansen-epoken er over, er Eskild Fredriksen og Magnus Magnetun Bækken fine signeringer som styrker Asker.

Oppsal er et annet lag som har brukt vinteren til å imponere i OBOS Supercup. Trasop-laget tok seg helt til semifinalen der de holdt Skeid til ekstraomganger. Hvis laget kan levere like bra på banen som daglig leder Jørgen Grydeland gjør på X, kan det bli en morsom sesong. Vi tror ikke det holder til opprykk, men Oppsal kan slå alle på en god dag.

Alexander Bendiksen har tatt over Ullern etter nedrykket, må bygge nytt og leder en tropp som blir yngre og mer lokal enn i fjor. En av ungguttene det skulle satses på er Brage Tobiassen, men han er allerede hentet til Stabæk etter å ha imponert på trening på Nadderud i vinter. Thomas Støfring og Bendik Foss Evensen har scoret mye i oppkjøringen og blir viktige.

Sarpsborg har en bred tropp og blir det beste andrelaget i avdelingen, tror vi. Åskollen tippes langt ned av flere, men vi tror drammenserne vil klare seg fint i denne avdelingen. 34 poeng i debutåret på dette nivået i fjor var godkjent, og den siste tiden er troppen styrket med blant andre den afghanske landslagsspilleren Dilawar Ahmadzay, Tokmac Nguen-lillebror Riel Chol Nguen og Varondeep Singh Gosal. Henrik Bredeli har mye erfaring fra høyere nivå og blir viktig på «Kollen Road».

Flint og Eik sørget for mye opprykksjubel i Tønsberg i fjor høst. De to klubbene møtes også i cupen, men for John Arne Riises tidligere klubb er det viktigste ny kontrakt i 3. divisjon. Det skal Flint ha gode muligheter til å klare. Trener Shaun Constable har nå fått med seg Neil Masters i teamet. Nord-iren har en fortid i blant andre Bournemouth, Wolverhampton og Moss.

Et spennende bekjentskap er FC Oslo, eller Gamle Oslo som klubben heter i NFF-systemet, som ledes av den gamle toppkeeperen Adam Larsen Kwarasey. Med Holzweiler som draktsponsor, solid profilering i sosiale medier og en rekke spillere mer erfaring fra høyere nivå har FC Oslo gjort seg bemerket på lavere nivå frem til opprykket i fjor høst. Laget bytter nå hjemmebane fra Sagene-kunstgresset til Vallhall.

Et annet nyopprykket lag er Åssiden som ledes av den gamle Mjøndalen-sjefen Kenneth Karlsen som har sønnene Oliver og Tobias i troppen. Sistnevnte er også ansatt som markedssjef i klubben. Drammenserne herjet i 4. divisjon forrige sesong og tok seg av Hei i kvalifiseringen. 4-0-tap mot Hallingdal i cupen nylig var stygt, men 1-0-seier over Pors i generalprøven viser potensial.

På Ekeberg har KFUM Oslo etter hvert en solid tropp med gode unggutter som igjen bety ny kontrakt på dette nivået. Mjøndalen 2 hadde rykket ned tap i siste runde i fjor og får det tøft. Det samme tror vi om Skeid-rekruttene da lag på nivå tre og fire er en krevende kabal.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form