Lukk søk

Tabelltips

April 4, 2023

Tabelltips 3. divisjon avdeling 3: Åpen opprykkskamp

Oppkomlingen Bjarg, nedrykkerne fra Staal Jørpeland, tradisjonsrike Vidar, Viking-rekruttene eller kanskje Brodd? Eller Djerv 1919? Opprykkskampen i avdeling 3 virker åpen.

Foto med tillatelse: Vindbjart FK

1. Bjarg
2. Viking 2
3. Vidar
4. Brodd
5. Djerv 1919
6. Staal Jørpeland
7. Fyllingsdalen
8. Stord
9. Madla
10. Eiger
11. Frøya
12. Loddefjord
13. Bremnes
14. Sandnes Ulf 2

Avdeling 3 ser kanskje ut som avdelingen mest flest opprykkskandidater uten den klare eneren som skiller seg ut. I tillegg til Bjarg, Brodd, Staal og Vidar har også Djerv 1919 sett imponerende ut i vinter. Dette kan bli en meget jevn tetstrid der små marginer vil avgjøre hvem som kan gjøre seg klare for opprykksfeiring i oktober! Det ryktes dog fra vest at Viking-rekruttene ønsker seg opp og da kan konkurrentene få trøbbel.

Bjarg fra bydelen Fana i Bergen driver godt og har stadig økt satsingen og profesjonaliteten de siste årene. I fjor holdt det til en sjetteplass like bak både Brodd og Vidar men troppen er styrket. 2008-modellen Kasper Vangen var den yngste med A-kontrakt i Bjarg noensinne helt til Marius Endresen ble flyttet opp noen uker senere. Spissen Mathias Sundberg kommer fra Ull/Kisa, Sander Hopsdal og Sindre Aga er hentet fra Fyllingsdalen, Peter Aase (Førde i fjor) har en imponerende CV, Christian Dahl kommer fra Lysekloster og klubblegenden Nicolay Aall Tveit rakk bare å takke for seg noen uker før han ombestemte seg.

Gaute Johannessen er tilbake som Vidar-trener og er ifølge klubbens hjemmeside og daglig leder og sportslig leder. Korte kommandolinjer på Lassa med andre ord der Vidar er ute etter å revansjere fjorårets skuffende femteplass. Resultatene i vinter har vært opp og ned med blant annet seier over Brodd og tap mot Sola. Simen Haughom, Sondre Svanes Strand, Øyvind Nilsen, Finn Badou Jor og Henrik Breimyr er noe av de som er borte, og nykommerne er stort sett hentet fra lokale klubber. I utgangspunktet en outsider til opprykket.

Storhaugs stolthet Brodd hang lenge med i opprykkskampen i fjor mye takket være en solid defensiv, men sto ikke løpet ut og endte til slutt som nummer fire. Jefferson de Souza er fortsatt med og klare for å plage forsvarsspillere også denne sesongen. Unge Ali Kilinc virker å ha tatt overgangen fra spiller til trener bra selv om resultatene i vinter tidvis har vært svake; tap mot Eiger, Vidar samt uavgjort mot Viking 2 og Djerv 1919 frem til Staal ble slått i helgen. Anlegget på Midjord har fått en solid ansiktsløftning de siste årene og nå jobbes det med ny tribune.

I Haugesund ser Djerv 1919 mulighetene for å bli nest best i byen. Vard Haugesund endte ett poeng over streken i divisjonen over i fjor mens Djerv-gjengen ser ut til å ha tatt solide steg i vinter. 2-2 mot nettopp Vard i helgen skaper optimisme. 4-1 over Nord og 8-0 over Riksa i cupen gir håp om cupduell mot FK Haugesund i 1. runde. Per Kristian-lillebror Vetle Worre Bråtveit står i mål og nykommer Martin Pedersen fra Bremnes debuterte med hat trick i cupen for klubben som har Eirik Hornelands sønn Thomas ansatt i full stilling som spiller- og trenerutvikler. Glebs Sopots, Sebastian Lie Haaland og Sivert Helgesen blir savnet.

Kan det bli retur på første forsøk for Staal Jørpeland? Laget rykket opp høsten 2021, men klarte ikke klore seg fast på nivå tre. Over ti spillere er borte, men det kanskje beste argumentet for et mulig opprykk nå heter Even Østensen. Spissen med en fortid i Viking blir med også i år og scoret alle tre da Staal spilte 3-3 mot Vidar nylig. I helgen ble det tap mot Brodd. Staal har hatt suksess med å hente spillere fra Polen tidligere og årets nykommer heter Bartosz Widejko. Svære Finn Badou Jor tar for seg på topp. Bjørnar Holmvik er et kjent navn for de fleste i Fotball-Norge og han har tatt turen til Jørpeland etter å ha mislyktes i opprykksjakten med Vidar i fjor.

Fyllingsdalen derimot har ambisjoner, men har ikke klart å komme seg tilbake til 2. divisjon. De lilla fra den store bydelen i Bergen måtte kutte i budsjettet denne vinteren og har mistet flere sentrale spillere. Det lokale spillertilfanget skal likevel være godt nok og stort nok til at klubben blir å regne med på øvre halvdel. Klubben sliter fortsatt med å ene om en felles strategi, diskusjon om navn og gamle Fyllingen IL dukker fortsatt opp med jevne mellomrom. Tom Mangersnes er med videre som trener.

Torbjørn Agdestein vendte hjem til Stord i fjor, og ble toppscorer, men har nå reist til rivalen Bremnes for å bli daglig leder. Det er bra interesse rundt klubben og laget til tross for middels resultater de siste årene. Det er heller ikke år mye som tyder på at Stord skal kunne blande seg inn i toppen av tabellen, men Glebs Sopots (Djerv 1919) er en fin signering. Under treningsleiren på Kypros ble det tap mot divisjonskollega Rana. De tidligere Stord-spillerne Robin Øvrevik og Jon André Røyrane forlenget sine treneravtaler i vinter.

Opp fra 4. divisjon kommer Madla som har styret stallen solid foran møtet med nivå fire. Ali Memed og Mats Gresvik Lunde (Staal Jørpeland) er to av flere spennende signeringer. Cuptapet mot Forus og Gausel var både overraskende og skuffende etter å ha innledet kvalifiseringen med å knuse Vardeneset, men Madla skal være gode nok til å unngå bunnstrid selv om nivået er helt annerledes enn i fjor.

Det tok tid, men nå er endelig Eiger tilbake i 3. divisjon. Egersunds lillebror har drevet godt i flere år, er svært synlige i sitt arbeid og har et fint anlegg der det ble opprykksfest i fjor høst. Cupeventyret ble kort med et skuffende tap mot Riska, men det er seriespill og ny kontrakt som er viktig for denne gjengen. Eiger er beviset på at norske lag fortsatt drar på treningsleir til Danmark. Simen Haughom er hentet tilbake etter å ha scoret 28 mål for Vidar i fjor. Det er en kjempesignering, og Kenneth Grande og Mathias Kvåle Perttamo er garantister for kvalitet. Ny kontrakt!

Med 32 poeng hadde Frøya grei kontroll i sin debutsesong på dette nivået. Simen Næss' 19 scoringer var et meget viktig bidrag, og den tidligere Obos-spilleren har innledet 2023 med tre mål på to cupkamper. Nå håper bergenserne på besøk av Brann på Melkeplassen. Geirmund Brendesæter var aktuell for blant andre Fana i vinter, men landet på å bidra i Frøya der Even Vetås kanskje er vinterens mest spennende nykommer.

Sandnes Ulf 2 endte midt på tabellen i fjor, og disponerer selvsagt mannskap godt nok til å klare seg greit, men er denne avdelingen tøffere? Vi tror også Loddefjord kan få det tøft etter opprykket, men hvis bergenserne er like dyktige på banen som på Facebook skal det gå fint. Askøy og Arna-Bjørnar ble slått i cupen, 4-2 over Os er pent, men laget har også tapt 5-0 mot Fana i vinter. Vi tror Loddefjord vil variere i prestasjonene og at publikum i trivelige Alvøen idrettspark tidvis kan få noe å juble for, men at det ikke holder til ny kontrakt.

Bremnes tapte mot nettopp Frøya og gamletrener Brendesæter i NM-kvalifiseringen. Han sto midt i kaoset som preget klubben forrige sesong, og som også fikk nasjonal oppmerksomhet, men som til slutt endte med 11. plass og ny kontrakt. Spillende assistent Joakim Våge Nilsen blir viktig for laget som brukte uken før påske på treningsleir i Spania. Vi tror det kan bli en tøff sesong på gjengen fra Bømlo.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form