Lukk søk

Tabelltips

October 1, 2021

Tabelltips 3. divisjon avdeling 2: Johnsen best i stjerneduellen

Endelig starter også 3. divisjon! Da skal tabellen selvsagt tippes, og i avdeling 2 har mer eller mindre halve avdelingen opprykksambisjoner. Vi tror på suksess for en ny-gammel storhet med profilert ledelse!

Foto med tillatelse: Arild Viksand

1. Eik Tønsberg
2. Hønefoss
3. Oppsal
4. Pors
5. Ørn Horten
6. Flint
7. Strømsgodset 2
8. Follo
9. Sarpsborg 2
10. Kråkerøy
11. Mjøndalen 2
12. Fredrikstad 2
13. Åssiden
14. Halsen

Med sist 3. divisjonskamp avviklet i oktober 2019, og halv sesong med kun 13 kamper, er forutsetningene for å treffe med et tabelltips vanskeligere enn noensinne. Men vi må gjøre et forsøk! I avdeling 2 tipper vi jubel på første forsøk for det nye fotballprosjektet i Tønsberg.

Ronny Johnsen vs John Arne Riise er den desidert mest profilerte duellen i norsk 3. divisjon noensinne. De to tidligere Champions League-vinnerne leder nå hver sin Tønsberg-klubb med ambisjoner om å være best i byen.

Vi tror Johnsen har ansvaret for det sterkeste av de to lagene. FK Eik Tønsberg ble resultatet da man ga opp satsingen i FK Tønsberg etter flere magre år i 3. divisjon og slo seg sammen med tradisjonsrike Eik med stiftelsesdato 1. nyttårsdag 2020. Med nærmere 1000 medlemmer ble klubben en av Vestfolds største i byen mange mener har størst potensial for å engasjere på toppnivå i det gamle fylket. Ambisjonene er opprykk for både A- og B-lag innen to år, men aller helst på første forsøk. Det kan meget vel gå, og Eik virket sterke da de holdt Odd til 0-0 i 87 minutter i sommerens cupkamp.

Med seg i trenerteamet har Ronny Johnsen blant annet tidligere toppspiller Per Egil Swift og tidligere Manchester City-junior Tobias Holmen Johansen. Christian Østli er en legende i Tønsberg-fotballen, og skal score målene sammen med Markus Dahlen Brændsrød, som er tilbake etter opphold i Vålerenga, Lillestrøm, Strømmen, Jerv og Sogndal. Denne uken ble Anders Nyggaard hentet fra Stjørdals-Blink. Vestfoldhallen sikrer Eik-gjengen glimrende treningsforhold gjennom vinteren, og Kenneth Karlsen, som får mye av æren for Mjøndalens reise fra 3. divisjon til Eliteserien, er ansatt som klubbutvikler. Tønsberg fortjener et lag på høyere nivå. Det kan fint bli Eik i 2022.

Et annet lag som har opplevd bedre tider før og har det travelt er Hønefoss. Så sent som i 2013 spilte ringerikingene i Eliteserien, men nedturen har vært stupbratt og brutal. Oppturen skulle starte i 2019 i det som ble ansett som en grei avdeling, men etter en elendig start måtte Hønefoss se Fløya, Finnsnes og Gjelleråsen foran seg på tabellen. Nå er det unge Luke Torjussen som skal sørge for at det ikke gjentar seg, men denne gang er konkurransen på et helt annet nivå. HBK-troppen holder absolutt topp 3. divisjonsstandard med navn som Grzegorz Flasza, Lars Rydje, Ahmed El Amrani, Durim Muqkurtaj, Alexander Groven og Kevin Beugre. 3-0-tap mot både Gjelleråsen og Lørenskog de siste ukene skaper usikkerhet, men i cupkampen mot Strømsgodset hang Hønefoss bra med. Dette bør bli opprykkskamp.

Oslo-laget Oppsal har en tropp bestående av en rekke lokale gutter rekruttert fra en stor klubb med over 1000 aktive medlemmer og en daglig leder som underholder stort i sosiale medier. Laget klarte seg fint mot Skeid i cupen, tapte mot Ullern, men slo Elverum i en ny treningskamp nylig. Før helgen fikk troppen også påfyll i form av hele tre nysigneringer; Edvard Khachatrjan kommer fra Egersund, Jonas Aurland fra Kongsvinger og Christoffer Lars Simensen fra Gävle i Sverige. Oppsal bør bli et lag å regne med i toppen av denne avdelingen.

Er det noe på gang igjen i Pors-fotballen? Etter flere sesonger som et middels 3. divisjonslag virker det som ting er i ferd med å røre på seg i Porsgrunn. Det siste beviset på det kom denne uken da den tidligere U-landslagsspilleren Marius Bustgaard Larsen signerte en kontrakt ut sesongen etter et opphold i tyske Holstein Kiel. At hele 733 tilskuere møtte opp for å se cupkampen mot Sandefjord nylig, viser også at lokalbefolkningen setter pris på satsingen i byen. Trener Stig Haddal har forlenget sin kontrakt til å vare ut 2023, og innen den tid er målet definitivt 2. divisjonsspill.

Det kryr av tradisjonsrike klubber med erfaring fra høyere nivå i denne avdelingen. Det er noen år siden Ørn Horten gjorde seg bemerket i toppen av norsk fotball, men keeper Helge Fjelds overtidsmål mot Vålerenga som sikret ny kontrakt i 1. divisjon i 2001 blir aldri glemt hos de brune. Nå er det Kjell André Thu og Arnar Førsund, begge med en fortid som spillere på høyere nivå, som har ansvar for Ørns beste gutter. Førsund skal også bidra på banen denne sesongen til tross for at stopperen kun har spilt to 4. divisjonskamper siden 2016. Også Adrian Gashi er i apparatet i klubben som gikk fra 750.000 i underskudd i 2019 til over én million i overskudd i fjor. Under årsmøtet i klubben i vår ble det uttalt at målet er opprykk og 300 tilskuere i snitt i Lystlunden. Det siste av de to ønskene er nok mest realistisk i 2021.

Den andre halvdelen av avdelingens profilerte trenerduo, John Arne Riise, ledet Flint for første gang i 2-1-tapet mot Fram Larvik i cupen for to uker siden. Den store breddeklubben har lyst til å bli best i Tønsberg, og får en fin test på hvor de står allerede i første serierunde mot Hønefoss. Det blir garantert mye oppmerksomhet på Flint i høst - ikke minst siden Morten Ramm da skal lage en TV-serie om gamleklubben. Troppen er ung og lokal med Alex Krawiec og Adrian Krysian som offensivt krydder. Treningskampen mot Eik i sommer endte 1-1. Over 13 seriekamper tror vi Flint blir nest best i byen.

Som i avdeling 1 tar andrelagene solid plass også her. Både Strømsgodset 2 og Sarpsborg 2 bør ende rundt midten av tabellen, men det er vanskelig å spå hvor mye de to klubbene legger i sine 3. divisjonslag. Godset har en rekke spennende unggutter som trolig vil dominere rekruttlaget. Sarpsborg har en bred A-tropp med mye rutine, men må ta hensyn til aldersregelen som setter begrensninger.

Det har aldri vært kjedelig å være Follo-supporter. Ski-gjengen har i sine 21 leveår vært gjennom nesten-konkurser, kampfiksingskaos, cupfest mot RBK, cupfinale på Ullevaal, opp- og nedrykk. Det siste kom senest i 2017 da laget endte sist i sin 2. divisjonsavdeling. Siden har Follo vært unge og lokale, og det var viktig for trener Christian Qvist Jacobsen å få med seg veteranen Rene Elshaug som spillende assistent. Follo, som nå har Kondomeriet som draktsponsor, åpnet treningskampene med tap mot Lørenskog og Ullern før det ble 3-3 mot Lyn og seier over Nordstrand. I cupkampen mot Stabæk trengte overmakten hele 95 minutter på å avgjøre.

Et lag som har variert en del de siste sesongene er Kråkerøy fra Fredrikstad. Nå er laget tilbake på sin vante hjemmebane, som har fått nytt kunstgress, med den gamle toppspilleren Anders Østli som trener. Han styrer et rutinert mannskap der den tidligere Kvik Halden-målmaskinen Björn Berglund er ny spiss. 3-1 over Gjelleråsen og en fin cupinnsats mot FFK skaper optimisme, men 1-5-tap mot Sprint-Jeløy og 1-6 mot Råde fra divisjonen under er resultatmessige nedrykkstakter. Det skal Kråkerøy likevel ha kvaliteter nok til å unngå.

Av de fire andrelagene i avdelingen tror vi Mjøndalen 2 og Fredrikstad 2 får størst problemer. Vegard Hansen prioriterte rekruttlaget akkurat nok til å sikre ny kontrakt i 2019 mens FFK da rykket opp etter kvalifisering mot Sandefjord 2. FFK-rekruttene har faktisk ikke tapt på hjemmebane siden 2017, det kommer til å skje i år, og vi er skeptiske til om dette holder til å berge plassen.

Nyopprykkede Åssiden fra Drammen kommer til seriestart med ny tribune og ny trener. Kompisgjengen, der ingen får betalt for å spille fotball, mistet trener Kenneth Myhrvold kun få dager før cupkampen mot Mjøndalen da han takket for seg. Det betyr Erik Midtgarden som ny sjef, og han får med seg Mads Gundersen - også han med en fortid i Mjøndalen. At den meritterte duoen skal bidra også på banen er gode nyheter for Åssiden. Også Hasan Duman, med en fortid i Strømsgodset og FFK, blir viktig. Generalprøven endte med 4-1-tap mot Gjelleråsen. Vi tror det blir et i overkant tøft møte med 3. divisjon for bydelslaget fra Drammen.

De fleste bookmakere har Halsen som jumbo foran helgens serieåpning. Treningskampene i sommer har endt med 3-0- og 6-0-tap mot Pors samt 2-1-nederlag mot Ørn Horten. I cupen ble det 5-1 og exit mot Notodden. Siste serierunde i 2019 måtte Halsen vinne den rene nedrykksfinalen mot Grei for å berge plassen, og klarte det etter to Christer Smith-mål. Han blir viktig også denne sesongen, sammen med nykommer Mats Diego Skårdal, men vi tror ikke det holder for Bergeskogen-gjengen denne gangen. Trenerne Fredrik Purser og André Syrrist får også en tøff start lørdag borte mot gjengen som tippes i helt motsatt ende av tabellen.

Her er Coolbets vinnerodds for 3. divisjon avdeling 2:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form