Lukk søk

Tabelltips

April 2, 2024

Tabelltips 3. divisjon avdeling 1: Os eller Bjarg?

Os og Bjarg kan vente seg tøff konkurranse om opprykket fra Fana og da spesielt dersom Nesttun-gjengen lykkes med å signere Fredrik Haugen.

Foto: Davy Wathne

1. Os
2. Bjarg
3. Djerv 1919
4. Fana
5. Sandviken
6. Askøy
7. Frøya
8. Stord
9. Førde
10. Loddefjord
11. Florø
12. Haugesund 2
13. Årdal
14. Åsane 2

- Terningkast 6! sa Os-trener Endre Brenne da avdelingsoppsettet ble presentert.

I klubbens strategiplan heter det at Os, landets korteste klubbnavn, skal ha «en solid kjerne av egenutviklede spillere og kjempe i toppen av 3. divisjon med mål om opprykk innen 2026».

Vi tror det kan skje allerede i år og spår opprykkskamp mellom de gule og Bjarg med Djerv 1919, Fana og Sandviken som de heteste outsiderne. Her kan det bli tett og jevnt mellom flere i en avdeling uten en klar ener slik Os-nabo Lysekloster var i fjor.

LOVENDE: Stefan Pläzter er sønn av Kjersti Tysse og Stephan Plätzer

Det er vanskelig å skille lagene i toppen her, men vi lander på Os øverst. Kuventræ-gjengen som spilte på øverste nivå i 1975 klarte ikke å henge med Lysekloster sist i en sesong der laget faktisk tok like mange poeng borte som hjemme. 69 mål fremover er godkjent, men 46 baklengs for mye til å rykke opp. Brenne må lykkes med å tette igjen og da uten viktige Szymon Walczak som har takket for seg. Os er på stopperjakt før seriestart. Daniel Kvalvågnes (21 mål i fjor) og Håvard Vatland Karlsen er sentraler i en sterk offensiv.

Bjarg har satset solid noen år og har etablert seg som et topplag i 3. divisjon. Det synliggjør de selv godt gjennom solid arbeid i sosiale medier. Der man også se at anlegget på Stavollen tar form og holder høy standard. Markus Eiane scoret et av målene da Askøy ble slått 2-0 i generalprøven og nærmer han seg 20 nettkjenninger denne sesongen, blir Bjarg skumle.

Fana tippes på topp hos spillselskapene. Laget skuffet i fjor, endte hele 19 poeng bak Lysekloster og i vinter ble det varslet en yngre satsing. Etter at troppen tidvis har bestått av flere rutinerte spillere, ble laget yngre i fjor høst - noe som også resulterte i flere poeng. Tim Nilsen ble meldt ferdig i klubben tidligere i vinter, men skal visstnok være med igjen. Det kan også bety at Fredrik Haugen ender på Nesttun. Den tidligere Brann-spillerens inntreden kan være forskjellen på første- og tredjeplass.

Lovende Alexander Stockinger, som var innom Reading som ung, har hatt en heldig hånd med Sandviken som sjelden er kjedelig å se på. Sebastian Haugland scoret 23 mål i serie og cup forrige sesong og ser ut til å bli i klubben tross interesse fra Vard og prøvespill i Sogndal. Sandviken kan blande seg inn helt i toppen med flyt.

Det kan også Djerv 1919 som endte på fjerdeplass ett poeng bak Bjarg forrige sesong. Laget var tidlig ute med å forlenge kontraktene med en rekke av 2023-spillerne og bygge videre som nummer tre-klubben i byen. Martin Pedersen med 22 mål i serie og cup forrige sesong er med videre. Det samme er gode Vebjørn Rullestad som kom fra Bjarg i fjor sommer. Djerv 1919 kan med god hjemmeform være en outsider.

Bak topp fem-lagene tror vi Askøy kan overraske. Den ferske klubben kommer nå opp fra nivå fem med ambisiøse Tommy Knarvik som trener og solid entusiasme i nærmiljøet. Signeringen av Jonas Fredriksen fra Arendal viser at Askøy mener alvor. Frøya er mer for en kompislag å regne, men de oransje og røde har skapt trøbbel for mange i 3. divisjon de siste årene. Robin Vindenes og lagkompisene er et vanskelig lag å møte.

Stord har et godt og rutinert mannskap på papiret. Sjetteplassen fra i fjor kan meget vel bli kopiert med Roger Ekeland i målform. Han har seks mål på to cupkamper så langt denne våren for laget som trives på gresset på Stord stadion. Loddefjord tok 29 poeng i fjor og berget plassen med en god avslutning i debutåret på dette nivået. Laget imponerte ikke da de fortjent røk ut mot 4. divisjonslaget Lyngbø i cupen og kan få en tøff sesong.

Naboene Førde og Florø er igjen plassert i samme avdeling. Lagene møttes også nylig i cupen der Førde vant hele 7-0! Førde var gjennom en slitsom sesong i fjor der trener Terje Rognsø trakk seg underveis. Vebjørn Høynes kom inn og var viktig. Thomas Hallstensen (hentet fra Florø) og comeback-kongen Vegar Gjermundstad danner en solid duo bak. Hva skjer med Vegard Savland? Toppscoreren står foreløpig uten kontrakt.

Florø må nok ha minst et av andrelagene bak seg skal de ha håp om å berge plassen. Importene har forlatt kystbyen og troppen ser ung og tynn ut. Klubblegenden Christer Husa var med under storhetstiden i Obos-ligaen, men ble hentet inn som trener så sent som i mars og har dårlig tid.

TV-heltene fra Årdal sjarmerer utenfor banen, men kan de klare seg på dette nivået? Truls Hovland herjer både på skjermen og foran mål, og nå har årdølene overtalt Henrik Furebotn (38) til på gjøre comeback, men vi tror spranget fra 4. til 3. divisjon blir for stort for laget som ledes av de gamle spissheltene Ole Gunnar Hunderi og Morten Brandsdal.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form