Lukk søk

Tabelltips

October 1, 2021

Tabelltips 3. divisjon avdeling 1: Innlandet-duell om opprykket

Endelig starter også 3. divisjon opp! Da skal tabellen selvsagt tippes, og i en sterk avdeling 1 tror vi det blir en opprykksduell mellom to lag fra ferske Innlandet fylke.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

1. Gjøvik-Lyn
2. Elverum
3. Lørenskog
4. Nybergsund
5. Gjelleråsen
6. Lillestrøm 2
7. Brumunddal
8. Ull/Kisa 2
9. Raufoss 2
10. FK Toten
11. Stovner
12. FUVO
13. Kongsvinger 2
14. Grorud 2

Med sist 3. divisjonskamp avviklet i oktober 2019, og halv sesong med kun 13 kamper, er forutsetningene for å treffe med et tabelltips vanskeligere enn noensinne. Men vi må gjøre et forsøk! I avdeling 1 spår vi opprykksduell mellom Gjøvik-Lyn og Elverum med Lørenskog som outsider.

Tradisjonsrike SK Gjøvik-Lyn har funnet tilbake til både navn og draktfarge etter noen år med diverse andre varianter og forsøk på samarbeid i mjøsbyen. Målet i fjor var opprykk, og det gjelder fortsatt for trener Espen Haug og mannskapet som trolig har trent mest i avdelingen gjennom vinteren og våren. Troppen inneholder en rekke spillere med erfaring fra høyere nivå, og da særlig hos naboen Raufoss.

Rafael Veloso er en høyreist keeper som imponerte stort for Valdres under forrige opphold i Norge, britiske Ryan Lee Nelson har erfaring fra samme klubb, Dag Aleksander Olsen har Tottenham og Valencia (!) på CVen og Rocky Lekaj har kvaliteter til å skyte et lag opp i 2. divisjon. Gjøvik-Lyn slo Nybergsund, Raufoss 2 og Toten greit før cuptapet mot HamKam i helgen. Vi spår opprykksjubel på nyoppussede Gjøvik stadion i høst!

Den tøffeste konkurrenten kan bli Elverum - et annet lag fra Innlandet som satser og ønsker seg opp en divisjon. Laget hadde planer om å melde seg på i toppen i 2019, men endte opp med å rykke ned. Keeper Emil Holst ble da utvist i siste serierunde og skal sone de tre første kampene nå over et og et halvt år senere som straff! I andre enden av banen finner vi Magnus Solum som fikk bakt inn en scoringsbonus da han forlenget kontrakten i vinter og uttalte at målet er å bli toppscorer i hele 3. divisjon.

Ishmael Koroma er hentet fra svenske Vasalunds og har landskamper for Sierra Leone. En annen forsterkning er franskmannen Julian Rullier som var blant Nybergsunds beste for to år siden. Resultatene i oppkjøringen har vært varierende med blant annet seier over Toten og tap mot Tynset. Bør få en fin start på sesongen borte mot FUVO lørdag der supporterne har satt opp buss.

Bak duoen som tippes på topp er det flere lag som kan melde seg på. Lørenskog hang med Eidsvold Turn nesten hele veien inn i 2019, men den store breddeklubben har generelt slitt med å få uttelling for den solide rekrutteringen på seniornivå etter 1. divisjonssesongen i 2002. Sentrallinjen er mer eller mindre den samme som sist laget spilte seriekamp der keeper Ole Martin Drevland, sterke Ole-Marius Forsberg, Amir Daush og Michael Singh får mye ansvar.

Lørenskog, som må spille sine hjemmekamper på Strømmen stadion denne sesongen, rystet nettopp Strømmen i cupen nylig der to mål de fire siste minuttene reddet Obos-laget. Denne gjengen kan absolutt bli å regne med i opprykkskampen, og Grorud 2 borte i serieåpningen bør sørge for tre poeng på første forsøk.

Kultklubben Nybergsund ønsker seg tilbake til 2. divisjon, men vi tror ikke årets mannskap er kapable til å blande seg inn i opprykkskampen med sine mange importer. I cupkampen mot Raufoss, der totningene vant kun 1-0, stilte Nybergsund med 14 (!) utlendinger. Ola Brenden, som er tilbake som hovedtrener og det meste annet, har gjort en enorm jobb med å sette sammen nok en tropp med nykommere fra mer eller mindre hele verden, men det vil ta tid å få dette til å fungere selv om tryslingene i en enkeltkamp kan slå alle.

En populær ansettelse i klubbens ånd i vår var å hente tilbake den gamle spisshelten Milivoj Knezevic som nå er en del av trenerteamet. Også sønnen Nikolai ble med fra Elverum. Treningskampene har gitt seier mot Tynset, uavgjort mot et ungt HamKam, tap mot Elverum og Gjøvik-Lyn samt seirer mot Brumunddal og Engerdal.

Et lag som bør ende over midten er Gjelleråsen der unge Ørjan Heiberg har ansvaret. Han tok over etter Bent Inge Johnsen og bruker Tom Nordlie som læremester på Li kunstgress. I oppkjøringen har nittedølene tapt mot Kråkerøy, slått Hønefoss, spilte uavgjort mot et ungt LSK 2, tapt mot Eidsvold Turn i cupen og slått Åssiden 4-1.

Joakim Hjelkerud skal styre det meste på midten og få i gang Kristian Bjørndalen på kanten, sterke Emil Akvåg og tidligere Skeid-spiller Mustafa Hassan lenger fremme. Bak er det kaptein Thomas Normann og Henning Berg-sønnen William som må sørge for å tette igjen. Gjelleråsen har faktisk endt opp med bortekamper mot Nybergsund, Elverum, Gjøvik-Lyn og Lørenskog - de fire lagene vi tipper øverst på tabellen.

Brumunddal er et lag som bør ende rundt midten. Oppkjøringen har vært resultatmessig noe skuffende med tap mot Elverum, Nybergsund, Ottestad og Lyn, men i cupkampen mot storebror HamKam var Dala nær ved å presse frem ekstraomganger. Laget består stort sett av lokale spillere der Christoffer Heier Solbakken er den store veteranen på midten. Han bestemte seg så sent som for et par uker siden for å gå på nok en sesong. Også Emil Hatten Engerbakk, med solid 2. divisjonserfaring fra Nybergsund og Elverum, blir viktig.

I en avdeling med hele fem andrelag bør også Lillestrøm 2, Ull/Kisa 2 og Raufoss 2 ende et sted rundt midten, og hvert fall med nedrykksstreken på trygg avstand. Dette er lag det er vanskelig å spå, men alle tre kommer til å legge ressurser og mannskap i å sikre ny kontrakt.

Gjøvik-Lyn-nabo FK Toten er tilbake i 3. divisjon etter en dramatisk kvalifisering mot Trysil FK, men det nærmer seg to år siden. Nå har samarbeidsklubben en tropp med noen veteraner med erfaring fra høyere nivå, lokale unggutter og enkelte forsterkninger fra Polen. Petter Senstad og Lars Johan Kollshaugen blir viktige med sin fortid i Raufoss og Gjøvik-Lyn. Keeper Kamil Olsztynski kom i fjor, og har nå fått selskap av landsmennene Daniel Kraska og Filip Burkhardt. FK Toten forsøker å bygge klubb parallelt med satsingen i 3. divisjon, og har nå fått på plass et klubbhus i Østre Toten Idrettspark der ivrige supportere flere ganger har gjort seg solid bemerket.

Et annet lag som må slåss for ny kontrakt er ferske Stovner Sportsklubb. Sammenslåingen mellom Vestil og Rommen i Groruddalen spilte sin første kamp for kun to uker siden der det ble tap mot Obos-laget Grorud i cupen. Velkjente Kjell Sverre Hansen Wold har blitt med fra Rommens 3. divisjonslag og leder Stovner sammen med Petter Halvorsen. Kaptein Kasper Amdal får stort ansvar mens Saif Haydar Jafar har erfaring fra høyere nivå. Det samme har Michael Lie som skal ersatte Haugesunds keepertrener Kamil Rylka mellom stengene. Vi spår en kamp for å berge plassen i Stovner SKs første leveår.

Også FUVO fra Nes på Romerike er nyopprykket på nivå fire. Trener Tommy Grønvold har spillererfaring fra Kongsvinger, men er fersk som trener på seniornivå. Her leder han en meget rutinert tropp der Ørjan Hopen var tiltenkt en sentral rolle helt frem til han pådro seg en skade og er ute for sesongen. Fredrik Nilsen og nysignerte Martin Rosenkilde har begge erfaring fra Obos-ligaen. Skal FUVO spille 3. divisjonsfotball også i 2022 må målmaskinen Kim Brenna fortsette å score slik han gjorde i generalprøven mot LSK 2. I cupfesten mot LSKs beste menn var nesbuene sjanseløse, men mer bekymringsfullt er tapene mot 4. divisjonslagene Skjetten og Sprint-Jeløy i sommer.

To andre rekruttlag som er vanskelige å tippe er Kongsvinger 2 og Grorud 2, men vi ender på dem begge under streken. KIL har en bred 2. divisjonsstall der fokuset er opprykk på første forsøk. I Grorud-leiren går energien med til å sikre ny kontrakt på nivå to, og selv om ungdomssatsingen i klubben har tatt enorme steg de siste årene, tror vi spill i 3. divisjon blir for tøft for klubbens reserver og unggutter.

Her er Coolbets vinnerodds for 3. divisjon avdeling 1:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form