Lukk søk

Tabelltips

September 21, 2023

Tabelltips 3. divisjon avdeling 1: 2021-reprise i toppen?

Opprykksduellen i 3. divisjon avdeling 1 kan bli en reprise på 2021-utgaven der Frigg endte ett poeng foran Fana.

Foto: norskfotball.com

1. Fana
2. Frigg
3. Os
4. Lysekloster
5. Gjelleråsen
6. Lokomotiv Oslo
7. Skjetten
8. Lillestrøm 2
9. Sandviken
10. Grorud 2
11. Stabæk 2
12. Skedsmo
13. Gneist
14. Ullern 2

Det er sikkert ikke absolutt alle som husker det, men da det endelig ble lov å spille fotball igjen, og opprykket skulle avgjøres på kun 13 kamper høsten 2021, sto det mellom Frigg og Fana i 3. divisjon avdeling 4. Frigg slo bergenserne hele 6-1 i serieåpningen - et resultat som skulle vise seg å bli helt avgjørende. Fana fulgte opp med 11-1-0 på de siste 12 kampene, men det holdt ikke mot et Frigg-lag som suste gjennom divisjonen uten tap.

Årets 3. divisjon avdeling 1 kan meget vel bli en reprise på 2021 med Frigg mot Fana og Oslo og Bergen i duellen om opprykket, men også Os, Lysekloster og Gjelleråsen har ambisjoner om å melde seg på i toppen. Lokomotiv Oslo er alltid solide og Skjetten har sett forbedret ut den siste tiden. Ta med fire rekruttlag så får du en tøff avdeling der lite vil skille de beste.

Den store breddeklubben Fana har et sterkt ønske om å komme seg opp én divisjon, men endte som nummer to bak Brann 2 i fjor. Sindre Lie skulle egentlig trene Kolstad, men endte opp i Bergen og med retur til gamleklubben Fana. Det er en spiller som kan utgjøre forskjellen i en jevn opprykksstrid. Også Fabian Rimestad er tilbake etter å ha fått 2. divisjonserfaring hos Sotra og Øygarden. Trener Ørjan Håland kjenner både klubben, divisjonen og ikke minst Frigg godt. Er det Fanas tur nå?

Det ble med én sesong i 2. divisjon for Frigg som på sitt beste sjarmerte med sin innarbeidede og lekne spillestil. Magnus Aadland styrer det aller meste rundt A-laget på Tørteberg og har i vinter matchet laget tøft mot god motstand med ok resultater. Frigg har hatt den samme solide stammen i en årrekke, mange var med også da laget rykket opp sist, men Sebastian Fjose Berg (Ull/Kisa) og Ilir Kukleci (Moss) er to som har reist videre. Samuel Grey fra Moss, Peder Nomell, Jørgen Solvang NIlsen og Oskar Uteng er fine tilvekster.

Os er en av klubbene som kan utfordre de beste her. Klubben med landets korteste navn endte på en fin tredjeplass i fjor med ganske så ville 72-54 i målforskjell. Det er med andre ord sjelden kjedelig å se på Os-gjengen spille fotball! Trioen Henrik Tysse Sperrevik, Daniel Grimset Kvalvågnes og nykommer Anders Myking Waagan skal være garantister for nettsus også denne sesongen - noe som også ble bevist da laget spilte 4-4 mot Vard nylig. Anlegget på Kuventræ er oppgradert med en ny flott tribune denne vinteren. Dersom polakken Szymon Walczak kan bidra til færre baklengsmål, kan hjemmefansen få mye å juble for.

Os' erkerival Lysekloster har lenge forsøkt å komme seg opp i 2. divisjon, men de har vært nærmere enn i fjor da 12 poeng skilte opp til Brann 2. De to naboene møtes allerede i første serierunde der man kanskje får en pekepinn på styrkeforholdet. Det mangler som vanlig ikke på profiler i troppen, og blant de nye guttene til Ruben Hetlevik finner vi Henrik Andersen (Sotra), Joachim Edvardsen (Fyllingsdalen), Senai Hagos (Åsane) og David Tufta (Fana). Alexander Dangs proffopphold ble kortvarig, men det er gode nyheter på Lysekloster Family Arena. Spisskollega Lloyd Fagerlie har i vinter blitt tatt ut på landslaget til Filippinene.

Rett over grensen til Romerike lengst nord i Groruddalen hører Gjelleråsen til. Klubben har vært i voldsom utvikling de siste årene og var i fjor kun tap i seriefinalen mot Strømsgodset 2 unna opprykk til 2. divisjon. Rutinerte Bent Inge Johnsen er erstattet med ferske Geir Runar Omli (27) og hele 15 spillere er borte. Generalprøven endte med 3-0-tap mot Brumunddal og var såpass svak at klubben selv hadde håpet det var en aprilspøk, men resultatene ellers har vært gode. Geirald Meyer fra Grorud er en fin signering på Li der troppen har gått fra å ha en snittalder på 26,5 år i fjor til 20,5 nå!

At Lokomotiv Oslo fortsatt er å finne på dette nivået er rett og slett imponerende. Takket være sunn drift og dyktige ildsjeler har klubben klart å bestå med en solid satsing også etter at mange de som var med på å spille klubben oppover i divisjonene takket for seg og uten lokal tilhørighet, anlegg eller klubbhus. Lokomotiv Oslo har også vist seg som en trenerfabrikk med Stian Børven som den siste eksporten. I fjor ble det en meget fin femteplass, og vinterens resultater har vært oppløftende som 2-1 over Frigg i «Slaget om Tørteberg».

Det siste laget som får plass på øvre halvdel er Skjetten. Kataloggjengen endte som nummer ti etter opprykket i fjor og hadde god kontroll på lagene bak seg. Kai Holt kjenner klubben godt og fortsetter å bygge tropp med unggutter fra nærområdet. Viktige Marius Amundsen er borte, men hjemvendte Magnus Tvedte er en bunnsolid erstatter. Christoffer Blix scoret hat trick i cupen der Skjetten er klare for 1. runde, klubben formaliserte nylig en ny samarbeidsavtale med LSK og det kommer ny tribune på klubbens anlegg. En plass på øvre halvdel vil være bra.

Fra midten og nedover plasserer vi også Lillestrøm 2, Grorud 2 og Stabæk 2. LSK 2 har fått inn Pål-André Helland som ny juniortrener og han vil lede dette laget sammen med Frode Kippe. Romerikingene stiller ofte sterkt hjemme og yngre på tur, og summen av dette har ofte vært en plassering rundt midten. Grorud 2 preges av A-lagets nedrykk, men klubben har en solid stamme spillere som fint kan ende over nedrykksstreken her. En ålreit sluttspurt reddet Stabæk 2 i fjor høst, men pilen har pekt nedover for dette laget noen år. Dersom det brenner, skal bæringene likevel ha nok å dytte inn til å styre dette i land.

Tilbake til Bergen og Sandviken som tidligere var mer kjent for dame- enn herrefotball. Magne Hesmyr Nilsen klarte å ta laget opp fra 4. divisjon og etablerte de på nivå fire før han i vinter flyttet hjem til Porsgrunn. Lovende Alexander Stockinger er kanskje mest kjent fra tiden som lovende fotballspiller i England, men er nå hentet fra Fana som ny trener. Han har som mål å spille underholdende fotball i debutåret på Stemmemyren.

Ett år etter Skjettens opprykk, slo naboklubben Skedsmo følge. Den svære breddeklubben har slitt med å lykkes på seniornivå, men sikter mot fornyet kontrakt på dette nivået under den nye treneren Jon Terje Kristiansen. Romerikingene imponerte ikke nevneverdig, men slo ut både Kløfta og Fagerborg i cupen. Mannen med det passende spissnavnet Ole-Christian Målskaar Moltzau blir fortsatt viktig på topp mens Knut-Idar Dalhus er en fin signering fra Lokomotiv Oslo. Vi tror Skedsmo skal få trøbbel i denne avdelingen.

Opp fra 4. divisjon kommer også Gneist. Trener Kristian Andersen tok laget med til Syden forrige uke der Fjøra ble slått 1-0 på spansk gress. Klubben uttaler selv at de ikke kan matche lokale konkurrenter på lønn, men at de ønsker å være en fin utviklingsarena for unge, lokale spillere. Niklas Haugland har yngre landskamper, kontrakt i Leeds samt prøvespill i Milan og Bayern München bak seg, men er nå tilbake på Liland.

Ullern 2 vant en tøff Oslo-avdeling foran blant andre Årvoll og Heming i fjor, men lag i 2. og 3. divisjon blir krevende for vestkantguttene selv om troppen er bygd solid i vinter. Nedrykk.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form